lördag 7 september 2013

Vem är Kerry egentligen. Nytt: han sa att araber betalar USA:s krig mot Syrien. Hizbollah: Assad använde gas.

Länk till denna artikel lades i Bildts blogg - räkna ut varför den omedelbart censurerades.......
Först - lyssna noga här på hur han berättar att arabstater betalar USA:s krig mot Syrien: [videolänk]

Statssekreterare John Kerry sade vid onsdagens utfrågning att arabiska länder har erbjudit sig att betala för hela avlägsnandet av president Bashar al-Assad om USA tog ledningen militärt.


"Med hänsyn till arabländers erbjudande att bära kostnaderna, är svaret helt och hållet ja," sade Kerry. "De har. Detta erbjudande ligger på bordet."

Frågat av Rep Ileana Ros-Lehtinen (R-Fla.) om hur mycket dessa länder skulle bidra, sade Kerry att de har erbjudit sig att betala för en fullständig invasion.

"I själva verket har vissa av dem sagt att om USA är berett att gå göra det hela vägen som vi har gjort tidigare på andra ställen, ska de bära den kostnaden," sade Kerry. "Det är hur engagerade de är i detta. Det visas inte öppet i korten, och ingen pratar om det, men de pratar allvarligt om att få detta gjort.


John Kerrys uppgivna ansikte

September 4, 2013 av Arnold Ahlert
Kerry_Assad
En bild av John Kerry har nyligen åter börjat ses som exemplifierar kvaliteten på hans omdöme och verkligheten i hans långa relation med Syriens diktator Bashar Assad. Samme man Kerry nu jämför med Adolf Hitler och Saddam Hussein var Kerrys restaurangpartner under 2009. Bilden togs vid tidpunkten då Kerry och ett antal andra demokrater, ivriga att förakta Bushadministrationen efter Irak, drev uppfattningen att Assad skulle kunna vara en potentiell partner i att skapa fred i Mellanöstern. Om ett sådant kolossalt misstag utgjorde en anomali i Kerry karriär kan det vara förståeligt. Det är det inte. Kerry har i själva verket en lång historia av att stödja totalitära regimer och mördare som gör honom till en förlägenhet på världsscenen .

Efter att ha tjänstgjort i Vietnam som en racerbåtskapten omfamnade Kerry omedelbart antikrigsrörelsen diametralt motsatt den tjänsten. År 1970 träffade Kerry Nordvietnams och Vietcongs delegationer i Paris för att diskutera sina fredsförslag. Han var likgiltig att hans insats gränsade till en kränkning av Uniform Code of Military Justice, som talar om ansvarig person som "utan behörighet medvetet hyser eller skyddar eller ger underrättelser till eller kommunicerar eller svarar eller kommunicerar med fienden, antingen direkt eller indirekt." där Kerry var särskilt förtrollad av åtta punkter som erbjöds av Madame Nguyen Thi Binh, vinnare av Lenins fredspris, och han uppmanade den amerikanska senaten att anta dem. Kerry blev också talesman och arrangör för Vietnam Veterans Against the War (VVAW) , en grupp som undertecknade ett "Folkets Fredsavtal" som anpassade sig till Viet Congs villkor för att avsluta kriget. Kerry godkände det fördraget.

Men den mest föraktliga delen av Kerrys anti-krigsarbete inträffade 1971. Han representerade VVAW och vittnade inför senatens utrikesutskott, vidarebefordrade fortfarande obevisade påståenden om 150 Vietnamveteraner som påstås ha sagt att "de personligen hade våldtagit, skurit av öron och huvuden, tejpat kablar från portabla telefoner till männisorns könsorgan och skruvat upp effekten, avskurna lemmar, sprängda organ, slumpmässiga skott mot civila, raserat byar på ett sätt som mest påminner om Djingis Khan, boskap och hundar som beskjutits för skojs skull, förgiftade livsmedelslager, och allmänt härjade på landsbygden i södra Vietnam utöver det vanliga som sker i krig." Kerry hävdade vidare att dessa var "inte isolerade händelser utan brott som begåtts dagligen med full medvetenhet av officerare på alla nivåer i kommandot."

Ändå finns det ett citat från dessa utfrågningar som belyser Kerrys "utveckling" av sin dom avseende intervention i Syrien . "Enligt vår uppfattning , och från vår erfarenhet finns det ingenting i Sydvietnam som kunde hända, som realistiskt hotar USA,"  insisterade Kerry på den tiden.

