tisdag 2 september 2014

Obama tvingade Israel att förlora all sin säkerhet.

Israel accepterade eldupphör utan demilitarisering av Hamas under US press 

Robert Spencer Aug 28, 2014 kl 15:58 

Israels första mål i Operation Skyddande Edge hade varit att förstöra Hamas fullständigt. Men Barack Obama övertalade (hur?) Israel att acceptera att Hamas fortfarande existerar, och fortfarande är tungt beväpnade. 

Det är helt klart vilken sida Barack Obama är på. 

"PLO kommer att fortsätta de diplomatiska insatserna efter eldupphör-avtal," Ma'an News Agency, 28 augusti, 2014: 

Bethlehem (Ma'an) - Den palestinska ledningen kommer att fortsätta de diplomatiska ansträngningarNA på FN s säkerhetsråd i ett försök att avsluta Israels decennier långa "ockupation" efter en vapenvila i Gaza, sade en senior Fatah tjänsteman  sent på onsdagen. 

Nabil Shaath sade till Ma'an att PLO först skulle lämna in en ansökan till FN:s säkerhetsråd den 15 september och krävde en "tidtabell" för Israels tillbakadragande från det ockuperade palestinska territoriet. [Som tyvärr aldrig existerat.]

Arabförbundet kommer att sammanträda den 5 september för att diskutera hur man kan stödja övergången. 

Om denna begäran avslås, kommer PLO vända sig till Internationella brottmålsdomstolen för att hålla höga israeliska tjänstemän såsom premiärminister Netanyahu och försvarsminister Moshe Yaalon till svars för Israels förödande angrepp på Gaza, som dödade över 2000 palestinier. 

"Att ta fallet till ICC är villkorat av säkerhetsrådet svar på vår begäran," Shaath och tillade att frågan diskuteras inom palestinska politiska kretsar. 

En permanent samlingsregering, med Hamas som en fullvärdig partner, kommer då att bildas för att underlätta återuppbyggnaden av det krigshärjade Gaza, tillade Shaath. 

Palestinska och israeliska delegationen sammanträder senare i Kairo för att komma överens om förfarandena för drift korsningarna in till Gaza. 

Shaath sade att Israel accepterade vapenvilan affären utan demilitariseringen av Hamas efter påtryckningar från USA.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)