fredag 6 juni 2014

Påvens öppna judehat.

vPåven Francis ovänliga visit

28 maj, 2014 av Caroline Glick 172 Kommentarer

Premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesminister Avigdor Liberman hade rätt när de skyllde skadlig anti - israelisk hets som frodas i Europa för lördagens mord, beskjutning av Judiska museet i Bryssel och misshandel av två judiska bröder utanför deras synagoga i en förort till Paris senare samma dag.

Anti - Israelisk uppvigling är allmänt förekommande i Europa och förekommer i allt vidare kretsar i Västvärlden som helhet.

Fram till denna vecka ägnade sig inte den katolska kyrkan åt kampanjen för att avhumanisera judar och baktala den judiska staten.

Påven Benedictus XVI uppfattades som en vän till Israel, trots sin barndoms medlemskap i Hitlerjugend. Hans motstånd mot islams förkastande av orsak uttrycktes vältaligt i sitt tal vid universitetet i Regensburg 2006, vilket placerade honom som en religiös förkämpe för tankeverksamhet, individuellt ansvar och juridik - judendomens främsta bidrag till mänskligheten.

Hans föregångare Johannes Paulus II var mindre villig att konfrontera det islamiska våldet. Men hans motstånd mot kommunismen fick honom att respekterar Israel som frihetens utpost i Mellanöstern. Johannes Paulus besök i Israel 2000 var på vissa sätt en historisk gest av vänskap till det judiska folket i Israel.

Både Benedict och Johannes Paulus II var frispråkiga mästare av Andra Vatikankonciliet och underhöll lärans trohet till Kyrkans förkastande av anti - judendomen, inklusive ansvar för deicide, och dess fördömande av ersättningsteologi.

Ack, guldåldern av katolska - judiska relationer tycks ha kommit till ett slut under Francis besök i det förlovade landet denna vecka.

I en av sina menlösa uttalanden under det påvliga besöket nämnde Netanyahu i måndags att Jesus talade hebreiska. Det var inget fel på Netanyahus uttalande. Jesus var ju en israelisk jude.

Men Franciskus klarade inte av sanningen. Så han avbröt glupskt sin värd ooch insköt "arameiska".

Netanyahu var nog nervös. Sant, på den tiden talade utbildade judar och skrev på arameiska. Och Jesus var utbildad. Men språket av folket var hebreiska. Och Jesus predikade för folket - på hebreiska.

Netanyahu svarade: "Han talade arameiska, men han kunde hebreiska."

Reuters uppmärksammande av incidenten försökte förklara bort påvens elakhet och historiska revisionism genom att påstå "Dagens diskurs om Jesus är komplicerad och ofta politisk." Rapporten fortsatte med att försiktigt nämna "palestinier beskriver ibland Jesus som en palestinier. Israel invänder mot det."

Israeler protesterade mot detta eftersom det är en lögn.

Palestinierna - och deras islamiska och västerländska anhängare - avjudaiserar Jesus och förkunnar honom att vara palestinier för att ärekränka judarna och kriminalisera den judiska staten. Det verkar som om det vore en uppgift för biskopen i Rom att se till att uppgifterna korrigeras. Men istället indikerade Francis' ohövlighet att åtminstone han inte ansåg att det faktum att Jesus var jude bör nämnas i artigt sammanhang.

Francis beteende under hans offentliga möte med Netanyahu hade kunnat avfärdas som mycket väsen för ingenting, om det inte hade inträffat dagen efter hans symboliska omfamning av några av de värsta antijudiska förtalen i vår tid, och hans påtagliga antagande av ersättningsteologi under sin predikan i Betlehem.

Tänk först på Francis' beteende vid säkerhetsbarriären.

Rimliga människor är oense om vilket bidrag säkerhetsstängslet gör för säkerheten för israeler. Men ingen kan rimligtvis tvivla på att den byggdes för att skydda israeler från palestinska terroristmördare. Och Francis borde veta detta. Francis beslut att hålla en foto-op på säkerhetsbarriären var en handling av extrem fientlighet mot Israel och det judiska folket.

Som före detta kardinal i Buenos Aires kanske Francis har hört talas om November 2002-massakern på Kibbutz Metzer. Metzer grundades av argentinska kommunister på 1950-talet. Metzer ligger 500 meter från 1949 års stilleståndslinjer som gjorde det en självklar mottagare av säkerhetsstängslet. Men trogen sina radikala rötter förde 2002 medlemmar i kibbutzen en kampanj mot den planerade sträckningen av säkerhetsstängslet. De fruktade att den skulle, för att citera Metzermedlemmen Danny Dovrat: "antända fientlighet och skapa problem" med kibbutzens palestinska grannar.