Under de följande åren omfamnade Kerry ett antal andra tvivelaktiga teman och avskyvärda karaktärer. År 1983, ett år innan han blev senator, fördömde han invasionen av Grenada som resulterade i räddningen av amerikanska läkarstudenter, samt störtande av den kommunistiska regimen som hade gripit makten där. Kerry liknade det vid en "översittares styrkedemonstration mot en svag tredje världens nation." År 1985 träffade han Nicaraguas kommunistiska Sandinistaregerings ledare Daniel Ortega i ett försök att underminera president Reagans försök att stötta Contras frihetskämpar. Vid den tiden konstaterade Kerry att han var villig att ta en chans på "god tro för sandinisterna ." Strax efter fick Ortega lån på $200 miljoner från Sovjetunionen. Efter Ortega besegrades av Violeta Chamorro 1990 insisterade Kerry att den amerikanska ansträngningen att hjälpa Contras inte hade någonting att göra med det och kallade det "en irrelevant debatt just nu."

1991 var Kerry ordförande i senatens utskott för POW/MIA-frågor, som skapats för att undersöka möjligheten att amerikaner fortfarande kunde hållas av den kommunistiska vietnamesiska regeringen. Men som US Veteran Dispatch uttrycker det, "ingen i USA-senaten pressat hårdare på att begrava POW/MIA-frågan" än Kerry, som "aldrig missade en chans att föra fram propaganda och förvränga fakta till förmån för Hanoi."

Och trots hans lidelsefulla tal i kongressen förra veckan där han förespråkar presidentens rätt att ensidigt handla på eget bevåg om kongressen inte godkänner attacken på Assad hävdade Kerry i hans 2003 bok En appell till service att "multilaterala organisationer är fordon för att främja våra ideal och intressen runt om i världen . " vilket ekade hans påstående från 1970 . "Jag är en internationalist" sade Kerry till Harvard Crimson på den tiden. "Jag skulle vilja se våra trupper spridda genom världen bara efter direktiv av FN." Kerry tog senare avstånd från den kommentaren i en intervju 2004 med Tim Russert. Ändå understryker intervjun, tillsammans med hans tidigare karriär en obehaglig verklighet: vår nuvarande utrikesministers bedömning saknar allvar.

Vilket leder oss till Kerrys långa relation med Bashar Assad, den man han nu kallar en "ligist" och "mördar ", även när han insisterar på att "historien skulle döma oss alla utomordentligt hårt om vi blundat för en diktator."

Ingen är blindare i ögat mot Assad än Kerry själv. Som Washington Free Beacon noterade under 2012, har Kerry tillbringat de senaste tio åren som "högste apologet för amerikansk politik inför Syriens Assadregim."

Kerrys ansträngningar började 2003 när han hjälpte till att undergräva Bushadministrationens försök att isolera Syrien efter deras försök att diplomatiskt engagera Assad misslyckades. Mellan 2009, när bilden ovan togs, och 2011 besökte Kerry Assad fem gånger.

Under sitt besök i februari 2009 strax efter det att Barack Obama äntrade tronen var Kerry säker på att Assad skulle dra nytta av eran om "hopp och förändring" som hade sänkt sig över Washington . "Jag tror mycket starkt att detta är ett viktigt ögonblick för förändring, ett ögonblick av potentiell förändring, inte bara i förhållandet mellan USA och Syrien men i förhållandet i regionen, " gol Kerry. Han trodde även att Assad skulle underlätta den så kallade fredsprocessen, hävdade att "Syrien skulle kunna vara, faktiskt, mycket användbart för att hjälpa till att åstadkomma en samlingsregering," mellan Fatah och Hamas.

Kerry använde också tillfället att sparka på den tidigare administrationen. "Till skillnad från Bush-administrationen som trodde man bara kunde berätta för folk vad de ska göra och sedan gå iväg och vänta på dem att göra det, tror vi att man måste delta i en diskussion" sade han. "Så vi kommer att förnya diplomatin men utan några illusioner, utan naivitet, utan någon missriktad tro att bara genom att prata, kommer saker och ting att hända automatiskt ."

Naturligtvis är detta just den politik som Obama-administrationen har bedrivit i Mellanöstern under fem år med katastrofala resultat.

Ett år senare var Kerry tillbaka i Damaskus och försökte att återuppliva den avstannade fredsprocessen. Och än en gång var han översvallande om Assad och hans nations roll i ansträngningen. "Syrien är en viktig aktör i att skapa fred och stabilitet i regionen " sade Kerry, efter ett möte med Assad - han uppmanade till och med Syrien att sluta leverera vapen till Hizbollah. Han insisterade vidare att Obama-administrationens försök att utse den första amerikanska ambassadören i Damaskus på fem år var "bevis på att samverkan med Syrien är en prioritet på de högsta nivåerna i vår regering ." ( Bushadministrationen hade dragit tillbaka den amerikanska ambassadören 2005, efter mordet på Libanons före detta premiärminister Rafiq Hariri, i en bilbomb som troligen iscensatts av Assads regim).

