söndag 15 juni 2014

"80 gripna i jakt på israeliska tonåringar"

Dn fick nu lust att berätta att Israel sedan i fredags letar efter tre kidnappade tonåringar, nära Hebron, efter att inte nämna det hela, som funnits i alla utländska media. Det är formellt den nya samlingsregeringen av två terroristorganisationer, Hamas och (officiellt till Osloavtalet, Fatah,sen slapp de terrorbeteckningen utan att förändra uppförandet, enbart ordalydelsen) som bär ansvaret och som varit inspirationskällan.

När Israel börjar göra något åt det, DÅ är det dags för DN att yla och tycka synd om terroristerna för att de inte får jobba i lugn och ro på att bli berömda - Abbas uppkallar ju torg och sportanläggningar efter de mest lyckade terroristerna och ger dem stora summor om de fängslas, summor de inte kunde drömma om att tjäna i hans område genom hederligt arbete.

Ban ki-Moon, lika bedrövlig som alltid,  klagade att terroristernas handlingar är ju samma som när Israel försvarar sig mot Hamas i Gaza!

Israeliska artiklar om de kidnappade yeshivastudenterna Eyal Yifrach, Naftali Frenkel, and Gil-ad Shaar,

Netanyahu: We ‘know for a fact’ Hamas behind abduction


Netanyahu: Våra pojkar kidnappades av en terroristorganisation

Kanada fördömer PA Terror-kidnappning, men Obama är tyst [liksom andra högdjur som Bildt]

ISIS-linked Muslim group takes responsibility for kidnapping three teens, including one American, in Israel

 ISIS-kopplad muslimsk grupp tar ansvar för kidnappningen av tre tonåringar, däribland en amerikan, i Israel.

Robert Spencer Jun 14, 2014 kl 08:38

Islamiska staten Irak och Syrien.

"Den islamiska staten Irak och Syrien" strävar efter att etablera en enda islamisk stat, styrd av en kalif, som omfattar inte bara Irak och Syrien, utan också Kuwait, Libanon, Jordanien, Cypern, delar av Turkiet och Israel. Så det är inte förvånande att en grupp kopplad till det packet skulle  delta i jihadattacker i Israel. Och nu när Barack Obama har gett signal om att kidnappning är ett utmärkt sätt för jihadister att få vad de vill ha från otrogna, förväntar man sig att se många fler av dem.

"ISIS länkad organisation tar ansvar för den förmodade kidnappningen av tre tonåringar varav en amerikan i Israel," Associated Press, 13 jun 2014:En islamisk extremistgrupp som kallas Dawlat al-Islam har enligt uppgift tagit på sig ansvaret för de påstådda kidnappningarna av tre tonåringar som försvann från nybyggen på Västbanken på fredag.

Organisationen, kopplad till ISIS, distribuerade broschyrer om kidnappningarna i Hebron, rapporterar Haaretz. Israels säkerhetstjänster undersöker påståendena. ISIS är den grupp av blodtörstiga jihadister bakom denna veckas irakiska uppror.

Israeliska soldater sökte på Västbanken på fredagen efter de saknade tonåringarna, som också fruktades ha kidnappats av militanta palestinier.

Myndigheterna erbjöd lite detalj, lokala medier rapporterar bara att de liftande tonåringarna lämnat sin Yeshiva eller religiösa seminarium, på torsdag kväll och hade inte setts sedan dess. Soldater nära Hebron kammade igenom de klippiga bergen i Västbanken sökte efter dem på fredagen.

Försvinnandet kommer efter bildandet av en palestinsk samlingsregering efter kollaps av USA-förmedlade fredssamtal.Två israeliska försvarstjänstemän sade att myndigheterna ansåg tonåringarna sannolikt kidnappades av palestinska terrorister, utan att utveckla tanken. De talade på villkor av anonymitet eftersom de inte var tillåtna att informera journalister."Den viktigaste uppgiften är att ombesörja deras återkomst, sade Brig. Gen Motti Almoz, en militär talesman.Tsuri Tsuf, en talesman för en kommun där en av tonåringarna är från, sade Israels Kanal 10 TV att hans samhälle var "mycket oroligt" och samlades för att be om säkerheten för ungdomarna. Myndigheterna fann en utbränd bil under deras sökande som utredarna undersökte.

