lördag 19 januari 2013

Melanie Phillips: Obamas val av antisemitiska chefer.

http://melaniephillips.com/the-twilight-of-america

Jag tror att detta är vad som kallas en direktträff. Barack Obama har nu föreslagit att fylla de tre positionerna i den amerikanska administrationen som mest berör nationens säkerhet och försvaret av den fria världen, de på UD, försvars- och CIA, med tre män som alla tagit upp positioner som endast kan stärka de som hotar säkerheten i Amerika och överlevnad av den fria världen.

Obama föreslår att som försvarsminister installera  Chuck Hagel. För sex år sedan vägrade senator Hagel att underteckna en skrivelse som pressade EU att förklara den iransk-stödda Hizbollah-milisen, som har bombat amerikanska mål och dödade och kidnappade amerikaner och andra västerlänningar, som varande en terroristorganisation. Han röstade flera gånger mot sanktioner mot Iran, motsatter sig även de som är riktade mot det iranska revolutionära gardet som har iscensatt bombattacker mot amerikanska trupper i Irak.

Han gav utlopp för primitiva antijudiska konspirationsteorier genom att stönande kläcka ur sej att "den judiska lobbyn skrämmer många människor här" (i Washington DC). Han har också gjort kommentarer om homosexuella som anses vara "homofoba". Oavsett - inte ens de mest dödliga av anklagelser från hans egen förankring, republikanerna, har avlänkat Obamas avsikt att utnämna honom.

Därefter föreslår Obama att göra John Brennan till chef för CIA. Brennan - som till skillnad från resten av den engelsktalande världen sägs hänvisa till Jerusalem bara med dess arabiska namn, Al Quds - har konsekvent tonat ner, missförstått och försökt att blidka islamisk terrorism och extremism.

Under 2008 skrev Brennan i The Annals of the American Academy of Political och samhällsvetenskap:

"Ett kritiskt steg mot förbättrade USA-iranska förbindelser skulle vara för amerikanska tjänstemän att upphöra med offentligt hackande på Iran, en taktik som kan ha tjänat kortsiktiga inrikespolitiska intressen, men det har hittills varit helt kontraproduktivt för amerikanska strategiska intressen."

 Under 2010 sade Brennan detta om Hizbollah:

 "Det finns säkerligen delar av Hizbollah där det verkligen är en angelägenhet för oss vad de gör. Och vad vi behöver göra är att hitta sätt att minska deras inflytande inom organisationen och att försöka bygga upp de mer moderata elementen."

Har någon någonsin hört talas om en "måttlig" Hizbollahmedlem?

I en annan twist har Brennan offentligt tagit emot fientlighet från vänster som hävdar att han har stött CIA:s förhörsmetoder inkluderande waterboarding - ett påstående han förnekar. Oavsett - inte ens denna viscerala reaktion från hans egen supportgrupp har mildrat Obamas avsikt att utnämna honom.

Sedan har vi Obamas val för statssekreterare John Kerry, som kom hem från Vietnam som en dekorerad krigshjälte och sedan brutalt vände sig emot militären och utövandet av den amerikanska makten.

Liksom Hagel har Kerry varit en anhängare av Syriens president Assad. Under 2010 träffade Kerry Assad och kallade Syrien "en viktig aktör i att skapa fred och stabilitet i regionen". Säg namnet på en fiende till civiliserade värderingar - Daniel Ortega i Nicaragua, Castro på Kuba - och du hittar att Kerry uppmanar till engagemang med dem eller, som han gjorde med FARC, Colombias Narco-terroristgrupp, hävdar att de har legitima klagomål ". Förra året prisade Kerry Egyptens härskare Mohamed Morsi för "skydd av de grundläggande friheterna, inklusive kvinnors rättigheter, minoriteters rättigheter, rätten till yttrandefrihet och mötesfrihet", kort därefter tillträdde Morsi och krävde diktatoriska befogenheter (senare ändrat under tryck) och hans styrkor att slå ut motståndarna på gatan.

Dessa tre män, Hagel, Brennan och Kerry, är alla exempel på ett post-Vietnam demoralisk- syndrom - den djupt pessimistiska tron att Amerika inte kan och inte bör kämpa för att försvara sin säkerhet och värderingar överallt i världen, att om dåliga människor besegras i krig kommer bara värre människor alltid att ta deras plats, och att det därför är den bästa strategin för Amerika att köpa dem alla, dra upp vindbryggan och gå till reträtt till en egen isolering av vanföreställningar.

Det är sådana människor som förkroppsligar utförandet av civilisationens utmattning och nedgång. I varje sunt samhälle, skulle de betraktas marginella, tredje klassens människor som kännetecknas omväxlande av moralisk karaktärslöshet, dumhet och enorma fördomar. Men inte bara har Obama dragit fram sådana människor för att hantera säkerheten för Amerika, i en tid då Iran sprintar framåt för att bygga sin atombomb och islamiska radikaler förstör liv och frihet över hela världen och gör framsteg i väst - delvis på grund av den politik som Obama själv, och än mer förbluffande, de amerikanska liberala medierna, tillsammans med skygga eller ideologiskt ensidiga amerikanska judiska ledarna, tiger om dessa förbluffande destruktiva möten eftersom det är Obama som gör dem.

Inte undra på att Iran spinner när de ser fram emot nya och närmare förbindelser med USA. De tror att de nu kommer att ha tydlig tid att producera sin atombomb - vapnet som inte bara hotar folkmord mot det judiska folket, som dessa tre män behandlar med sådant förakt och värre, som hotar det amerikanska folket och den fria världen med civilisatorisk jihad som denna trio så trubbigt vägrar att erkänna som ett dödligt hot mot liv och frihet som den faktiskt representerar.

Om dessa tre utnämningar bekräftas kommer Obama att ha tagit bort de sista resterna av självständigt tänkande från sitt säkerhets- och utrikespolitiska team och finslipat hans administration för att leverera sin oavbrutna vision för att ändra den geopolitiska balansen i världen. Rädslan är att, mot det centrala hotet i vår tid kommer detta att innebära att inte hindra Iran från att uppnå kärnvapenkapacitet samtidigt som man sätter skruvarna på Israel att överge sin egen kärnvapenarsenal. Således ska angripare med planer på folkmord, ha rätt, medan dess huvudsakliga förmodade offer kommer att lämnas försvarslöst - och väst kommer sent att vakna upp till det faktum att de är i ett krig de inte kan vinna.

Bortom skrämmande. Bortom all tanke.

Se också The Meaning of Hagel
Chuck Hagel joins the Palestine firsters

.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)