måndag 9 juni 2014

Kongressen försöker definiera den nya "palestinska" regeringen (den tredje) som terrorgrupp.

Kongressen syftar till att utse ny "palestinsk" regering som en terrororganisation.

Obama-regimen försöker sanktionera, betala och stödja den nya axeln av terror i Gaza, Judeen och Samarien (de områden under belägring av Judisk-hatande jihadister). Den nya "enhets" regeringen mellan terroristgruppen Hamas och skrattretande mer "moderata" Fatah [som vad deklarerad som terroristorganisation fram till Osloavtalet - inte för att de ändrade sitt uppträdande] ger bevis på lögnen att det fanns aldrig något "palestinskt" ledarskap som inte var folkmordsbenäget och jihadist.




[För att upprepa: Fatah har i sin Konstitution:
 Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.



Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.


Vi visste redan det. Men vi förväntade oss inte att vår regering skulle finansiera jihad, mord och annihilationism. Nu korsar Obama återigen den röda linjen. Fatah skulle aldrig ha samarbetat med Hamas om ledaren för den fria världen (och huvudsakliga garant för sin krigsinsats) sanktionerat sådant barbari.

Åtminstone har det belägrade amerikanska folket någon representation i Washington. Frihet har en röst.

"Kongressen Söker att definiera ny palestinsk regering som Terrororganisation," Adam Kredo, Free Beacon, 6 juni 2014

    Ny upplösning driver på att skära biståndet, upplösa ny palestinsk enighetsregering

    Representanthusets lagstiftare driver för närvarande en resolution för att klassificera den nybildade palestinska enhetsregeringen som en utländsk terroristorganisation och skära av USA:s stöd efter bildandet av ett nytt styrande organ som omfattar terrorgruppen Hamas, enligt en kopia av utkastet till resolutionen som erhållits genom Washingtons Free Beacon.

    Den nya resolutionen, som sponsras av Reps Michele Bachmann (R., Minn) och Trent Franks (R., Arizona), uppmanar utrikesdepartementet att utse den palestinska myndigheten (PA) och dess nya Hamas-stödda samlingsregering som en terroristorganisation. Resolutionen väntas införas måndag.

    Det krävs dessutom att den Palestinska befrielseorganisationen (PLO) att omklassificeras som en terrorgrupp och för den amerikanska regeringen att helt skära stödet till palestinierna, som har fått omkring 5 miljarder dollar i bilateralt bistånd sedan 1990-talet.

    "Den palestinska myndigheten har visat sitt rätta ansikte genom att bilda en samlingsregering med terroristorganisationen Hamas," berättade  Bachmann för Free Beacon. "Detta mardrömsscenario för fredsprocessen innebär att kongressen måste på nytt bekräfta sin konstitutionella auktoritet och dra in biståndet till den palestinska myndigheten. Vi kan inte fortsätta att hjälpa våra fiender på bekostnad av vår allierade, Israel. "

    USA: s lagstiftare och israeliska tjänstemän har uttryckt chock under de senaste dagarna att Obama-administrationen är villiga att arbeta med den nya palestinska enhetsregeringen, som förenade det regerande Fatah partiet med Hamas terroristgruppen som driver Gazaremsan.

   Lagstiftare på båda sidor hävdar att enighetsaffären bryter mot amerikansk lag som förbjuder skattebetalarnas pengar från att skickas till någon palestinsk regering som inkluderar Hamas, en utsedd terroristorganisation.

    Däremot har Obama-administrationen försökt utnyttja kryphål i lagen och meddelat de senaste dagarna att det är villiga att arbeta med den nya Hamas-stödda regeringen, trots israeliska invändningar.

    Den nya kongress-resolutionen hävdar att det bör finnas konsekvenser för dessa rörelser och uppmanar PA att snabbt lösa upp den nya regeringen och förbjuda Hamas.
    "Eftersom Hamas och Fatah nu har enats måste Kongressen omvärdera vårt bistånd och stöd till den palestinska myndigheten (PA), eftersom utländskt bistånd går i direkt strid med gällande rätt i fråga om en samlingsregering,"skrev lagstiftare i ett brev till andra lagstiftare och uppmanar dem att stödja resolutionen.