Israels Shin Bets underrättelsetjänst införde ursprungligen en tystnadsorder på fredag morgon som blockerade lokala medier från att rapportera om händelsen. Senare sade en tjänsteman förtrogen med utredningen att en av tonåringarna var amerikan och att israeliska myndigheterna anmälde det till USA:s ambassadör Dan Shapiro. Tjänstemannen talade på villkor av anonymitet. MailOnline väntade på en kommentar från US Department of State. De tre tonåringarna är från bosättningar på Västbanksområdet Israel erövrade från Jordanien i 1967 års försvarskrig som palestinierna "kräver" som en del i sin framtida stat tillsammans med Gazaremsan och östra Jerusalem [utan någon som helst laglig anledning - det har aldrig varit "palestinskt"].

Om palestinierna förde bort tonåringarna skulle det vara den första allvarliga incidenten som utmanar förbindelserna med Israel sedan bildandet av en palestinsk samlingsregering [med blandade sympatier för de båda terrororganisationerna] tidigare denna månad, som leds av president Mahmoud Abbas Fatahparti och backas upp av den islamiska terrorgruppen Hamas. Västvärlden och Israel klassificerar Hamas som en terrorgrupp på grund av dess dödliga attacker riktade mot civila.

USA: s utrikesminister John Kerry ringde Abbas för att prata om de försvunna tonåringarna och troligen kommer han att ringa Israels premiärminister Netanyahu också, sade en högt uppsatt utrikesdepartementstjänsteman.

Tjänstemannen var inte behörig att diskutera frågan med namn och talade på villkor av anonymitet. Netanyahu sade till tonåringarnas familjer att Israel "gör allt" för att hitta dem, sade hans kontor i ett uttalande. Han sade tidigare att den palestinska myndigheten är ansvarig för tonåringar säkerhet.

Adnan Demeiri, talesman för den palestinska säkerhetstjänsten ogillade Netanyahus anspråk, säger tonåren "försvinnande skedde i ett område under israelisk säkerhetsskydd. Hamas säger ofta om kidnappningen av israeler och terrorister, att de har kidnappat israeler i det förflutna.

 Den israeliska militären har sagt att det har omintetgjort flera palestinska kidnappningsförsök de senaste åren och varnar soldater och civila att inte acceptera åkning från främlingar. Trots varningarna, förblir liftning vanligt i Israel.

 NYTimes skriver, liksom TheBlaze, FOXNews, Yahoo News, och mycket om du googlar på Israel 2014 Kidnapping. Inte EN i hela världen har vinklingen som DN att det är mest synd om de eftersökta terroristerna. Ban ki-Moon hade väl hållit med.

Lieberman har reagerat på Ashtons cyniska utrop: ""Ashton har lokaliserat det verkliga hotet mot världsfreden och uppmanade Israel att ändra sina straffåtgärder mot palestinierna. Det är tur att EU-tjänstemän kan diagnostisera kritiska världsproblem och hantera dem snabbt och beslutsamt," skrev Lieberman på sin Facebook-logg.

Mer om Ashtons åsikter. Hon förnekar något samband mellan Förintelsen och judar.

  Iranierna däremot älskar henne för all hennes hjälp i förhandlingarna  Minns det första mötet med gruppen som visat sig svagare än Iran, i Istanbul där det Iranska konsulatet bjöd henne på en privat lunch. "The tete-a-tete would be followed by a dinner at the Iranian consulate, he said" Också på al-Monitor och googla på Istanbul Iran Ashton lunch consulate för många andra.

Hon älskar iranierna lika mycket som Livni älskar de palestinska ledarna och träffar dem överallt utom rampljuset.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)