lördag 4 oktober 2014

Fred äntligen. Fred äntligen.

http://zioncon.blogspot.se/2014/09/peace-at-last-peace-at-last.html

Engelska följer. Inlagd 2014/09/23 12:50:00 
 
Fred äntligen, Fred äntligen 

Det var år 2018 Israel äntligen gav upp sina försök att motstå trycket från världen. De valde en ny regering ledd av premiärminister Yossi Beilin, den ursprungliga främjaren av Oslofredsprocessen, i koalition med de judiska och arabiska vänsterpartierna. De meddelade att Israel var villigt att acceptera det enhälliga förslaget till fred som stöddes av varenda land i världen, och skulle återvända till sina gränser före 1967, ta bort alla judiska bosättningar från territorierna i nya staten Palestina, erkänna Palestina, och bevilja Palestina hela östra Jerusalem, det vill säga allt i staden som ligger öster om en linje norr-söder genom Zion Square, som bytt namn till Jihad Square. 
Världen hade inte sett firande som det sedan hösten Berlinmuren föll eller överförande av makten i Sydafrika till den svarta majoriteten. Helnattsfirandet  hölls i varje stad på planeten, men ingen så entusiastisk som det party som hölls i Tel Aviv på Rabin-torget. Talare efter talare visade en banderoll "Äntligen frihet", och berömde beslutet att gå med på villkoren i överenskommelsen som det ultimata slutförandet av arbetet och drömmarna från Yitzhak Rabin. 
Nybyggarna marscheradses ut från sina hem av Palestina framförbajonetter, med massor från den hånande israeliska vänstern som kastade sopor på dem när de flyttade in i sina tillfälliga transitläger inom Israels gröna linje samtidigt som man marscherade i Washington tillsammans med araber och Nation of Islam för att fira att utbrottet av fred och slutlig lösning på konflikten. "Fred äntligen" var nummer ett pop singel. Utrikesdepartementet i USA skickade ut ett budskap som manade Israel och Palestina att bedriva förhandlingar i god tro och  dygnet-runt-samtal om alla kvarstående frågor om oenighet fortfarande skilde de två suveräna staterna. Äntligen fanns det två stater för två folk. Mark hade bytts ut mot fred. Fred hade äntligen brutit ut i världens mest oroliga region. 
Morgonen efter Palestinas Oberoende-Fester, kom meddelandet i det israeliska parlamentet, fört in genom särskild budbärare. Den nybildade regeringen i Palestina hade bara ett litet antal frågor de ville diskutera med Israel. Det föreslogs att fredliga relationer officiellt skulle fullbordas så snart Israel lämnade över Galiléen och Negev till Palestina
Israeliska ministrar var ställda. Vi trodde att vi hade avslutat samtliga utestående territoriella frågor genom att ge palestinierna allt, protesterade de. Talesmannen för Palestinas krigsministerium förklarade att Galiléen  uppenbarligen var en del av den arabiska hemlandet. Den var fylld med många araber, och på många områden hade en arabisk befolkning majoritet. Israel höll 100% av Galileens territorium och Palestina inget alls, och säkert var det  orättvist. Vad gällde Negev, hade det stora områden med arabiska majoriteter, men i själva verket behövdes Galilens för att Palestina skulle kunna lösa problemet med de många palestinska flyktingarna från hela världen i olika länder med nya bostäder. 
Israels regering föredrog att inte väcka anstöt och sura de nya relationerna, och så erbjuds att ta förslaget under övervägande. Inom några veckor kom uppmaningar om det palestinska förslaget från en mängd olika källor. Arabförbundet stödde det. EU godkände, ett svenskt förslag om att Galiléen och Negev borde överföras till Palestina i etapper under 3 år. 
Inom Israel hördes många röster i enlighet med förslaget. Stora demonstrationer hölls på universiteten. Den israeliska pressen stödde idén nästan helt unisont, med bara någon regional veckopress från norr och söder, med avvikande. Israeliska filmproducenter började producera dokumentärer om lidanden hos Galiléen och Negev-araber under israeliskt styre. Sociologer från hela världen producerade studier som visar att dessa araber var offer för fruktansvärd diskriminering och att Israel präglas av institutionell rasism. Israeliska poeter och romanförfattare skrev passionerade vädjanden om stöd för Galiléen och Negev. 
När Israels kabinett avvisade förslaget, protesterade pressen. En Galiléisk och Negev-befrielseorganisation grundades och  erkändes omedelbart av FN:s generalförsamling. Det etablerades konsulat  i 143 länder. 

