lördag 11 oktober 2014

England, Sverige och "palestinare" borde läsas av de i regeringen som är läskunniga.

http://www.gatestoneinstitute.org/4766/britain-sweden-palestine

Många politiker och allmänheten har kommit att se palestinierna som världens underdogs, som trots elakartat  beteende, inte kan göra något fel; och att skildra Israel som en nazistisk stat som förföljer palestinierna och "stjäl" den mark - mystifyingly - för ett folk, judarna, som har levt på denna mark i ungefär 4000 år. 

"I en slutlig lösning, skulle vi inte se en enda israelisk - civil eller soldat - på våra marker." - säger Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas. 

"Domedagen kommer inte att ske förrän muslimer slåss och dödar judarna, när judarna kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga, O muslimer, det finns en Judisk bakom mig, kom och döda honom. "- Hamas stadga, artikel 7. 

"Vår kamp  kommer inte att upphöra om inte den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat." Artikel 19 - Fatah [PLO] konstitutionen, som  den 19 juli 2005. 

Det brittiska parlamentet, ska den 13 oktober  debattera om att erkänna en palestinsk stat. 

Erkänner de skulle det med all sannolikhet snabbt bli ännu en islamisk terroriststat som bara kan skapa ett prejudikat som skulle kunna få katastrofala konsekvenser för framtida förhandlingar och internationell rätt, och leda till upprättandet av ännu fler viloplatser för människor som ägnar sig åt våldsam jihad, inte bara i Israel, men eftersom de nu öppet erkänns, över hela världen, bland annat Storbritannien och Sverige. 

Den 3 oktober använde nyvalda svenska statsministern Stefan Löfven sitt invigningstal till att tillkännage ett beslut att erkänna "staten Palestina." I vad som måste rankas som en av de mest självmotsägande uttalanden i politisk historia. Han  förklarade: "En tvåstatslösning kräver ömsesidigt erkännande och en vilja till fredlig samexistens Sverige kommer därför att erkänna staten Palestina.". 

Man skulle kunna tro att för att bli premiärminister i ett viktigt första världen-land krävs betydande politiska, sociala och diplomatiska färdigheter och viss intelligens. Har Mr Löfven aldrig hört talas om 1967 års Khartoum-Deklaration som förklarar "Ingen fred med Israel, inga förhandlingar med Israel, inget erkännande av Israel"? Palestinierna, och uppenbarligen hela arabvärlden tycker fortfarande så här, så i vems hjärna har "ömsesidigt erkännande" kläckts? Medan palestinierna och deras anhängare (inklusive den svenska vänstern) rabblar, "Palestina kommer att vara fritt från floden till havet" (vilket innebär att Israel kommer att ersättas av en palestinsk stat enligt Hamas, och mer än troligt förvandlas till en annan Islamic State), var ska denna "vilja till fredlig samexistens"  komma från? Från Hamas stadga, kanske, vars trettonde artikel entydigt förklarar: "Initiativ och så kallade fredliga lösningar och internationella konferenser, är i strid med principerna för den Islamiska Motståndsrörelsen .... Det finns ingen lösning för den palestinska frågan utom genom Jihad. Initiativ, förslag och internationella konferenser är alla ett slöseri med tid och fåfängliga strävanden "? Eller kanske ett inspirerande exempel kan finnas i de tjugotal fredsförslag palestinska ledare har vänt ryggen åt under de senaste sextiosex åren? Kommer Sveriges erkännande skapa fred och en "tvåstatslösning" mer trolig? Eller kommer det att ge palestinierna större uppmuntran att kämpa mot de bestämmelser i internationell rätt som legitimerar Israels rätt att existera och uppmaningen till två stater 1947? Kommer palAraberna att fortsätta sina krav på en enstatslösning, vilket skulle ge dem Gaza, Västbanken och hela Israel - medan judarna nu i Israel, Judeen och Samarien kanske får leva där på nåder, som "tolereras" som andra klassens medborgare, eller dhimmis som de kristna, kurderna och Yazidis i Irak, kurderna i Syrien, eller kopterna i Egypten? Eller kommer en palestinsk stat betyda döden eller utvisning av alla judar i Israel - för har inte Mahmoud Abbas, mottagaren av dessa illa tillverkade erkännanden, förklarat: "I en slutlig lösning skulle vi inte tillåta någon förekomst av en enda israel - civil eller soldat - på våra marker "? 

