måndag 23 mars 2015

Nathan Schahar hatar demokrati.

Åtminstone är det vad han uttrycker på DN. Om det är vad hans chefer betalt honom för eller om han har kommit fram till det själv vet jag inte.

Han börjar med att ta fram Obama som ett moraliskt praktexemplar, trots att han hatat Israel från början och mer och mer, specifikt Netanyahu. Se artikeln

Obamas judehat detaljerat, från dag ett.


Oberoende av det är han moralens företrädare. För vissa. Obama kan uttrycka sig om demokrati vid ett annat lands demokratiska val utan de oändliga anklagelserna för valfusk som han själv mottagit. Googla på Obama election fraud och du får åttaochenhalv miljoner träffar. Fortfarande moralens stora ljus?

De israeliska araberna fick hjälp av Obama för att bussas till valstugorna, tydligen fel att fler fick chans att välja. Det brukar vara 3%, nu var det 10%. Schahar försöker få det till att vara
Netanyahus fel. Men allt Netanyahu säger plockas sönder och samman och sen väljer man ett passande ord eller två. Sant, han likväl som andra kunde ibland välja sina ord bättre men eftersom han i regel får tala till fånstirrande barn när han är ute och reser.....

 Hans ord om palestinsk stat - han sa en gång att ok OM DEN ÄR HELT DEMILITARISERAD och de erkänner Israel som den JUDISKA staten. Villkoren har helt ramlat bort i Obamas och Ban kiMoons öron. Villkoren har gällt sen Osloavtalet för 20 år sen, absolut inget har hänt med alla löften från PA från dess, inte bara saker som absolut stopp på terror och fängslande av terrorister, och stopp på hatincitament från araberna. Men de märkte snart att de fick lika mycket donationer ändå så......

Varför är Shachar helt ointresserad av att förklara, bara demonisera Israel? Vad är chansen att Abbas plötsligt blir civiliserad och försöker bygga upp en fredlig stat? Nu när han försöker närma sig BÅDE Hamas och Islamic Jihad?

När vi får veta att Obama har talat om "traditioner" i Israel glömmer han den allra viktigaste traditionen: att överleva! Både internt och inför kärnvapen i Iran. Internt: palAraberna har tre gånger erbjudits fred med nästan hela Västbanken, de grymtade nej var gång eftersom inte hela Israel ingick som grädde på toppen. Obama försöker omvandla USA till en marxistisk stat, hur går det med traditioner där?

Hade Israels vänster fått makten hade snart PA suttit på Juda Berg, med utsikt över Tel Aviv och Ben Gurion International Airport, och får kul med några iranska raketer och nästa Förintelse var där, lösningen som favoriseras av den större delen av världen inkl. Shachar. Minns att en Fatah-representant här om dagen drömde om att ha en atombomb.

Som tur är fattar Israels majoritet lite bättre än Shachar vad Netanyahu sade. Netanyahus uppgång i slutet var enligt insiders att han slutade med sin vanliga idioti att appellera till centern utan till högern. Knappast nåt fel.

Att berätta att en svensk rik typ har hjälpt bekosta försöket för  vänstern att få kontroll i Israel -  är det en nationell nyhet för Sveriges största dagstidning? Judar har alltid försökt integreras på sina egna villkor utan att ge upp sin identitet. Många israeliska araber vägrar integrera sig liksom många muslimer i Sverige. Har inte ett dugg att göra med Israel. Nationalisten Bennett har gjort mycket för att hjälpa de ekonomiskt svaga i Israel, både araber och judar, till bättre studier och arbete. Jag läste nyligen om en israelisk överläkare i njursjukdomar, en kvinnlig arab. 

Netanyahus tal inför Kongressen - som Obama hade kännedom om  i god tid även om en del tidningar ljög om det - retade Obama förstås eftersom det avslöjade honom som livsfarlig för hela världen. I dagar i förväg var alla biljetter till talet utsålda.

Att det också gjorde stor nytta både i USA och övriga världen vet vi. 

Det ömsesidiga beroendet mellan USA och Israel som Shachar försöker trolla bort. Du kan läsa dessa länkar som berättar om det men som Shachar helt missat:

Jag lade just ut 
USA köper israelisk hi-tech, EU bojkottar.

https://sites.google.com/site/mtevansco/Home/israel-aid-to-the-usa är en översikt som nog inte uppdaterats på sistone.

http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_Wadi

65 years on, Israel is top choice for tech by multinationals

http://en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93United_States_military_relations#Israeli_military_equipment_in_U.S._use
visar den kända hjälpen från Israel till US Army.

Så visst har Netanyahus framgångar irriterat marxisten Obama och EU:s försök att med klassiska nazi bds-metoder attackera Israel. Minns Hitlers "Köp inte från judar" som de följer minutiöst. Nå, det är därför jag håller på Bennett i Israel som jobbar på att handeln med utvecklingsländer i Asien ska komma högre och högre, så att den överstiger handeln med EU. USA -handeln är redan mindre än med Asien och EU roar sig med att bojkotta till höger och vänster under tiden. Shachar hotar med att EU ska attackera Israel än värre, men konstigt nog brukar de klara sig.

Det talas mycket om pengarna som inte Israel släpper till palAraberna när de bryter Oslo-Avtalet, ett ömsesidigt avtal. En artikel som ger lite översikt är länk. En väsentlig del av Osloavtalet som skulle förbättra chanserna för fred, var ju absolut stopp på terror och hatpropaganda, något som pågår till nu.

Pengarna är skatter och tullar som palAraberna skulle ha betalt annat land om inte Israel i avtalet tog på sej det. Wiki berättar en del av avtalen, men är rätt vinklad. Mest anklaganden för vad Israel gör, inte PA:s brott som har åstadkommit det. Det är inte bara att de har vägrat betala elräkningen på miljardtals kronor.

Klart underbetyg för Shachars politiska korrekthet när det finns sä  många intressanta fakta att nämna.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)