söndag 26 oktober 2014

Soldater dödade i bombdåd i Sinai, Hamas drabbas.Hamas mördar soldater i Egypten, stoppar inresa dit för prat.

Hamasassocierade terrorister anklagas för mord av mer än 30 egyptiska soldater i SinaI, SvD,  och Sisi stoppar Hamasdelegation att resa till Egypten för att "förhandla"
(d.v.s. tigga mer från Israel som bevis att de vann kriget).

Sisi framstår allt mer som en stark man som vet vad som är bäst för regionen. Netanyahu allt svagare och menlösare och där är en hel del tal i Israel om omval internt inom Likud och också om Bibis fasthängande vid exil-mentaliteten, han har inte fattat att Israel är en självständig judisk stat numera. De senaste gallupundersökningarna har givit blandat resultat. Feiglin, från Likuds nationalistiska sida, höll med om att så länge regeringen är inkapabel/ovillig att uppehålla säkerheten i Israel  är rädslan förståelig - regeringen agerar som om den Brittiska ockupationen  fortfarande hade kontrollen.

Sisi sätter nu upp en buffertzon  mot Gaza för att stoppa terroraktiviteter från, världens mest älskade terrororganisation som får 5 gånger så mycket som Obama satsar på att stoppa ebola från att sprida sig över världen.
Obama och EU gör inte ett skvatt (mer än lova) för att stoppa Hamasterrorn, snarast hjälper dem med förödande mängder pengar som belöning för deras terror mot länderna runt omkring, helt olagligt enligt Säkerhetsrådet.


Sisi ökar också bevakningen av kuststräckan Al Arish till Gaza för att stoppa smuggling från havet.

Även om Egypten innan förstörde 1500 av de illegala tunnlarna byggs hela tiden nya medSedan pengar och cement från väst, så de måste
stoppa dessa, eftersom de är övertygade om att terrorn i Sinai kommer via dessa tunnlar. Väst bara betalar. Och Netanyahu har mycket att lära om att försvara sitt land utan att lyssna på andra.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)