Det finns ingen palestinsk stat att erkänna för det första: palestinierna förkastade den möjlighet som de erbjöds av FN 1947, de har fortsatt att förkasta det, och har i år varit i strid med FN: s resolution §242, där de hade kommit överens , att "Avstånd från  yrkanden eller i krigstillstånd och respekt för och erkännande av suveränitet, territoriell integritet och politistt oberoende i varje stat i området och deras rätt att leva i fred inom säkra och erkända gränser fria från hot eller aktioner "eftersom de kräver tillbakadragande av Israel till gränserna före 1967, var upplösningen  noggrant utarbetad för att undvika. Om inte Israel ges "säkra och erkända gränser." Sådant slött förkastande av ett internationellt bindande åtagande är ett brott bara en helt analfabet till politiker skulle undgå att se. Så länge Israel är en stat som omges av våldsamma länder som Iran, Syrien, Iran-kontrollerade  Libanon, Jemen - liksom jihadis rörelser från Hamas till Hizbollah till Islamic State till Islamiska Jihad, alla öppet tillägnade dess förstörelse -kan ingen palestinsk stat erkännas. 

Sverige var ett av de bästa, mest liberala demokratier, en perfekt blandning av modern socialdemokrati och konservatism. År 2013 röstade The Economist för den och de övriga nordiska länderna som de bäst reglerade länderna i världen - med Sverige i topp. Sverige garanterade pressfriheten 1766; och dess sociala framsteg från 1840-talet och framåt gjorde det till en modell för demokrati och individuella friheter. Under andra världskriget, räddades livet på omkring 8.000 judar från Danmark och Norge. Det är fortfarande ett kreativt land som producerar stor drama och en mängd unga musiker. På framsidan av det, verkar Sverige vara progressivt och framåttänkande, ett land bland de västerländska demokratierna. Så vad gick fel? 

Två saker verkar ha skapat problem i landet med renarna: ankomsten av fundamentalistisk islam och införandet av politisk korrekthet och multikulturalism i ett måttligt socialistiskt system som, ironiskt nog, gjorde (och fortfarande gör) Sverige progressivt och ekonomiskt framgångsrikt genom att acceptera kapitalismen . 

Mycket i Sverige är helt i strid med ortodox islam. Sverige är ett av världens mest könsjämlika land. Kvinnor röstade (med begränsningar) i nationella val så tidigt som 1758, och med full rösträtt från 1921 var Sverige det sjunde landet i världen att legalisera homosexuella äktenskap, efter att legalisera homosexuella handlingar så tidigt som 1944. 

En majoritet av svenskarna av islamiskt ursprung är idag sekularister. Men för minoriteten som har tagit sig en strängare syn på tro, måste det vara mycket obehagligt att leva i ett land så tolerant mot nästan allt som upphävs i Sharialagarna. Där kommer politisk korrekthet och multikulturalism - de förvrängda produktena av ett annars berömt motstånd mot rasism och diskriminering - in i bilden, med regeringar som böjer över bakåt (som även i Storbritannien, Danmark och Norge) för att tillgodose krav, utöver behoven, i invandrargrupper. 

År 1947 kom omkring 2.000 immigranter  till Sverige; år 2007 hade antalet nått 100.000, med eskalerande siffror under flera decennier, och ett rekordintag under 2013. 

Sverige har agerat samvetsgrant enligt lagstiftningen hos internationella och europeiska mänskliga rättigheter och har gjort allvarliga ansträngningar att integrera invandrare inom sitt samhälle. Trots dessa ansträngningar fortsätter dock diskriminering, lämnar många invandrare icke integrerade på grund av svenskarnas ovilja att genomföra reformerna. 

Trots allvarliga ansträngningar att vända invandrare tilli laglydiga svenskar har intaget av skyhöga antal ointegrerade utlänningar börjat slå tillbaka. En del av de stora arabiska och muslimska samfunden har lett till uppkomsten av omfattande brottslig verksamhet i städerna, och skapandet av no-go zoner som liknar de 750 franska områdena, där polis, brandkår och andra sociala tjänster är stoppade genom hot om våld eller farliga attacker.

