måndag 30 september 2013

Fatahs (sossarnas systerparti) officiella terrorgren erkänner att de mördat israeliska soldater.

Fatahgren : Vi stär bakom kidnappning, mord av IDF soldaten.

Fatahs militära gren, Al Aqsa-brigaderna tog ansvar för mordet på IDF soldaten Tomer Hazan.

Av David Lev
Först Publicerat: 2013/09/23, 02:45


Fatahs militära gren , Al Aqsa-brigaderna, tog på söndagen ansvar för mordet på IDF soldaten Tomer Hazan fredag.??. Enligt israeliska tjänstemän hade Nadal Amar, den terrorist som dödade Hazan, inget samröre med någon terrorgrupp.

Hazan kidnappades fredag ??och mördades i Samarien med Amar, med motivet enligt en av IDF tjänstemän att vara en plan hos terrorister att byta Hazans kropp för frihet för hans bror, en Fatah-terrorist som har suttit i fängelse i Israel under de senaste tio åren. Soldaten försvann fredagen och efter en Shabak-utredning gick soldater till Nadals hem i byn Bayt Amin, nära Kakilya.

Hazan hade arbetat tillsammans med Amar på en restaurang i Bat Yam. På fredagen träffade Hazan Nadal i den judiska staden Shaare Tikvah i centrala Samarien, varifrån båda fortsatte till Nadals by, där israeliska tjänstemän sade att IDF-soldaten dödades omedelbart. Nadal dumpade Hazanas kropp i en grop nära byn. Han tillsammans med sex andra personer greps lördag morgon, efter det att Shabak samlat information om attacken.

I ett uttalande sade Al Aqsa-brigaderna att det hade sponsrat mordet på Hazan. "Detta är att informera världen om att en röst för oss martyrer är den starkaste rösten," sade gruppen. "Kidnappningen utfördes i en komplicerad militär aktion av våra styrkor. Vi lyckades, trots de många vägspärrarna och andra metoder för att stoppa oss som armén satte upp ."

Gruppen varnade också mot skada Amar. "Om en droppe av hans blod spilts kommer många fler plågor att falla över er, O sionister."

Hundratals människor deltog i begravningen av den mördade IDF soldaten Tomer Hazan hy"d söndag eftermiddag. Han lades till vila i den militära kyrkogården i Holon. Ekonomiminister Naftali Bennett var rasande på den palestinska myndigheten och dess chef, Mahmoud Abbas, som han sade inte ens fördömde mordet. "Vi är 20 år efter Osloavtalet [där PA lovade att upphöra med terror och hatpropagande, och för det fick kontroll över area A, B] och vår partner har ännu inte förändrats. Ingen kan sluta fred med terrorister som mördar en soldat och kastar honom i en grop. jag har ännu inte hört något fördömande av dessa handlingar från Abbas. Om situationen hade varit omvänd hade vi garanterat fördömt en sådan handling strängt, " tillade han.

[Har de svenska socialdemokraterna fördömt mordet utfört av dess systerparti?]

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)