tisdag 2 september 2014

Israel är bojkottsäkrat.

http://honestreporting.com/israels-boycott-proof-economy/


Kriget i Gaza har gett BDS-rörelsen ett skott i armen, precis när studenter återvänder till campus över hela USA,

Men kommer en ny nivå av aktivism att leda till förödande bojkotter? Antagligen inte, enligt flera nya artiklar i ämnet. 

De flesta israeliska företag, skriver Adam Reuter, ordförande i Reuter Meydan Investment House, är säkert utom räckhåll för bojkottarna. 


Israeliska exporten säljer nästan aldrig till slutkonsumenten. I själva verket är detta fallet för cirka 95 procent av Israels export, nästan alla är involverade i business-to-business (B2B) handel med de stora internationella företag, som bara är intresserade av den bästa produkten eller tjänsten för det mest konkurrenskraftiga priset. 


Men hur är produkter som i Sabra Dip Compant, en hummus-tillverkare som för närvarande ar föremål för studentkårs-bojkott vid universitetet i Ottawa? 

Gå med i Fighting BDS Facebook och stå upp mot delegitimeringen av Israel. 

Dessa typer av bojkotter är mer symboliska än de är meningsfulla i ekonomiska termer, enligt Lawrence Solomon, verkställande direktör för Urban Renaissance Institute. 

Inriktningen på Sabra för sina kopplingar till Israel pekar på kårens desperation för meningsfull handling. Bojkottar, avyttring eller sanktioner mot Sabra Hummus kunde aldrig sätta Israel på knä. Inte heller kunde bojkott av helheten av Israels jordbruksprodukter, som utgör endast 2% av Israels export. Att slå Israel där det gör ont, skulle en bojkott kampanj måste attackera sin högteknologiska sektorn - Israels lucre samt dess stolthet - men denna bojkott skulle vara en icke-starter. 
Så om BDS inte kan skada Israels ekonomi, varför det envisas med att främja bojkottkampanjer? Svaret är att BDS är mer intresserad av att skada Israels image än i att skada Israels ekonomi. 

Trots retoriken om ekonomiska påtryckningar, vad BDS verkligen försöker är att sprida hat mot Israel. Och uppmanar till en bojkott av produkter med anknytning till Israel är ett sätt att kommunicera att Israel är "orimligt" och inte en del av ordentlig samhället.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)