Veckor senare började infiltreringarna. Squads av terrorister infiltrerade gränserna mellan Palestina och Israel, och självmordsbombare producerade ett blodbad på 75 mördade judar en dag. Gräns​​staket förstärktes, men till ingen nytta. Det amerikanska utrikesdepartementet föreslog att Israel desarmerade situationen genom att kompromissa om frågor av Galiléen och Negev. 

Sex månader senare beslutade Galileen och Negevs offer för judisk diskriminering att eskalera sina protester. Gäng av araber lynchade judar i de omtvistade områdena. Vägspärrar sattes upp, och hela familjer av judar släpades ur sina bilar av aktivisterna och misshandlades till döds eller träffades av brandbomber. EU skickade in observatörer, men varnade Israel att det inte finns någon militär lösning på problemen med terrorism och våld. När Israel arresterade gängledare från kravallerna, fördömde generalförsamlingen  Israels statsterrorism mot Galiléens och Negevs araber. Franska universitet gav pogromens ledare, Ahmed Tibi och Azmi Bashara, hedersdoktorat. 

Samtidigt uppstod bojkott av Israel i hela Europa. Professorer vid amerikanska Ivy League-högskolor krävde ett totalt embargo och avyttring av banden med Israel tills det slutade sin rasistiska apartheidregim. Ledarna för reformen synagogerörelsen stödde utrikesdepartementet och krävde att Israel avslutar sin envishet. 

Israels egna vänsteranhängare lanserade en rörelse mot apartheid, och den utländska pressen rapporterade att 400 tusen protestanter deltog i en demonstration av rörelsen på Rabin-torget. Bilar runt Israel hade bildekal som visade "Min Son kommer inte att dö för Nazareth" och "Peace Now". Det israeliska Arbetarpartiet föreslog att uppföra en serie separata hinder i hela Galileen under parollen "Bra staket gör goda grannar". 

Men Palestina kunde inte sitta overksam. Floder av raketer och granatkastare dränkte israeliska städer. Dödssiffran steg till 7000 israeler per månad. Vita huset och utrikesdepartementet hotade att skära av alla leveranser till Israel om man vågade lansera vedergällningsrazzior mot oberoende Palestina. Stora lastfartyg från Egypten lastade med avancerade vapen kom in i hamnen i Gaza. Tusentals frivilliga strömmade in i Palestina för att hjälpa till i kampanjen för att rädda Galiléen- och Negevaraber från Israels förtryck. 

På eftermiddagen av Yom Kippur skar tankkolonner  Israel i två bitar strax norr om Tul Karem. Palestina erbjöd sig att dra tillbaka i utbyte mot att överföra Negev och Galiléen till dess kontroll. En israelisk tidning och den israeliska fredsrörelsen föreslog att överföra de omtvistade områdena till EU-kontroll tills saker och ting skulle kunna lösas. 

Synagogor i Belgien och Frankrike brändes Teach-ins för Palestina hölls på amerikanska campus. En ny konferens kallades i Durban för att fördöma Israels apartheid. Vita huset insisterade på att Israel inte kunde utvisa de invaderande palestinska trupperna som hade delat landet, för det var en fråga för förhandlingar och dialog. Talmannen uppmanade båda sidor yill Camp David, med observatörer från Negev och Galiléen-miliser som finns. 

Allt fler israeliska politiker krävde att Israel reagerade på situationen genom att ge begränsad autonomi till Negev och Galiléen. Amerikanerna erbjöd sig att skicka in marktrupper för att skydda de kvarvarande israeliska territorierna om Israel beslutat att acceptera förslaget om att ge upp Negev och Galiléen. Låt oss äntligen få frid i kullarna som Jesus strövade föreslog presidenten. 

Judar i Galiléen och Negev var under belägring överallt, och vägarna var osäkra. Vägen genom Negev till Eilat klipptes av milisgäng på fyra ställen. Vänsterisraeliska professorer anslöt officiellt de arabiska miliskämparna för frigörelse. Två av dem sprängde sig på en judisk skolbuss för att visa sin solidaritet med de förtryckta araberna Ahmed Tibi, chef för den största milisen, insisterade att han gjorde allt för att stoppa självmordsattackerna mot Tel Aviv och Haifa från Galileen, men amerikanerna krävde att han gjorde mer. Storbritannien krävde 100% insats för att stoppa våldet. PLO föreslog som en kompromiss att istället för att annekteras av Palestina, skulle Negev och Galiléen tillåtas att bilda en egen stat. Arabförbundet stödde idén. 

