fredag 1 november 2013

"Palestinier dödad i Gaza."

Fem israeliska soldater skadades i explosionen medan de arbetade längs gränsen till Gaza. Fyra terrorister dödades i efterföljande eldstrid. Också här.

Av Elad Benari , Tova Dvorin
Först Publicerat : 2013/10/31 , 11:49 / Senast uppdaterad : 2013/11/01 , 10:20

Kolla här alla direkta lögner i TT:s budskap till den svenska nationen, här SvDs version:

Palestinier dödad i Gaza

En medlem av Hamas väpnade gren dödades och en annan skadades av en israelisk stridsvagnsgranat, uppger palestinska sjukhus- och säkerhetskällor.

1 november 2013 kl 02:53, uppdaterad: 1 november 2013 kl 02:55

Israeliskt stridsflyg ska också ha attackerat mål i östra Gaza city, men det finns inga uppgifter om skadade.

Ögonvittnen har berättat att en israelisk stridsvagn och en bepansrad schaktmaskin kommit in 100 meter på Gazaremsan. En mina ska ha exploderat under stridsvagnen.

Israel har inte kommenterat uppgifterna.

  • Israel har ytterst påtagligt kommenterat
  • Terroristerna detonerade ytterst avsiktligt bomben för att döda människor
  • "ska ha" upprepas till förbannelse i allt som har med Israel att göra, aldrig annars
  • "Nyheten" lades ut för 12 timmar sedan, en massa tid att korrigera felaktigheten om man hade haft lust.
  • Inte ett ljud om varför israelerna var där, de hade "kommit in"...... Att de var tvungna att göra ett fiasko av tunneln terroristerna hade byggt med cement de fått från Israel hörde inte till den svenska varianten av nyheterna.

Fem israeliska soldater skadades nära staden Khan Younis i södra Gaza på torsdagskvällen.

IDF Talesman sade i ett uttalande att terrorister detonerade en sprängladdning när israeliska soldater arbetade för att spränga delar av den terrortunnel som nyligen upptäcktes av israeliska soldater, som leder från Gaza in i en israelisk kibbutz.

När soldaterna korsade gräns-staketet detonerades laddningen och sårade de fem soldaterna - en allvarligt, ett måttligt och tre lätt. Alla fem fördes med helikopter till Soroka Hospital i Be'er Sheva.
IDF svarade genom att öppna eld mot terrorister som var i området och, enligt IDF:s uttalande, riktades IAF:s flygplan också mot en annan terroristtunnel i södra Gaza. Fullträff!

Fyra lokala befälhavare i Hamas' militära gren dödades av eld från tanks enligt Gazakällor citerade fredag ??morgon av Agence France Presse.

Nyhetsbyrån namngav dem som Rabieh Barikeh och Khaled Abu Bakr, som dog av sina skador under natten, liksom Mohammed al Qassas och Mohammed Daoud, vars kroppar upptäcktes senare.

Hamas TV rapporterade på fredagsmorgonen att Gaza påstås ha skjutit tre granater in i Israel under incidenten. Minst en av dessa har bekräftats att ha landat på ett öppet fält utan att lämna några skador.

Israeliska nyhetssajten Walla har också rapporterat fredagsmorgonen att Engineering Officer av IDF:s Gaza Division , en Överstelöjtnant, är bland de fem skadade under gårdagens operation. Han kvarligger på Sorokasjukhuset med lätta till måttliga skador.

Torsdagens incident kommer flera dagar efter att IDF beslutat att sluta tillhandahålla enskilda soldatenheter för att ge säkerhet för 13 samhällen längs Gaza och Sinaigränserna, och även i nio nordliga samhällen.

Alon Shuster, chef för Shaar Hanegevs regionfullmäktige, sade på torsdagskvällen efter Gazaincidenten, "Idag, med den mest olyckliga timingen, lämnade den sista soldaten samhällena kring Gaza och fakta talar för sig själva."

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/palestinier-dodad-i-gaza_8679894.svd
http://www.skanskan.se/article/20131101/TTUTRIKES/311019988/-/palestinier-doumldad-i-gaza

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)