måndag 23 juni 2008

Hur utvecklas Mellanöstern?

Jag har just läst på Fred i Mellanöstern, ett svar från svenska UD angående biståndet till palestinaaraberna. Började tänka.

Jag ser att Sverige ger 252 miljoner kr till UNRWA för 2008. Antalet officiella arabiska flyktingar som åtnjuter denna summa är ca 4.500.000 enligt UD.

Man kan grovt uppskatta att Sverige under 60 år givit motsvarande monetära värde. Vad blir det? Uh - bortåt 12.000.000.000 kronor.

När UNRWA startade 1948 räknade de in 914.000 personer som enligt dem klassades som flyktingar. De har själva erkänt att de vet att många av dem var "ekonomiska flyktingar" eftersom livet som flykting var bättre än som arbetare.

Israel hade storleksordningen 800.000 judar 1948. Nu är de ca 5.500.000.

Enligt http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Immigration/Immigration_to_Israel.html är den totala immigrationen av judar till Israel ca 3.000.000. Visst är det helt fel att räkna så, men det indikerar ändå något litet: Israels judar utan immigration hade varit 2.500.000 kanske.

Ska vi utgå från att där inte är någon immigration till flyktinglägren? Hur man än räknar så verkar de arabiska flyktingarna vara övermåttan välgödda och allt skrik från vänsterhåll om "folkmord" förefaller något missriktat. Vad används UNRWA:s pengar till? UNHCR:s pengar används för att göra flyktingar till vanliga produktiva männisikor, genom att de placeras någon annanstans med samma folk, kultur, språk, religion. Har UNRWA använt en enda krona till detta? Såvitt jag vet har de möjligen understött tankarna på att dessa människor en masse ska deporteras till ett land med annat folk, annan kultur, annat språk och religion. Vad tycker du? UNRWA:s kassa för 2006 innehöll ca $350.000.000.000 De har inte löst problemen för en enda flykting genom att göra denna person till icke-flykting. UNHCR som LÖSER problemen och har förvandlat 50 miljoner flyktingar till icke-flyktingar, har en budget som är ca 3 gånger större. USA har äntligen officiellt upptäckt att där kom fler judiska flyktingar från arabländerna än de ovannämnda arabiska flyktingarna, som har tagits om hand av UNRWA forever. Hur mycket har FN och Sverige gjort för att hjälpa dessa? FN vet åtminstone, vet UD?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)