CNN sänder en rad speciaprogram om den svåra situationen för Negev och Galiléens araber, och BBC började hänvisa till Tel Aviv som illegalt ockuperade arabiska Jaffa. Netanya och Beer Sheba beskrievs av dem som illegala koloniala bosättningar. När blodbadet översteg 10.000 i månaden beklagade New York Times för första gången att ha främjat fredsprocessen och inledde rubriken med "Oj". The Washington Post uppmanade dock till mer israelisk flexibilitet och eftergifter. Utgivarna av Tikkun Magazine och Reconstructionist-rörelsen meddelade att det skulle vara en sammanslagning med den amerikanska Buddhist Society och ISIS. 

Negev och Galiléens befrielseorganisationer satte upp sina flaggor över sina städer och föreslog att judarna som bor i deras territorier ska vidarebosättas någon annanstans. Det Palestinsla krigsministeriet skeppade dem vapen och sprängämnen. Det första ordet kom om ett interneringsläger norr om Nasaret, där judar utvisats från sina Galileenhem  koncentrerades, medan ett andra läger öppnades i Negev nära Rahat. Egendomlig svart rök steg ur skorstenarna.

På något sätt känns det som om Löfvens och Ashtons våta drömmar hade tolkats.



Peace at Last, Peace at Last

It was in the year 2018 The Israelis at long gave up their attempts to resist the pressures of the world. They elected a new government headed by Prime Minister Yossi Beilin, the original promoter of the Oslo Peace Process, in coalition with the Jewish and Arab parties of the Left. They announced that Israel was willing to accept the unanimous proposal for peace supported by every single country in the world, and would return to its pre-1967 borders, remove all Jewish settlements from the territories of the new state of Palestine, recognize Palestine, and grant Palestine all of East Jerusalem, that is, all of the city located east of a line running north-south through Zion Square, renamed Jihad Square.

The world had not seen celebration like it since the fall of the Berlin Wall or the transferal of power in South Africa to the black majority. All-night celebrations were held in every city on the planet, but none so enthusiastic as the party held in Tel Aviv in Rabin Square. Speaker after speaker appeared under a banner "Liberation at Last", and praised the decision to agree to the terms of the accord as the ultimate completion of the work and dreams of Yitzhak Rabin.

The settlers were marched out of the lands of Palestine at bayonet point, with crowds of jeering Israeli leftists pelting them with garbage as they moved into their temporary transit camps inside Green Line Israel. Liberal Jews in the United States organized a million man march in Washington together with Arabs and the Nation of Islam to celebrate the breaking out of peace and final settlement of the conflict. Peace at Last was the number one pop single. The State Department sent out a message urging Israel and Palestine to conduct good-faith negotiations and round-the-clock talks on all outstanding issues of disagreement still separating the two sovereign states. At long last, there were two states for two peoples. Land had been exchanged for peace. Peace had at long last broken out in the world's most troubled region.

The morning after the Palestine Independence Celebrations, the message arrived in the Israeli parliament, brought in by special messenger. The newly formed government of Palestine had only a small number of issues it would like to discuss with Israel. It proposed that peaceful relations be officially consummated as soon as Israel turned over to Palestine the Galilee and the Negev.

Israeli cabinet ministers were nonplussed. We thought we had settled all outstanding territorial issues by giving the Palestinians everything, they protested. The spokesman for the Palestine War Ministry explained. The Galilee was obviously part of the Arab homeland. It was filled with many Arabs, and in many areas had an Arab population majority. Israel was holding 100% of the Galilee territory, and Palestine none at all, and surely that was unfair. As for the Negev, it too has large areas with Arab majorities, but is in fact needed so that Palestine can settle the many Palestinian refugees from around the world in lands and new homes.

Israel's government preferred not to give offense and sour the new relations, and so offered to take the proposal under consideration. Within weeks, endorsements of the Palestinian proposal were coming from a variety of sources. The Arab League endorsed it. The EU approved a French proposal that the Galilee and Negev be transferred to Palestine in stages over 3 years.

Within Israel, many voices were heard in favor of the proposal. Large rallies were held on the universities. The Israeli press endorsed the idea almost in full unison, with only some regional weeklies from the north and south dissenting. Israeli film producers began turning out documentaries on the sufferings of Galilee and Negev Arabs under Israeli rule. Sociologists from around the world produced studies showing that these Arabs were victims of horrible discrimination and that Israel is characterized by institutional racism. Israeli poets and novelists wrote passionate appeals for support of the Galilee and Negev Others.

When Israel's cabinet rejected the proposal, the pressures mounted. A Galilee and Negev Liberation Organization was founded and immediately granted recognition by the UN General Assembly. It established consulate facilities in 143 countries.

