onsdag 25 juni 2008

Kommentarer och reaktioner till Dialog med Gelotte

Under denna artikel står en snabb dialog med Gert Gelotte, medarbetare i GP. Under föregående natt sände jag artikeln http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/jun/25/middleeast.middleeastthemedia om en konferens i England om alla de judiska flyktingarna från arabvärlden (svensk översättning på Missional Experiences), fler än de arabiska från Israel, till Gelotte, fick svar, vilket jag också artigt svarade: ^^^^^^^^^^ Hej, Jag håller just på att skriva om det på bloggen – det totala ointresset hos välkända journalister att ta reda på fakta angånde det som de skriver om i Mellanösternfrågan, utan bara skriva om det som just då cirkulerar i deras tankevärld, som om det handlade om kvaliten på tvättmedel, inte människors liv. Det handlar om journalisters integritet helt enkelt, att de bryter mot de Pressetiska Reglerna utan att blinka. Ett typfall var när Alandh i höstas skrev en lång rad frågor. Jag besvarade dem, men han bara flinade och var helt ointresserad av att rapportera de lättkontrollerade svaren. Jag har för vana att ha gott om referenser. Det är kusligt eftersom det just skrivs om hur många hundratals tusen kronor som Svenska Staten satsar på anti-israelisk propaganda via diverse organisationer som Palmecenter, som har konferens i Gaza. Talarlista:

Talarlista från konferensen 1- Mr. Rafeeq El Natsha spoke from Ramallah, One of the founders of Fateh movement, Former president of Palestine Legislative Council, A member of revolutionary council of Fateh, Head of Fateh movement court, Former ambassador of Palestine in Saudi Arabia. 2- Dr. Khalil El-Haya spoke from Gaza, A member of Hamas Beaurue office, member of PLC. 3- Nayef Hawtma spoke from Damascus, Secretary General of DFLP. 4- Abed Alatif Ghaith spoke from Ramallah on behalf of Ahmed Saadat, Secretary General of PFLP, A member of PLC, Detained in the Israeli Jails. 5- Ahmed Jebreel spoke from Damascus, Secretary General of PFLP General Leadership. 6- Mohamed Sbaih spoke from Cairo on behalf of Amre Mosa the Secretary General of Arab League. 7- Mohamed Hindi spoke from Gaza on behalf of Ramadan Shalah the Secretary General of Islamic Jehad Movement. 8- Raed Salah spoke from Nazareth in Israel, the president of the Islamic Movement in Israel. 9- Monir Hamarna, the Secretary General of the Communist Party in Jordan, spoke from Amman. 10- Viola Furubjelke Secretary General of the Olof Palme International Foundation, spoke from Gaza. 11- Hussam Adwan spoke from Gaza, President of the conference, President of UTSP.

Samtidigt används kollektpengar att betala ytterst vinklade resor till Mellanöstern för att späda på flertusenårigt judehat.

Att kalla information om den större andelen av flyktingarna i Mellanöstern för skitprat, får nog tala för dig själv och den mediamiljö som tyvärr har uppstått i Sverige. Min syster var på besök från Israel i maj, när vi reste till firandet av Israel 60 år i Göteborg, och hon såg havet av polisbilar och vrålen från araber med sympatisörer där bortom, som skrek ut död och förbannelse över oss – såg hon utvecklingen under de tio år hon inte har bott i Sverige, och en väsentlig del av denna utvecklingen beror på den parallella utvecklingen hos svenska media. Du inkluderad.

Fråga: Vad kan man göra för att svenska journalister ska börja tänka på konsekvensen av deras konstanta vinklande av denna information, som du alltså uttrycker helt perfekt med ”varför skulle jag öda ett endaste ord på dylikt skitprat”?

Vänligen

Harry Harrysson, fil.lic.

From: Gelotte Gert (GP) [mailto:Gert.Gelotte@gp.se] Sent: den 26 juni 2008 13:24 To: Harry Harrysson Subject: SV: För information

Varför skulle jag öda ett endaste ord på dylikt skitprat?

