lördag 19 januari 2013

Dagen den iranska missilen avlossades.

Satir: Dagen den iranska missilen avlossades.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2013 07:20


Det är inte om du startar missilen eller inte som är viktigt, utan vart den är på väg.

05:48 - president Mahmoud Ahmadinejad avslutar Fajr-bönen i moskén förbunden med  Shrine of Fatima Masumeh i Qom. När han kliver ut och ser strålarna från den stigande solen träffa den gyllene kupolen, får han en tanke inspirerad av Allah.


05:57 - Stabschefen hos den iranska armén, general Hassan Firouzabadi, får en brådskande kallelse att träffa president Ahmadinejad och den högste ledaren Ali Khamenei i Teheran om tre timmar.

09:00 - General Firouzabadi, president Ahmadinejad och den högste ledaren Khamenei möts i palatset i Teheran. President Ahmadinejad ger det kortaste talet i hans karriär: "När jag bad i den heliga staden Qom i morse, inspirerade Allah mig att inse att detta är den dag som vi äntligen ska stryka Israel från kartan och förstöra de förbannade sionistiska hundarna. General Firouzabadi - hur snabbt kan en Shahab-3-missil vara beväpnad med en nukleär stridsspets, laddas, och siktas mot Tel Aviv "?


09:03 - General Firouzabadi lämnar palatset i en semi-dvala.

09:21 - General Firouzabadi plockar i det hemliga högkvarteret Irans nukleära MissilKommando i Teheran, upp en telefon på en säker linje, och ger en kodad order. Två hundra och femtio miles till söder, i en hemlig bunker gömd djupt under Zagrosbergen börjar tekniker beväpna en Shahab-3-missil med en nukleär stridsspets.

09:34 - israeliska agenten Shlomo Yechezkelian, känd av sina kolleger i Iran som kapten Aziz Kasravi från Islamiska Revolutionsgardet, skickar ett krypterat meddelande från sin dator i det iranska kärnkraftsprogrammet Missile Command bunker till Mossads högkvarter i Tel Aviv. I bunkern i Iran märker ingen något. På grund av tidsskillnaden är det 08:34 i Israel.


08:34 - Sirenstöt i ett kontor i en underjordisk bunker i Tel Aviv, och korpral Yossi Levi, som sitter framför datorn, träffar en serie tangenter på sitt tangentbord. Han har tränat det här tre gånger tidigare i övningar så han vet rutinen, även om han ännu inte förstår vad sirenen innebär.

08:35 - Stabschefen för IDF får en varning av högsta prioritet på sin säkra linje. Kodordet RED RIDER varnar honom att Iran är i färd med att beväpna en kärn-missil, och siffran efter berättar för honom att missilen kommer att vara klar för avlossning om två timmar.


08:36 - Högsta prioritet - RÖD RIDER 0120- meddelande tas emot av statsministern, försvarsministern, befälhavaren för flygvapnet, befälhavaren för Home Front, chefen för Mossad, och några andra ledare. Några sekunder senare visas meddelandet följt av kodordet ALASKA, som säger till alla som tar emot meddelandet att komma till bunkern i Tel Aviv utan dröjsmål.

08:58 - Statsministern befaller befälhavare för flygvapnet att förbereda Arrow antimissilsystem för omedelbar beredskap. Inom några sekunder talar befälhavaren för flygvapnet på en säker linje till OC Air huvudstaben.


08:59 - Hela Air Huvudstaben går på den högsta nivå som registrerats någonsin.

09:02 - På Egoz Khum ("Brown Nut") uppsändningsplatsen i Ein Semer, skärs all kommunikation till utsidan genom beslut av platsens befälhavare. För sent: en av de yngre officerarna hade redan gjort ett telefonsamtal till ett visst kontor på Lloyd George Street i Jerusalem. Operatörerna där sätter igång åtgärder omedelbart.

