lördag 2 november 2013

Hundvalpsbomb räddad från det Muslimska Brödraskapet.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173343#.Um_JxOsYKL8

Två valpar räddades efter att nästan använts som levande brandbomber av Muslimska Brödraskapet.

Av Ari Yashar
Först Publicerat: 2013/10/29 , 11:21



Två valpar från Egypten räddades bara ögonblick innan de skulle användas av det Muslimska Brödraskapet i sina protester som "valpbomber" doppade i bensin och påtända.

Avslöjandet om Brödraskapets grymma taktik som används för två veckor sedan på Tahrirtorget under demonstrationerna mot avgång av president Mohamed Morsi s gjordes känt av Robyn Urman, en husdjursräddare i Tenafly, New Jersey, som rapporterats av CBS 2.

Urman, som arbetar med Pet ResQ Inc., kontaktades av Mervat Said, ett djurrädddningsaktivist i Egypten, och flög valparna till New Jersey för att hitta ett hem.

Detta är inte det första fallet av hundar som räddats från djurplågeri i Egypten. Den 14 juni 2013 rapporterade NECN om en kull på sju föräldralösa valpar som räddades av den egyptiska filmstjärnan Phaedra Al Masri. Al Masri fungerar också som en talesman för PETA, och tog sig an hundarna efter att ha hört att deras mor förgiftades när valparna var bara två veckor gamla.

I samband med det Egytian Society of Mercy for Animals, skrev Al Masri om hundarna genom sociala medier, och hittade hem för dem i Kanada och Amerika.

Protester har skakat Egypten sedan Morsi avsattes i juli , och sammandrabbningar mellan polis och medlemmar brödraskapet har varit en frekvent förekomst. Bara i fredags såg tusentals demonstranter ut på gatorna i hela Egypten .

Fall av politiskt motiverat djurplågeri har blivit ett känt fenomen i arabvärlden, där de vanligaste offren anklagats för "spioneri" för Israel. Det har funnits många historier om fåglar som fångats med israeliska "spion" enheter som visat sig vara spårningsenheter, dagens ringmärkning, den senaste en sådan berättelse från Libanon, där en örn fångades för två veckor sedan av Hizbollah och heroiskt dödades.
Israeliska fågelforskaren Gilad Friedman talade om hur sagan om "spion"-djur saga illustrerar en brist på medvetenhet inom arabvärlden mot försök att skydda djur från grymhet eller utrotning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)