Tack vare denna oro, på natten till November 10, 2002 , stötte en beväpnad man från det "moderata" USA- och EU-stöttade Fatahs terrororganisation, inte på fysiska hinder när han kom in i kibbutzen. Väl där dödade han två personer på gatan och gick sedan in i hemmet till Revital Ohayon och avrättades Revital och hennes två söner, Matan, 5, och Noam, 4 år gamla.

Fatah prisade attacken på sin webbplats och lovade att göra fler angrepp på "sionistiska kolonisatörer," och lovade att fortsätta "riktar sig mot barn."

Hade han verkligen brytt sig om orsaken till fred och icke-våld som han påstår sig vara mästare på, kanske Francis ha undvikit att stanna vid barriären, och insett att detta skulle besudla minnet av Ohayons och hundratals andra israeliska judiska familjer som söndrades genom palestinsk bloodlust och antisemitiskt fördärv.

Istället kom Francis "spontant" ur hans Popemobile, gick fram till en del av barriären, och vördnadsfullt rörde den och kysste den som om det vore klagomuren.

Graffiti på den del av barriären Francis stannade vid förstärkte hans antisemitiska läge. En av de paroller som kallas för omfamning av BDS- kampanjen.

Även om de ekonomiska konsekvenserna av kampanjen för ekonomisk krigföring mot Israel i väst har varit försumbara, är BDS mål inte ekonomisk. Målet med rörelsen är att avhumanisera israeler och avskilja dem genom social utfrysning av alla som vägrar att anamma det antijudiska förtal att judar inte har rätt till självbestämmande och är moraliskt sämre än alla andra religiösa, etniska och nationella grupper i världen.

Och det är ingenting jämfört med den andra slogan på barriären. Att man likställde palestinierna i Betlehem till judarna i Warszawas getto. Med andra ord förnekade den Förintelsen.

Genom att stå där och kyssa barriären med sin Förintelsenförnekande slogan gav Francis Vatikanen licens för förnekande av Förintelsen.

Och det var bara början.

Påven Francis träffade Fatahs chef Mahmoud Abbas på hans presidentpalats i Betlehem. När Israel överfört kontroll över Jesu födelseplats till Abbas' föregångare Yasser Arafat 1996 grep Arafat det grekisk-ortodoxa klostret intill Födelsekyrkan och gjorde det till hans - och senare Abbas' - officiella residens.

Stående bredvid Abbas på beslagtagen kyrkans egendom kallade påven Abbas "en fredens man."

Abbas återgäldade favören genom att kräva från Israel att frige alla palestinska terrorister från israeliska fängelser. Och påven - som avbröt Netanyahu när han berättade en historisk sanning - sade ingenting.

Vid mässa vid Födelsekyrkan på söndag, bad påven Francis med latinska patriarken Fuoad Twal. I sin predikan anklagade Twal israelerna för att vara dagens version av Kristusmördare genom att hänvisa till palestinierna som att gå "i fotspåren av det gudomliga barnet" och liknade Israel  till kung Herodes.

I hans ord "Vi är ännu inte klar med dagens Herodes, som fruktar fred mer än krig... och som är beredda att fortsätta att döda."

Hellre än att fördöma dessa anmärkningar ekade Francis dem.

"Vilka är vi, när vi står inför Jesusbarnet? Vem är vi, stående inför dagens barn?" bad Påven.

"Ska vi gilla Maria och Josef, som välkomnade Jesus och vårdade honom med kärleken till en far och mor? Eller gillar vi Herodes, som ville eliminera honom?" Under sitt besök måndag till Jerusalem omfamnade Francis den palestinska muftin av Jerusalem, Sheikh Muhammed Hussein. Avvikande från hans manus anmärkningar som krävde påven hänvisar till muftin och hans medarbetare som "kära vänner" kallade Franciskus dem sina "kära bröder."

Hussein har fördömts av USA och EU för sina predikningar för förintelse av judar i Islams namn.

Under 2012 sade Hussein att det var ödet för muslimer att döda judar, som han hävdar är undermänskliga djur och "fiender till Allah." Han har också lovordat självmordsbombare och sagt att deras själar "berättar för oss att följa i deras väg."

Francis fördömde inte honom.

Francis fördömde högröstat de antijudiska attackerna i Bryssel och Paris. Och under sina ceremoniella besök på Yad Vashem, klagomuren och terroroffrns minnesmärke sade han på samma sätt lämpliga saker. Men alla hans uttalanden lät ihåliga och falska i ljuset av hans handlingar.

Israeler och judar runt om i världen måste vara medvetna om vad som händer. Francis leder den katolska kyrkan i en beklämmande anti-judisk riktning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)