Gatestones författare Soeren Kern, i en diskussion om no-go zoner i Europa, beskriver situationen i Sverige

I Sverige, som har några av de mest liberala invandringslagarna i Europa, är stora delar av den sydliga staden Malmö - vilken är mer än 25% muslimer - "no-go" zoner för icke-muslimer. Brand- och räddningspersonal, till exempel vägrar att gå in Malmös tätaste muslimska Rosengård- distrikt utan poliseskort. Den manliga arbetslösheten i Rosengaard uppskattas till över 80%. 

I den svenska staden Göteborg har muslimska ungdomar  slungat bensinbomber på polisbilar. I stadens Angered-distrikt, där mer än 15 polisbilar har förstörts, har tonåringar också pekat med grön laser på ögonen på poliser, varav en del har blivit tillfälligt förblindade. 

Enligt den Malmöbaserade Imamen Adly Abu Hajar: "Sverige är den bästa islamiska staten." 

En oundviklig konsekvens av denna straffrihet för muslimska radikaler har varit den snabba tillväxten av antisemitism i städer som Malmö. Redan 2003-4 visade en amerikansk regeringsrapport att Sverige redan led av en ökning av antisemitiska incidenter, många i Malmö. 

En annan viktig rapport 2005 om antisemitism i Sverige av Forum för levande historia och Brottsförebyggande rådet förebyggande konstaterade att: "Antisemitiska bilder och ambivalenta attityder mot judar är jämförelsevis vanligare bland muslimer än bland kristna och icke-religiösa grupper . Bland vuxna säger 39% av dem  att de är muslimer hamnen systematiska antisemitiska åsikter, jämfört med 5 procent totalt. "

Denna slutsats förklarar överraskande diskrepans i ADL 2014 Global 100 Rapport om antisemitism, där Sverige har en av de lägsta värdet för antisemitism i världen, med 4% (högre bara än Filippinerna på 3% och Laos på 0,2%). Den 4% siffra för Sverige är också nära  siffror för Danmark, Norge och Nederländerna. 

Anledningen till denna obalans mellan uppfattningar om växande antisemitism och en världsklass uppgift om dess frånvaro är att ADL inte skrev beskrev muslimska attityder i något västeuropeiskt land. Den tidigare 39% (som kan vara större nu) kan vara en bättre indikator på hur saker och ting egentligen är på plats i Sverige. 

Situationen är naturligtvis värst i städer som Malmö och Göteborg, och delar av Stockholm. Under 2010 rapporterade Skånska Dagbladet att attacker mot judar i Malmö uppgick till 79 under 2009, två gånger vad som gällde för 2008. Samma år, varnade Simon Wiesenthal Center judar som besöker Sverige för att utöva "extrem försiktighet" i söder, främst på grund av fysiska attacker i Malmö. 

Daniel Radomski, ordförande i Sionistiska federationen för Sverige har inget tvivel om källan till dn mesta nuvarande antisemitismen i landet: "Den senaste tidens stigande antisemitiska aktiviteter i Sverige kommer direkt från de arabiska och muslimska samhällena." 

Ett svensk överlevande från förintelsen, Judith Popinski, ekar denna känsla:. "Detta nya hat kommer från muslimska invandrare .... Har De med hat i Mellanöstern kommit till Malmö skolor i muslimska områden i staden kommer helt enkelt inte  att bjuda in överlevande från Förintelsen till att tala igen. "

Numera klassisk islamisk misstro och förakt för judar går samman tätt med politiska frågor; och här är där till synes isolerade händelser få konsekvenser för den nationella politiken. Radomski klargjorde detta i några väl valda meningar:. "Viktigast och avskräckande", skriver han, "det nuvarande politiska klimatet i Sverige är en viktig faktor för uppkomsten av antisemitiska attacker där Svensk judendom är i verklig tydlig och närvarande fara ;. en dödlig kombination av politisk korrekthet, självrättfärdighet och ointresse, som ledande politiker och opinionsbildare deltar, i eller flagrant ignorerar korrelationen mellan en oproportionerlig demonisering av Israel som ofta går över gränsen till antisemitism Detta har skapat ett klimat där det är acceptabelt och uppmuntras att stödja krav på Israels förstörelse, medvetet ignorerar effekten som sådant stöd har som ett medel för att öka på svensk antisemitism. "