    Resolutionen uppmanar uttryckligen  utrikesdepartementet att klassificera den nya regeringen som en terroristenhet, som effektivt skulle blockera finansiella transaktioner med den och skär bort det från det internationella samfundet.

    "Eftersom Hamas och Fatah har enats, oberoende av det som görs upp av teknokrater från Hamas och Fatah, bör utrikesministern utse den palestinska myndigheten och sådan samlingsregering som en utländsk terroristorganisation, och stämpla den Palestinska befrielseorganisationen (PLO) som en utländsk terroristorganisation ", enligt utkastet.

    Resolutionen kritiserar dessutom den palestinske presidenten Mahmoud Abbas för att skada USA:s ansträngningar att skapa ett fredsavtal genom att ensidigt driva självständig stat i FN och urskuldande "anti-Israel uppvigling", enligt utkastet till åtgärden.

    Det anklagar också Abbas och PA för "skenande korruption" som inkluderar att betala löner och "andra former av ersättning" till fängslade terrorister och deras familjer.

    "Den palestinska myndighetens mycket annonserade terroristlöneprogram uppmunrar mord och bombningar mot oskyldiga civila, som omfattar mord på minst 54 amerikanska medborgare sedan 1993 och mer än 83 skadade," i resolutionen.

    Lagstiftare och experter har hävdat att Obama-administrationen bryter mot amerikansk lag genom att fortsätta att finansiera den palestinska myndigheten och dess enhetsregering.

    2006 sade den palestinska antiterroristlagen  uttryckligen att inget USA-stöd kan strömma till en palestinsk maktdelningsregering som inkluderar Hamas eller andra medlemmar i terrorgruppen. Lagen förbjuder ytterligare stöd till en regering där Hamas ges "otillbörlig påverkan" över politiska beslut.

    Stöd till en sådan samlingsregering skulle vara beroende av alla parter erkänner Israels rätt att existera som en judisk stat och acceptera alla tidigare avtal som är skrivna med Israel.

    Däremot har Hamas lovat att fortsätta sin väpnade motstånd mot Israel och har vägrat att ta avstånd från terrorism mot Israel.

    Vita huset:s beslut att arbeta med den nya Hamas-stödda palestinska regeringen utlöste en ny upprörd dialog med den israeliska regeringen, som offentligt uttryckt upprördhet med Washington.

    Det var vidare rapporterat i veckan att Obama-administrationen hemlighet har talat med Hamas under de senaste månaderna, och kanske har även föreslagit hur den kan delta i en samlingsregering utan att utlösa en nedskärning i bistånd.

    Kommittén amerikanska israeliska Public Affairs (AIPAC), landets högsta pro-israeliska lobbygrupp, meddelade sent i torsdags att den står bakom en cutoff i bistånd till den palestinska myndigheten.

    AIPAC, som från början var tveksam till att offentligt verka för en minskning av stödet, uppgav i ett PM att "enhetsregeringen som stöds av Hamas är ett oroande bakslag för fred."

    "Kongressen bör dra in stödet till den palestinska myndigheten när den genomför en grundlig genomgång av fortsatt US-hjälp för att se till att den amerikanska lagstiftningen, som förbjuder medel till en palestinsk regering där Hamas deltar eller har otillbörlig påverkan, helt följs och genomförs", skrev AIPAC.

    Capitol Hill insiders hävdar att Obama-administrationen bryter mot lagen och att kongressen är beredd att slå ner på PA.

    "Lagen här är kristallklar: vi måste begränsa stödet till den palestinska myndigheten när den formellt ställer sig med Hamas", sade en senior House-medhjälpare som arbetar med frågan. "Men, Obama-administrationen  vill sannolikt undvika detta krav för att hålla sin misslyckade fredsprocess vid liv. Är Vita huset verkligen berett att försvara att skicka skattebetalarnas pengar till en regering som innehåller en terroristorganisation? "

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)