söndag 29 juni 2008

Gaza under judisk kontroll. Och arabisk.

Minns du när Gaza såg ut så här?

Du kan först se hur den berömda Mohammed Omer (som Bitte gråter över) vill att det ska se ut i Gaza, på hans website http://rafahtoday.org/ De har haft 3 ostörda år att bygga det så det blir vad de vill ha! Ostörda förutom när de har attackerat Israel, så att Israel har varit tvunget att försöka lugna terroristerna lite. Tyvärr har de attackerat Israel nästan dagligen - och sen sätter de sej ner och gråter över att det ser rörigt ut......... Observera att han inte på något ställe på websiten nämner Hamas - orsaken till röran! Man blir påmind om att araberna fortfarande anklagar Djingis Khan för att ställa till det i deras paradis.

En översikt över de blomstrande judiska byarna i Gaza kan du se på http://yesha.israel.googlepages.com/katif.htm
Där finns inte någon som helst anledning varför inte araberna skulle kunna trivas lika bra och bygga liknande! Förutom deras egna aktioner.

Dugit

När Sharon, ivrigt påhejad av Olmert, började förstöra byn såg det ut så här, fotograferat av en glad arab:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Innan hade folk trivts där och hade inget att klaga på.

Netzarim

Tja, New York Times skriver hur araberna börjar försöka odla lite där, när judarna har lämnat, se bild och artikel här. Man inser vilken potential Gaza hade haft om de hade fortsatt den vägen i stället för att avlossa tusentals raketer mot Israel för att kunna träffa lite barnhem och få anledning att dansa på gatorna.

Här en bild på när judarna lämnar Netzarim:

Gush Katif

Se ett bildspel på http://www.gushkatif.net/
Andra bilder på http://allb4u.co.il/katif/katif.htm

Såhär såg det ut när judarna var där:

Nu kliar araberna sig förvånat i huvudet - läs på http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/94711



vad vill jag ha sagt med detta? Att Gaza har det allt förspänt, de fick växthus - som de till stor del förstörde dagen efter den sista juden hade lämnat - och en del av de återstående såldes till Egypten när gränsen var nere i januari i år. Inget hade stoppat dem från att själva bygga växthus när judarna gjorde det, och fråga dem till råds - i vilken mån de gjorde det vet jag inte. Hade de stoppat all terrorism och i stället försöka skapa en stat hade de kunnat sitta i solstolar vid stranden och se flockar av turister omkring sig göra sammalunda. Att leverera sina produkter till en stor del av världen kunde de göra lika lätt som judarna gjorde, om de stoppar terrorn.

Jag minns när jag tog bussen i Tel Aviv som gick till Kairo. Inga större problem, det var bara att åka. Rafah var en vanlig internationell gräns där folk gick fram och tillbaka, med sina stora säckar. Men redan då försökte araberna smuggla i sina råtthål, en del hade de börjat gräva i sin källare nära gränsen, som råttor ofta gör, så israelerna tvingades att rasera deras hus. DÅ blev det liv....... Nä, inte för att de smugglade vapen och sprängämnen.

Där finns stora
gasfyndigheter som tillhör Gaza, värda uppskattningsvis $4 miljarder. Israel har lovat att köpa, och väntar bara på att terroristerna ska försvinna på endera sättet.

Abbas fick mer än $7 miljarder i december att göra med vad han hade lust.

Så vad vill palestinaaraberna mer? Det enda de behöver ge är fred!


.

1 kommentar :

  1. Bloggposten föranleder funderingar kring araber och svenska kvinnor. Tankefoster som inte passar sig för tryck. Key words: Hamas - Mohammed - Bitte - Gaza - Palmecentret - Viola - Syrien.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)