Gert Gelotte

^^^^ Vad var tanken bakom detta försök till dialog? Det är allmänt känt att Sverige numera är Europas mest antisemitiska land enligt många måttstockar - speciellt media. Federley skrev det tydligt i sin artikel nyligen: "Kulturjournalister gör judehat möjligt". Där finns gott om artiklar om antisemitism i Sverige i utlandet: Manifestations of Anti-Semitism in the European Union - Sweden Anti-Semitism and Racism: Sweden Arab and Muslim Anti-Semitism in Sweden Jews in Sweden are afraid to be known as Jews (sök på Sweden anti-Semitism och du hittar mycket) Vad jag lite undrar är varför så många svenska journalister, som Winiarski, Bitte Hammargren, Alandh, Gelotte . . . . . verkar vara totalt ointresserade av fakta om vad de skriver om - när det gäller Mellanöstern. Det är mer än en gång jag har hört mediefolk som säger att man inte kan få en anställning om man är positiv till Israel och framhåller klara fakta som är positiva om landet. Vi minns Lennart Eriksson på Migrationsverket som blev sparkad eftersom han skrev positivt om Israel på sin fritid. Som vi ytterst väl vet ger svenska staten miljontals kronor till anti-israelisk propaganda, se här och här och andra ställen. Det vore kul att jämföra summan Arafat/palestinaaraberna har fått med Marshallhjälpen, $13 miljarder, som Europa fick av USA efter andra världskriget, och därefter jämföra resultatet. Visst finns där enstaka herrar bland palestinaaraberna som kör blanka Mercedes men..... Hur stort arbete har svenska staten lagt ner på att få tillbaka pengarna som Arafat försnillade jämfört med arbetet med att återfå vad kunder hos Försäkringskassan har fått för mycket pengar? För att återgå till ämnet: de stora summor som svenska staten ger till anti-israelisk propaganda får en att undra hur mycket pengar som går till de mediapersoner som envist ljuger om fakta i Mellanöstern. Ljuger i den meningen att de medvetet undanhåller fakta som inte passar in i den världsbild de presenterar. Finns det någon annan anledning att de gör detta än pengar?????? Jag vet inte. Alternativet är ren och skär antisemitism, judehat. Dert vore intressant med en ÄRLIG dialog i ämnet med en journalist, men de verkar inte intresserade eftersom det inte ger några pengar. Några andra inlägg, efter att de har läst nedanstående artikel:

Sent: den 24 juni 2008 10:06 Subject: Sv: Gelottes syn på flyktingar

Gelotte skrev:

"Och när Oded Meiri jämför palestinska flyktingar från det som var

Palestina med judiska flyktingar till det som blev Israel biter han

huvudet av skam. Palestinierna ville inte lämna sina hem för att få

leva i flyktingläger. De judiska flyktingarna ville till Israel och har

så vitt jag känner till ingen önskan om att återvända hem".

Kommentarer:

1) Att många judar drömde om att återvända hem till Israel förändrar

som bekant inte det faktum att 900.000 judar blev etniskt rensade och

plundrade av de rasistiska arabiska regimerna från Marocko i väster

till Irak i öster.

2) Naturligtvis är araberna i fånglägren besvikna, främst på sina egna

arabiska bröder som ignorerar dessa arabers önskan att leva som fria

människor hemma i arabvärlden. Det är PLO som är ansvarigt för mantrat

"rätten att återvända" (dvs utplåna Israel demografiskt). Mannen på

gatan i de arabiska fånglägren föredrar främst att leva som medborgare

i arabvärlden, en rätt som de nekas än idag.

Gelotte skrev:

"Den israeliska regeringens politik i Israel och i de ockuperade

territorierna på Västbanken syftar alldeles uppenbart till att behålla

respektive lägga beslag på så mycket land som möjligt med så få

palestinier som möjligt."

Kommentar:

Där blev det visst lite fel igen. Det finns naturligtvis inga

"palestinier" i Israel, däremot araber med israeliskt medborgarskap och

Israel kan naturligtvis inte "lägga beslag" på sin egen israeliska

mark. Gelotte kan ju börja räkna araber i Israel och judar i

arabvärlden och därefter ställa sig frågan igen vem som bedriver etnisk

rensning.

Sammantaget kan vi konstatera att Gelotte är en ogenerad antisemitisk

charlatan vars patetiska lögner är inte värda mer än bläcket på

pappret.

/Daniel

Sent: den 24 juni 2008 15:21 Subject: Gelottes syn på flyktingar

Kanske borde någon upplysa Gelotte att med judisk stat menas NATIONELLT

HEMLAND åt det JUDISKA FOLKET på motsvarande sätt som Sverige är ett

nationellt hemland åt det svenska folket.

Judendomen kan förvisso betecknas som statsreligion i Israel precis

som kristendom är statsreligion i Sverige och islam är statsreligion i

Israels grannländer.

Tonvikten i den judiska staten är således på JUDISK NATIONELL

IDENTITET. Graden av religionsutövande eller helt avvisande av religion

är däremot upp till individen precis som i Sverige.