09:34 - En advokat som företräder Peace Now lämnar en trängande ansökan till Högsta Domstolen  i Jerusalem. Israel, informerar han dem, planerar att skjuta ner en iransk missil om ungefär en timme, kanske något mer. Dock Arrow, missilförsvarssystemet är utformat för att fånga den iranska Shahab-3 kärn-missilen i luftrummet över Jordanien. "Jordanien är ett land som vi har ett fredsavtal och vänskapliga förbindelser med", varnar han dem allvarligt. "Freden mellan oss är dock bräcklig och ansträngd, och israeliska brott mot deras luftrum riskerar att provocera fullskaligt krig. Dessutom ", fortsätter han," om vi skjuter ner den inkommande Shahab-3-missilen över Amman, då riskerar vi att orsaka radioaktivt nedfall över huvudstaden hos en av våra få vänner och allierade i regionen. Det finns ingen moralisk grund för att döda miljontals oskyldiga civila ".


Advokaten blir mer passionerad för varje mening. "Vår fred med Jordanien är en av våra största strategiska tillgångar. Denna regering får inte tillåtas att slösa det på ett påstått hot från Iran. "

09:42 - Peace Now-advokaten avslutar sin panegyrik, och regeringens advokat gör sig beredd att svara. "Min herre - själva existensen av Israel hotas av denna iranska attack. Den vansinniga regimen i Iran ... "

Ordförande i Högsta Domstolen avbryter regeringens advokat: "Det här är inte rätt plats för ditt rasistiska sludder mot hela den iranska nationen."
Regeringens advokat fortsätter: "Min herre, Iran förbereder att lansera ett kärnvapen mot Israel. Vi måste försvara landet, och det enda sättet vi kan göra det på är Arrow robotsystemet ... "

Peace Now-advokaten avbryter: "Detta är typisk högerhysteri och panik-anstiftning. Har du ens den minsta tillstymmelse till bevis för att Iran avlossar en missil? Och även om de gör det, vad vill du göra - stärka extremisterna i Iran? Vårt bästa hopp för fred ligger i att uppmuntra och stärka de moderata där. Men du högerextrema fanatiker är livrädd för fred, hatar all fred och förhärligar krig. Fegisar! Fanatiker! Du hotar att förstöra hela staten Israel med din militarism! "

Regeringens advokat försöker att lägga fram fakta, men avbryts ständigt av de tre domarna.

09:45 - Efter att ha talat i mindre än två minuter, tystar de tre domarna regeringens advokat och börjar tala inbördes.

09:47 - Högsta Domstolen utfärdar en tillfällig stopporder som förbjuder IDF att avlossa en Arrowmissil för att skjuta ner misstänkta inkommande missiler i avvaktan på fortsatt utredning. De erkänner situationens allvar, och lovar ett slutligt beslut samma dag.

09:48 - På avlossningsplatsen Ein Semer har soldaterna order att förbereda en Arrowmissil för avskjutning, men inte att skjuta under några omständigheter förrän tillstånd har erhållits. Radarsystemet sveper redan himlen i öst.

09:51 - Högsta Domstolen beordrar IDF att presentera sina bästa fall och värsta tänkbara scenarier i händelse av att ett kärnvapen detonerar i Israel. De ber också om ständiga uppdateringar i realtid om den framtida utvecklingen.

09:52 - En av Högsta Domstolens domare föreslår till regeringens advokat att den israeliska regeringen kontaktar den jordanska regeringen för att begära tillstånd för att starta en Arrowmissil för att skjuta ner den påstådda iranska missilen över jordanskt luftrum. Regeringens advokat försöker förklara varför själva idén är absurd och opraktisk, men varnades för att hans ord utgör domstolstrots. Han drar tillbaka sina anmärkningar, och ber om tillstånd att ringa ett samtal till regeringen för att vidarebefordra domarens kloka rekommendation.

09:38 [Irantid] - högste ledaren Ali Khamenei godkänner president Ahmadinejads beslut att inleda kärnvapenattack med en Shahib-3-missil. Lanseringskommandot går vidare till General Firouzabadi som sänder kommandot till bunkern under Zagrosbergen.