Sju månader senare avslöjade ett Wikileaktelegram att Kerry berättade för en ledare i Qatar, premiärminister Hamad bin Jassim Al Thani, och emiren av Qatar, Hamad bin Khalifa, att Golanhöjderna ska återlämnas till Syrien, och att ett slutligt avtal om fredsprocessen måste innefatta en palestinsk stat med en [tredje palestinsk] huvudstad i östra Jerusalem.

Kerrys vanföreställningar förblev anmärkningsvärt konsekventa och med 2011, när Mellanöstern började utvecklas till vad Kerry och hans medarbetare i regeringen och media berömt feletiketterade som den "arabiska våren ." I en kolumn i Wall Street Journal erinrade Bret Stephens om vad Kerry hade "eftersom hade varit mycket generös med mig" var hur han karakteriserade Assad som en man av hans ord. Kerry insisterade vidare att "Syrien kommer att utvecklas, Syrien kommer att förändras eftersom det har en god relation med USA."

Mer än 100.000 dödsfall senare har Syrien helt visst förändrats säkert. Så har han sedan sina anti-Reagan , pro-Sandinista-dagar tagit en diametralt motsatt ståndpunkt nu. "Vår utrikespolitik ska representera de demokratiska värderingar som har gjort vårt land stort, inte undergräva dessa värden genom att finansiera terrorism att störta regeringarna i andra länder," sade Kerry.

Det är samma John Kerry som nu är mer än villig att underblåsa al-Qaida och det Muslimska Brödraskapet i försök att straffa Assad.

Ännu värre, igår höjde Kerry ribban, vägrade att utesluta att USA skulle sätta trupper på marken i Syrien. "Jag vill inte från bordet ta bort ett alternativ som kanske eller kanske inte är tillgängligt för presidenten för att säkra vårt land", sade han, och erbjuder ett hypotetiskt scenario att säkra kemiska vapen för att hindra terrorister från att få dem. Men han gick genast flip-flop och sade att administrationen kommer att acceptera de gränser Kongressen ställen på dem för att se till att USA inte dras in i inbördeskrig. Kerry försökte därefter att immunisera Obama från hans oklok "röda linje" som är den primära drivkraften för detta politiska drama. "Den här debatten handlar om världens röda linje. Det handlar om mänsklighetens röda linje. Och det är en röd linje som vem som helst med ett samvete borde rita, " insisterade han.

Tydligen har mycket av den amerikanska allmänheten inget samvete. Medelvärdet av fyra separata omröstningar tagna om offentligt stöd till flyganfall (än mycket mindre för kängor på marken) visar att endast 33% av amerikanerna är för ansträngningen medan i genomsnitt 49,5% av allmänheten är emot.

Ironiskt nog spelade Kerry, som anklagade sina kritiker för "fåtöljisolationism" en viktig roll i det stelnande amerikanska motståndet mot ingripande i Mellanöstern. Som medförfattare David Horowitz och Ben Johnson noterade i sin bok "Party of Defeat: Hur demokrater och radikaler undergrävt USA:s krig mot terrorismen före och efter 9/11", då Kerry såg den radikala antikrigs vänstersympatisören Howard Dean flyta upp till överst i listan demokraternas presidentkandidat nominerad under 2003, följt av lika antikrigsförespråkaren Dennis Kucinich, bestämde Kerry plötsligt att han var emot Irakkriget han tidigare stött. Således övergav mannen som nu kräver en syrisk omröstning baserad på samvete, hans eget i en strävan efter större politisk glamour.

Kort sagt är John Kerry en man vars bedömning med hänsyn till USAs fiender helt saknas, och vars "principer" lätt kastas bort till förmån för politisk opportunism.

Igår sammanfattade ordförande i Joint Chiefs of Staff general Martin Dempsey Kerry nuvarande logik. Senator Bob Corker ( R - TN ) frågade generalen vad administrationen "sökte" i Syrien . " Jag kan inte svara på det, vad vi söker" svarade Dempsey. Inte heller kan vår aningslösa statssekreterare , som även han personifierar Obama-administrationens svaghet, inkompetens och opålitlighet.

Hizbollah har sagt att Assad använde gas, enligt tysk källa.
Tyska underrättelsetjänsten säger att de har uppfångat ett telefonsamtal med detta innehåll. Hizbollah anser att det var ett sätt att visa att Assad började förlora greppet över situationen. Samtalet var till den irakiska ambassaden i Damaskus.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kraver-svar-pa-kemvapenattacken_8496150.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kerry-vill-stoppa-slakt-i-syrien_8483314.svd
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5632268
http://www.skanskan.se/article/20130514/TTUTRIKES/130519734/-/storpolitik-for-john-kerry-i-sverige
http://www.nsk.se/article/20130514/TTUTRIKES/130519734/-/storpolitik-for-john-kerry-i-sverige




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)