/Daniel

Sent: den 24 juni 2008 15:26 Subject: Re: Gelottes syn på flyktingar

Att döma av den helhetsbild som målats upp av Gelottes artiklar skulle jag säga att det är meningslöst att upplysa Gelotte om detta. Däremot är det viktigt att upplysa läsarna av hans pekoraler om det. Det är skälet att gå i polemik med sådana kräk. /T

Sent: den 24 juni 2008 23:04 Subject: Re: Skisserar på mail till Gelotte

Utmärkt skrivet. Gelotte får åtminstone något

att bita i.

J

Sent: den 25 juni 2008 14:21 Subject: Sv: Slutknorr till Gelotte. Fortsättning på bloggen - gå gärna dit och debattera :)

Hej,

Gelotte skrev: "Vad jag anser om begreppet judisk stat har jag redan

utförligt redovisat i en debattartikel i Kyrkans Tidning."

KOMMENTAR: Obegriplig fräckhet att inbilla sig att han som utomstående

diletant kan tala om för oss judar vem vi är och definiera vårt judiska

hemland.

Gelotte: "Om "judisk" innebär att majoriteten får diskriminera och

förtrycka minoriteter för att upprätthålla sin majoritetsstatus så är

jag emot."

KOMMENTAR: En ren teoretik diskussion eftersom denna typ av "judiska

stat" inte existerar.

Gelotte skrev: "Självklart är jag därmed även emot kristna och

muslimska stater på samma premisser."

KOMMENTAR: Vi har alla noterat han frekventa angrepp på

människorättsomfamnande stater som Saudiarabien och Iran.

Gelotte skrev: "Däremot har jag inget emot att ett land de facto

domineras av en viss religion eller kultur - så länge lika rättigheter

gäller för alla. Jag kan inte inse varför speciella undantag från detta

skall gälla Israel."

KOMMENTAR: Gelotte har heller inget emot att islamo-fascistiska och

pan-arabiska främlingar invaderar den judiska staten och förvandlar den

till en arabisk-islamistisk koloni. De speciella "undantagen" gäller

inte Israel utan Sverige och alla andra nationalstater där diverse

former av diskriminering av minoriteter existerar exempelvis på

arbetsmarknaden och bostadsmarknaden liksom restriktioner mot

invandring men likväl är det endast den judiska staten som angrips och

demoniseras.

Gelotte är en lost case och slöseri med tid. Hans skalle är fastlimmad

med primitivt judehat som omöjliggör mottagning av logik och

verifierbara fakta.

/Daniel

Sent: den 25 juni 2008 15:41 Subject: Jämförelse av minoriteter i Sverige och Israel Importance: High

Hej,

Bland de vanligaste argumenten i de omfattande

demoniseringskampanjerna mot den judiska statens existens och

legitimitet är att Israel "diskriminerar och förtrycker sin arabiska

minoritet".

Slutsatsen är således att den judiska staten har "förverkat sin

existensrätt" enligt landets kritiska "människorättsälskare". Detta

påstående måste analyseras närmare och sättas i en större global

kontext där minoriteters situation i Israel jämförs med minoriteters

situation i Sverige och andra nationalstater.

Den demokratiska judiska staten Israel med alla dess mänskliga brister

(precis som Sverige och alla andra stater) erkänner alla medborgares

lika INDIVIDUELLA rättigheter precis som i Sverige.

Men precis som i Sverige så existerar det i praktiken onekligen ett

socio-ekonomiskt gap mellan majoritetsbefolkning och den etniska

minoritetsbefolkningen. Detta kan förklaras delvis av existensen av

diskriminering på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden av diverse

aktörer som dock INTE representerar staten men av privata intressen.

Tvärtom så har den israeliska staten en policy som liknar den svenska

staten där man gärna anställer fler personer från minoritetsgrupper och

det finns otaliga israeliska araber som är anställda av den israeliska

staten.

Diskriminering av minoriteter på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden

är förvisso klandervärt och det är respektive stats uppgift att

motarbeta detta fenomen men hur motiverar Israels kritiker att den

judiska staten Israel blir utsatt för fler demoniseringskampanjer än

Sverige och alla andra nationalstater tillsammans? Inbillar sig Gelotte &

co att genomsnittspersonen i Rosengård, Hissingen eller Fittja åtnjuter

samma socio-ekonomiska standard och möjligheter i det svenska samhället

som genomsnittspersonen i välmående och homogena etniskt svenska

bostadsområden? Inte ens de journalister som erkänner existen av

diskriminering av minoriteter på den svenska bostadsmarknaden och

arbetsmarknaden drar slutsatsen att den svenska nationalstaten har

förverkat sin existensrätt.

Lite fakta att tänka på:

1) Drygt 10 % av israeliska Knesset utgörs av etniska minoriteter. Hur

många procent av Riksdagens ledamöter tillhör etniska minoriteter? 2%?