Weeks later the infiltrations began. Squads of terrorists infiltrated the borders between Palestine and Israel, and suicide bombers produced a carnage of 75 murdered Jews a day. The border fences were reinforced, but to no avail. The US State Department proposed that Israel defuse the situation by considering compromise on the matters of the Galilee and Negev.

Six months later, the Galilee and Negev victims of Jewish discrimination decided to escalate their protests. Gangs of Arabs lynched Jews throughout the disputed territories. Roadblocks were set up, and entire families of Jews were dragged from their cars by the activists and beaten to death or doused with flames. The EU sent in observers, but warned Israel that there is no military solution to the problems of terrorism and violence. When Israel arrested gang leaders from the riots, the General Assembly denounced Israeli state terrorism against Galilee and Negev Arabs. French universities gave the pogrom leaders, Ahmed Tibi and Azmi Bashara, honorary doctorates.

Meanwhile, boycotts of Israel arose throughout Europe. Professors at the US Ivy League colleges demanded a total embargo and divestment from ties with Israel until it ended its racist apartheid regime. The leaders of the Reform synagogue movement supported the State Department and demanded that Israel end its obstinacy.

Israel's own leftists launched a Movement against Apartheid, and the foreign press reported that 400,000 protested attended a rally by the Movement in Rabin Square. Cars around Israel had bumper stickers that read "My Son Will Not Die for Nazareth", and "Peace Now". The Israeli Labor Party proposed erecting a series of separating barriers throughout the Galilee under the slogan "Good Fences Make Good Neighbors".

But Palestine could not sit idly by. Barrages of rockets and mortars drenched Israeli cities. The death toll rose to 7000 Israelis per month. The White House and State Department threatened to cut off all supplies from Israel if it dared to launch reprisal raids against independent Palestine. Large cargo ships from Egypt laden with advanced arms entered the port of Gaza. Thousands of volunteers streamed into Palestine to assist in the campaign to rescue the Galilee and Negev Arabs from Israeli oppression.

On the afternoon of Yom Kippur, tank columns cut Israel in two just north of Tul Karem. Palestine offered to withdraw in exchange for transferring the Negev and Galilee to its control. An Israeli newspaper and the Israeli Peace Movement proposed transferring the disputed areas to EU control until things could be settled.

Synagogues in Belgium and France were torched. Teach-ins for Palestine were held on US campuses. A new conference was called in Durban to denounce Israeli apartheid. The White House insisted that Israel not expel the invading Palestine troops who had divided the country, for it was a matter for negotiations and dialogue. The President invited both sides to Camp David, with observers from the Negev and Galilee militias present.

Increasing numbers of Israeli politicians urged that Israel respond to the situation by granting limited autonomy to the Negev and the Galilee. The Americans offered to send in ground troops to protect the remaining Israeli territories if Israel decided to accept the proposal to give up the Negev and Galilee. Let's at long last have peace in the hills that Jesus roamed, suggested the President.

Jews living in the Galilee and Negev were under siege everywhere, and the roads were unsafe. The road through the Negev to Eilat was cut by militia gangs in four places. Leftist Israeli professors officially joined the Arab militias fighting for liberation. Two of them blew themselves up on a Jewish school bus to show their solidarity with the oppressed Arabs. Ahmed Tibi, head of the largest militia, insisted he was doing everything possible to stop the suicide attacks on Tel Aviv and Haifa from the Galilee, but the Americans demanded that he do more. The UK demanded 100% effort to stop the violence. The PLO proposed as a compromise that instead of being annexed by Palestine, the Negev and Galilee be allowed to form a separate state. The Arab League endorsed the idea.

CNN broadcast a series of specials on the plight of the Negev and Galilee Arabs, and the BBC started referring to Tel Aviv as illegally occupied Arab Jaffa. Netanya and Beer Sheba were described by them as illegal colonial settlements. When the carnage exceeded 10,000 a month, the New York Times for the first time expressed regret in having promoted the peace process and ran as its lead headline "Oops". The Washington Post however urged more Israeli flexibility and concessions. The publishers of Tikkun Magazine and the Reconstructionist movement announced they would be merging with the American Buddhist Society and ISIS.

The Negev and Galilee Liberation organizations raised their flags over their towns and proposed that the Jews living in their territories be resettled elsewhere. The Palestine War Ministry was shipping them guns and explosives. The first word came of a detention camp north of Nazareth in which Jews expelled from their Galilee homes were being concentrated, with a second camp opened in the Negev near Rahat. Strange black smoke rose from the chimneys.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)