fredag 31 oktober 2014

När hjärtsjuka barn från Gaza behandlas i Tel Aviv.

Hur Israel behandlar palArabiska barn.


Marwan, en fyra-åring från Gaza får behandling på Wolfson Medical Center.Även medan konflikten mellan Israel och Gaza intensifierar anländer fyra Gazabarn till Israel för livräddande behandling.

Marwan, en fyra-åring från Gaza
får behandling på Wolfson Medical
Center.
.

Medan missiler regnade ner på ett växande antal israeliska samhällen i morse och Israel genomförde en stor operation mot Gaza, var fyra barn från Gaza på väg till Holon för livräddande hjärtbehandling.
Trots hot från Hamas att attackera Tel Aviv med raketeld, arbetade frivilliga läkare vid den israeliska ideella organisationen Rädda ett barns hjärta (SACH),  för att få de fyra barnen - alla under fem år - till Wolfson Medical Center i utkanten av Tel Aviv för avgörande behandling.

Patienterna, som nådde Israel via Erez Crossing, var två-åringarma Bana från Elromel och Remas från Jabaliya, ett-åriga Osaid från Khan Yunis och Marwan, en fyra-åring från Elshatai.

Barnen deltar i den regelbundna fria kardiologikliniken som SACH håller varje tisdag för patienter från Gaza och Västbanken. Kliniken hålls öppen även under de värsta tider av spänningar och konflikter, och fortsatte att fungera som vanligt under de onda striderna mellan Gaza och Israel i november 2012.

Också på kliniken återhämtar sig fyra barn från Västbanken, Gaza, Irak och Syrien från hjärtoperationer. Barnen är tre månader gamla Lamar, och en månader gamla Talia, Abdulrahman och Mear.

"Dessa är inte våra barns fiender. Titta, även i dag kom de och vi är här och vi kan inte låta konflikten störa vårt arbete, "Dr. Akiva Tamir, SACH chef kardiolog och chef för den palestinska veckokliniken för barn berättade för ISRAEL21c.

"Även pretzelmannen som kommer till Wolfson varje dag kom särskilt till min klinik i dag att ge oss pretzels för barnen som kommer från Gaza", tillade han. "Hans barn är i skyddade rum, här har han lämnat pretzels till palestinska barn."

Bara under den senaste månaden, har livet för sju palestinska barn räddats av läkare vid SACH.

Se även:

Barn är barn, de är inte våra fiender.

Samtidigt som antisemitiska media från AB ner, endast berättar att Israel på något magiskt sätt avsiktligt siktar på barn i Gaza.........


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)