4%? Vilket annat land utöver Israel tillåter minoritetsparlamentariker

och till och med ministrar från etniska minoriteter att angripa och

demonisera samma stat som de förväntas representera? Har någon någonsin

hört Pagrodsky beklaga sig i Riksdagen över att Sverige är "rasistiskt"

eftersom Sverige vägrar likställa den judiska minoritetskulturen eller

någon annan minoritskultur i Sverige med den svenska majoritets- och

normkulturen? Folkvalda arabiska extremister som Tibi som tillåts gasta

för full hals i israeliska Knesset mot den judiska statens blotta

existens är en indikation på att den arabiska minoriteten känner sig så

pass trygg i den israeliska demokratin att de till och med angriper

samma stats existens som de ogenerat kräver rättigheter från.

2) Det finns många och ett växande antal israeliska araber som arbetar

som läkare, jurister, it-experter, universitetsprofessorer etc, vice-

ministrar, vice-borgmästare och till och med medlemmar i högsta

domstolen. Tel Avivs vice-borgmästare är arab trots att över 90& av Tel

Avivs befolkning är judisk. Hur många etniska minoriteter sitter

representerade i svenska högsta domstolen? Hur många av Sveriges

ministrar, läkare, jurister, it-experter och professorer utgörs av

etniska minoriteter?

3) Etniska svenskar som lever i utlandet kan alltid återvända hem till

Sverige medan det har blivit betydligt svårare för etniska minoriteter

att hämta fler familjemedlemar till Sverige från det gamla hemlandet.

Många nationalstater har en lag om rätten att återvända för personer

tillhörande den etniska majoritetsbefolkningen men det är ENDAST den

judiska staten som demoniseras. Varför?

4) I både Israel, Sverige och andra nationalstater har etniska

minoriteter i allmänhet och muslimska araber i synnerhet under många år

uppvisat stora svårigheter att integrera sig i ett modernt och

demokratiskt samhälle, vilket onekligen har minskat deras möjligheter

att uppnå samma socio-ekonomiska nivå som resten av befolkningen.

Varför talar asiatiska immigranter i Sverige som regel svenska efter en

kort tid i landet medan otaliga muslimska invandrare i Sverige talar

knappt någon svenska efter 5-10 år i Sverige? Det är ingen

tillfällighet att både i Israel och Sverige är det de mest ambitösa

minoriteterna som tar ansvar för sina egna liv (istället för

reflexmässigt alltid lägga skulden på andra) som lyckas bäst i

samhället.

5) Om det nuvarande arabiska ledarskapet i Israel hade uppmanat

israeliska araber att integreras och respektera den judiska staten, så

hade det legitima kravet på lika INDIVIDUELLA RÄTTIGHETER på

arbetsmarknaden, utbildningsmöjligheter och bostadsmarknaden som den

judiska majoritetsbefolkningen, kunnat realiseras snabbare. Dessvärre

så struntar majoriteten av det arabiska ledarskapet i de arabiska

medborgarnas individuella rättigheter och socio-ekonomiska välstånd och

använder dessa istället som ett vapen mot den judiska statens blotta

existens.

Så länge som de arabiska medborgarna i den judiska staten angriper

rasistiskt den judiska statens blotta existens (samtidigt som de ivrigt

hejar på arabisk extrem-nationalism på andra sidan gränsen) och inte

respekterar det judiska folkets ej förhandlingsbara NATIONELLA

RÄTTIGHETER i den judiska staten så är det få bland Israels judiska

majoritetsbefolkning som är motiverad att kämpa för den arabiska

minoritetens lika INDIVIDUELLA meborgerliga rättigheter.

Denna komplexa verklighet i Israel och Sverige är något som

"humanistiska korsriddare" som Gelotte & co av ideologiska skälv väljer

att ignorera men det suddar inte bort realiteten.

De otaliga mörkermän som likt Gelotte grundlöst demoniserar Israel som

"rasistisk" stat, tillämpar själva en rasistisk diskriminering mot den

judiska staten när Israel granskas med en helt annan (dvs betydligt

striktare) måttstock än Sverige och andra nationalstster.

/Daniel

1 kommentar :

  1. Jag lurvade runt lite i den här beklämmande korrespondensen där skillnaden på fotfolket och de som tror sej representera herrefolket blev tydlig.
    Att kräva respekt...
    Respekt får den person automatiskt som inger respekt och - motsatsen.
    Fler tankar kring en otrevlig tendens bland svenska journalister med Gelotte som typfall kan du läsa på http://tselhagilboa.blogspot.com/

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)