Tidigare borgmästaren i Malmö, Ilmar Reepalu, en styrande socialdemokratisk politiker (numera rådgivare till partiets verkställande utskott) blev ökänd när han skyllde antijudiska våldet på judarna. I en 2010 intervju med Skånska Dagbladet, sade han: "Jag skulle önska att judiska församlingen fördömer Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza Istället beslutar man att hålla en [proisraelisk] demonstration på Stortorget [Malmö], vilket skulle kunna sända fel signaler. "

Den proisraeliska demonstration som avses var en pro-fredsmarsch som attackerades av en våldsam motdemonstration, men Reepalu kunde bara skylla på judarna. Ännu värre, i ett meddelande till den brittiska Sunday Telegraph, även under 2010, förnekade han till och med att det hade varit några attacker mot judar i Malmö: "Det har inte varit några attacker mot judar, och om judar från staden vill flytta till Israel eller inte är en fråga för Malmö. "

Reepalu anses inte vara antisemit, men hans kommentarer oavsiktligt identifiera den verklighet som i Sverige, som på andra håll, det finns en verklig sammansmältning av antisemitism och antisionism. Judar har Reepalu sagt, kan bara söka skydd från våld om de "tar avstånd från Israel". 

Svenskt muslimskt hat mot Israel och judar fann därmed en perfekt bärare för att uttrycka just det som, under andra omständigheter, skulle ha fört  hatet hårt mot en vägg av nationell tolerans. Denna vägg skulle ha byggts från tegelstenarna i svenska liberala värderingar, den utbredda avsaknaden av antisemitism bland infödda svenskar (de fantastiska 4%), landets långvariga känsla av individuell och gemensam demokrati, omsorg om de förtryckta, moraliskt samvete , moderat socialism, och engagemang för mänskliga rättigheter. I en förnuftig värld skulle allt detta leda till ett starkt stöd för judarna under attack och sympati för en judisk stat belägrade från alla sidor av islamistiska krafter, från Hamas till Hizbollah och ISIS. 

I Sverige är nu antisemitism klädd som anti-Israelism utbredd, inte minst bland delar av den politiska klassen: 

"Parlamentsledamöter har deltagit i anti-israeliska demonstrationer där den israeliska flaggan brändes medan flaggor av Hamas och Hizbollah viftade och retoriken var ofta antisemitiska  - inte bara anti-Israel. Men en sådan offentlig retorik inte ansetts hatisk och fördömande, säger Henrik Bachner, författare och professor i historia vid universitetet i Lund, nära Malmö. "

Sveriges regeringar har gjort många bra saker för sitt folk. De har skapat en sund och balanserad ekonomi och en sund social ram. Men som på så många platser i Europa, har politisk öppenhet för mångfald, med betoning på den nationella kulturen, fått ge vika för vågor av politisk korrekthet och mångkulturell förnekelse. 

Ett land som fritt och med rätta ger asyl till personer som förföljs i förtryckande regimer (såsom de tusentals iranierna som flydde dit efter 1979 års revolution) kan falla alltför lätt för den förvrängda och tillverkade palestinska berättelsen. Varför skulle annars en parlamentsledamot från det styrande socialdemokratiska partiet underhålla ens för ett ögonblick konspirationsteorin att Israels Mossad har tränat ISIS fighters? Adrian Kaba gjorde denna anklagelse denna månad. Han har sedan bett om ursäkt och erkänt att han hade fel - men en parlamentsledamot som lider av sådana vanföreställningar gör det förmodligen för att den politiska kulturen inom vilken han verkar uppmuntrar bisarra föreställningar om Israel, och sannolikt även judar, till att börja med. 

Erbjudande av erkännande av en "palestinsk stat" tjänar endast  till att ge palestinierna falska förhoppningar att uppnå sin ambition att utplåna Israel från kartan, bokstavligt - de har redan börjat processen för länge sedan genom att radera Israel från alla sina kartor - och permanent förvrida av konsensus om hur internationella frågor körs. 


Direktören för FN: s hjälporganisation [UNRWA] i Libanon, Ann Dismorr, poserar med en karta som saknar spår av staten Israel, i stället presenteras det som en karta över "Palestina" May, 2013 (Bild källa: Palestinian Media Watch) 






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)