tisdag 30 september 2014

Fatah: döda den arabiska mannen omedelbart.

Någon som inte har läst att Arafat fick Nobelpris för att få kontroll över 95% av araberna på Västbanken, area A, B där de bodde? Länk.
Nån som har läst att araberna har någon som helst rätt till Jerusalem, berätta för mej. Jordanien ockuperade ILLEGALT judarnas huvudstad 1949-67 Sen blev de utsparkarkade. Som var och en som försökte ockupera Mecka]

Fatah officiellt: palestinier som sålde bostäder till judar i östra Jerusalem borde dö.

Palaraber uppretade efter att judar flyttar in till sju bostäder i Silwasn stadsdel i huvudstaden.


Stadsdelen Silwan östra Jerusalem.
 (bild Fotograf: Marc ISRAEL Sellem / Jerusalem Post)
JERUSALEM - israeliska polisen bevakade judiska bosättare när de flyttade in i sju bostäder i en palestinsk stadsdel i östra Jerusalem på tisdagen.

Hemmen i Silwan, som sitter i skuggan av Jerusalems gamla stad, köptes av Elad, en pro-uppgörelse grupp som använder medel från judiska anhängare i USA och på andra håll för att köpa fastigheter i palestinska områden.

Tisdagens flytt var det största köpet av bostäder i Silwan eftersom processen inleddes i grannskapet 1986, ökar till 26 antalet judisk-ägda fastigheter, sade lokala tjänstemän. Omkring 90 judiska familjer, totalt 500 personer, bor i Silwan bland några 50.000 palaraberr. Israeliska polisen skyddar dem.

"Det här är en regering av de bosättare för nybyggarna," sade Saeb Erekat, palestiniernas chefsfredsförhandlare, och kallar flytten ett försök att radera den palestinska identiteten. [Som uppfanns mitt på 60-talet av KGB]

"Det tjänar syftet att förändra karaktären av Jerusalem genom isolering, som innehåller och begränsar dess palestinska existens, vilket möjliggör att man slåss om mer israelisk mark." [Där Abbas och hans gäng vill ha allting mer och mer av trots Osloavtalet och San Remobeslutet]

Invånarna i Silwan, en tätt packad stadsdel med slingrande gator på sidan av en kulle, erkände på tisdagen att det inte finns mycket de kan göra för att stoppa de nya invånarna från att flytta in.

Silwan har länge varit ett mål för judiska organisationer, med många judar som tror att Davids antika staden en gång stod där palAraber nu står.

I det senaste fallet, köptes alla bostäder k lagligt av Elad via mellanhänder, vanligtvis palestinska mäklare som köper fastigheterna från lokala familjer till uppblåsta priser.

Vid ett hus satt Khaled Karaeen, 62 och en far till sex, med huvudet i händerna på gården i sitt hem, och räknade sina pärlor, oförmögen att tro på vad som hade hänt.

Anhöriga sade att en av Karaeens söner hade sålt en bostad innepå  grunderna i familjen hem till en palestinsk mäklare för ungefär ett år sedan för 1,2 miljoner shekel ($ 300.000), omkring dubbelt så mycket som fastigheten förmodligen var  värd.

Karaeen vägrade att tala med besökarna på tisdagen, med familjemedlemmar som säger att han var för skamsen över vad hans son hade gjort. Karaeen bror sa att han hade talat per telefon till sonen, som hade flytt till norra Israel.

Förr har palAraber som visat sej ha sålt sina hem till judiska organisationer, dödats.

Mäklaren hade då sålt lägenheten till Elad, som sedan hyts ut till de judiska invånarna, som flyttade in under de tidiga timmarna av tisdag morgon med hjälp av den israeliska polisen.

Den judiska familj, som avböjt att bli intervjuad, hade barrikaderat sig inne, blockerat en gul dörr som öppnas på Karaeens innergård. Karaeen satt tre meter (10 fot) bort.

"De vill göra ett skämt av oss", säger Fadi Maragha, en lokal företrädare för det paleArabiska politiska partiet Fatah, som sade att han hade kommit för att erbjuda stöd till familjen.

"De tror att de kan köra ut oss. Men vi är markägarna. Vi var här och vi kommer att vara här tills vi har hela Palestina utan några judiska folket i det", sade han.

Frågade vad som skulle hända med sonen och mäklaren som han hade sålt fastigheten, Maragha sa att han tyckte att de skulle dö, men förväntade sig inte att det ska ske.

"Vi vet vem mäklaren är. Han bor i en stad söder om Jerusalem," sade han. "Men han är rik och han skyddas, bland annat av israelerna."



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)