lördag 2 november 2013

Massor av olja i Australien.

Se videon på denna länken, det sades att den snart skulle försvinna.

Annars räcker det att googla Australia oil för den senaste månaden. En kanadensisk artikel som dök upp "senaste månaden" men är daterad i januari, innehåller en hel del detaljer, också jämförelse med Canadas produktion. Det är i form av oljskiffer och mängden jämförs med Saudiarabiens, vilket också gäller för Israels olja i form av oljeskiffer.


Denna skriver om hur alla nya oljefynd är en dödsstöt för Saudiernas ekonomi. Du minns vad jag skrev här IiS3 . Snart måste Gulfstaterna använda sina oljepengar att förbättra det för deras egna pensionärer och inte för terrorister (som också drabbar Gulfstaten) eller att bygga moskeer i varje Norrlandsby.

Israel och Australien samarbetar om energi, se t.ex. länk1 länk2.

Att starta upp en oljeskifferindustri tar lång tid och stora summor, och varenda ekolog i närheten kommer springande. USA:s hackande har förstört mycket till Obamas raseri. Israel tar det lugnt och utvecklar ekologiska sätt att utvinna oljan genom att värma upp skiffret några kilometer ner och pumpa upp oljan. Men Israel har också börjat hitta vanlig våt olja.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)