09:39 [Irantid] - Kapten Aziz Kasravi (hemlig agent Shlomo Yechezkelian), i skydd av glädjetjuten av upprymdhet i den iranska bunkern, skickar i hemlighet ett kodat meddelande till Mossads högkvarter.

10:39 [Israeltid] - Ordern GREY THUNDER blixtrar på korpral Yossi Levis datorskärm. Inom två sekunder har han svarat, och det kodade meddelandet har överlämnats till premiärministern, försvarsministern, befälhavaren för flygvapnet, befälhavaren för Home Front, OC Air huvudstaben, chef för Mossad, regeringens advokat (som fortfarande är i domstolsbyggnaden i Jerusalem), och några andra.

På avlossningsplatsen på Ein Semer stirrar soldaterna på sina radarskärmar och datorskärmar i frustration. Datorerna beräknar automatiskt banor och flygningsplaner för Arrowmissilen, men soldaterna väntar maktlöst på tillstånd att starta.

10:40 - De tre domarna i Högsta Domstolen får information om att Shahib-3-missilen har avlossats och spåras av israelisk radar. Fristen till träff är cirka 8-10 minuter, men ännu inte helt säker, eftersom dess exakta mål och bana ännu inte är känt. Domarna blir otåliga med regeringens advokat för att han inte ger dem den nödvändiga informationen. Han försöker förklara att raket-munstyckets styrsystem på Shahib-3 gör det möjligt för roboten att ändra dess bana flera gånger under återinträdet och även terminalfasen, vilket effektivt förhindrar interceptorns styrning via förutsägelser av banan från tidig varningsradar, men han tystas av domarna.

10:41 - Domarna tar paus, lämnar rättssalen, och återsamlas två minuter senare i ett nukleärt skyddsrum beläget under högsta domstolens byggnad.

10:43 - Den israeliska radaroperatören rapporterar att det projicerade målet för Shahib-3-missil är den exklusiva stadsdel som är hem för många israeliska rika affärsmän, domare och Knessetmedlemmar. Ramat Aviv Gimel. På ett ögonblick bringas informationen till  de tre domare som sitter under Jerusalems domstol.

10:44 - De tre domarna läser rapporten att målet för Shahib-3-missilen verkar vara Ramat Aviv Gimel. Efter mindre än tio sekunders överläggning är de eniga om att låta Air Defence Command "vidta alla åtgärder de anser nödvändiga för att skydda staten Israel och dess invånare".

10:45 - både Peace Nows huvudkontor och vid avskjutningsplatsen i Ein Semer, är stämningen dyster, av mycket olika skäl. Peace Now avger ett pressmeddelande: "Högsta Domstolen har än en gång beslutat att samarbeta med högerextremister i regeringen, och har visat att de föredrar väpnat angrepp framför fred".


I Ein Semer startar soldaterna som bemannar Arrow systemets robotavfyrning, till slut interceptor-missilen. De ber alla att den sex minuters fördröjning som tvingades fram genom Högsta Domstolen ändå ger dem tillräckligt med tid för att fånga upp den inkommande Shahib-3-missilen, och febrilt stirrar de på deras monitorer medan de matar instruktioner till Arrowmissilen, redan flera miles ovanför Israel, i full fart österut mot Jordanien. Om de  genom något mirakel lyckas att blåsa Shahib-3-missilen i bitar innan den träder in i israeliskt luftrum, då kommer hjälten för dagen att vara den helt okända meniga som föreslog att berätta för domarna att Shahib-3 var på väg till Ramat Aviv Gimel, i stället för att erkänna att de inte hade någon aning om dess avsedda mål.

[För den oinvigde: Israels Högsta Domstol är lika extremvänster som Peace Now-rörelsen och båda försöker motarbeta Knesset, Israels lagligt valda riksdag.] .....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)