lördag 7 september 2013

Sverige bjuder in 2 miljoner syriska flyktingar utan identitetskontroll och utan någon idé hur bekosta det.

Pat Condell säger det så väldigt klart [video]

Den kommande syndafloden av syriska flyktingar till Sverige

September 6, 2013 Av Bruce Bawer 


Ännu en vecka, en annan häpnadsväckande utveckling i Sverige. För ett par veckor sedan var det kalabaliken om "hijabsolidaritet"-kampanjen, där icke-muslimska kvinnor över hela landet drog saker över huvudet som tribut till en muslimsk kvinna som hävdade att en man hade slitit av henne hennes.

Denna vecka är de ögonbrynshöjande nyheterna att Sverige erbjuder omedelbart permanenta uppehållstillstånd för alla syriska flyktingar som ansöker. Dessa splitter nya invånare, kommer dessutom att ha rätt att föra över sina makar och barn . Resonemanget bakom denna nya policy är att situationen i Syrien är mycket farlig just nu och inte kan förbättras snart.

Vi vet att även före detta tillkännagivande var Sveriges asylpolitik extremt öppen. Sverige har tagit in ca 15.000 syriska flyktingar sedan 2012, mer än något annat EU-land. Ungefär hälften av syrierna som sökt asyl i Sverige hittills i år har beviljats permanent uppehållstillstånd , den andra hälften har fått stanna i tre år, men kommer nu att kunna uppgradera till permanent status. Alla sa , knappt 8000 syrier är nu tillfälligt bosatta i Sverige och kommer att vara berättigade att stanna i Sverige för gott .

Innan denna nya politik tillkännagavs var antalet syrier som söker asyl i Sverige under 1000 pwe månad. Men nu? Det finns inga gränser. Tänk på det: Syriens befolkning är 22,5 miljoner varav ca 5000 flyr landet varje dag. Mer än två miljoner syrier har flytt sitt land sedan inbördeskriget började, och det finns inga tecken på att antalet avtar. När det gäller Sverige är dess befolkning 9,5 miljoner, varav cirka 1,5 miljoner är utlandsfödda och cirka 2,5 miljoner har utländsk bakgrund. Tidigare i år kallades svenska migrationsministern Tobias Billström nuvarande invandringsnivåer "ohållbara" - bara för att snabbt stänga av integrationsminister Erik Ullenhag, som försäkrade alla och envar att Sverige hade inga planer på att skärpa sina invandringsregler .

ilken syrier skulle inte ta Sverige upp på ett sådant erbjudande? Det innebär inte bara ett ID-kort utan också ett utstuderat förmånspaket inklusive gratis pengar, bostad, hälsovård, dagvård - you name it .
Innan den här veckan har Sveriges invandringspolitik redan varit direkt självmordsbenägen, det är svårt att inte se den nya politiken som annat än ett försök att vända slow-motion till direkt självförstörelse, till något mer som ett hopp från ett stup. Förutom de rena siffrorna, hur många av nykomlingarna är medlemmar i al-Qaida, Muslimska Brödraskapet, och så vidare? Den främsta orsaken till det treåriga tillfälliga uppehållstillståndet var att svenska myndigheter behövde tid för att göra bakgrundskontroller. Har de bestämt sig för att överge dessa kontroller helt?

När jag läste om den nya politiken var min första tanke att det säkert måste finnas någon i Sverige som har stått upp och skrikit: "Stopp! Är vi alla galna?" Så jag tittade på de redaktionella sidorna i några svenska tidningar. Nä. Redaktörerna för Aftonbladet, till exempel, klagade över att Sverige inte hade gått tillräckligt långt, och beklagade det faktum att resten av Europa inte var lika vansinniga, konstaterade att europeiska länder har tagit in ca 40.000 syrier, redaktörerna klagade över att detta inte var tillräckligt ."Vi har byggt",  gnällde de,"en "Fästning Europa"."

Ja , "Fästning Europa". Pausa för en stund för att ta in det. Under de senaste par generationerna har Västeuropa välkomnat invandrare från den muslimska världen i en skala som världen aldrig har sett. Kontinenten har förvandlats på ett sätt som skulle ha varit otänkbart för några decennier sedan. Men i synen hos Aftonbladets redaktörer - och säkert i den svenska etablissemanget i allmänhet - har Europa betett sig som en fästning. Sammanfatta det med dessa två ord, dessa två halstabletter - beskriver det galenskapen i Sverige - "Fästning Europa".

Aftonbladets redaktörer uppmanade Sverige att pressa andra EU-länder att kopiera den nya politiken, och föreslog att det gör en mer aktiv insats för att föra syrier till dess stränder, nämligen genom att plocka upp dem i flyktingläger i Syrien och segla dem gratis till Sverige därifrån. "Sverige kan hjälpa till . Vi har kunskap och resurser" skriver redaktörerna på Aftonbladet. "Frågan är om vi vill....."

Sina motparter på Sydsvenskan instämde och uppmanade övriga EU-länder att följa Sveriges ledning. Dagens redaktörer kallar den nya politiken "ett utmärkt beslut" och hoppades att det skulle vara ett gott exempel för andra länder och att "generositet" skulle fortsätta att prägla Sveriges syn på flyktingfrågan. Och i Dagens Nyheter gav kolumnist Eric Helmerson också den nya politiken en tummen upp. "När dina grannars hus brinner" menade han, "öppnar du din dörr för dem." Också han beklagade bristen på "solidaritet" ( som han uttryckte det ) att andra EU- medlemmar inte ställer upp: "Det är skandalöst att så många rika, fredliga länder ser bort från människor i den svåraste nöd" Han pekar speciellt ut kritik mot vissa svenska kommuner som har tvekat att ta emot fler flyktingar - delvis på grund av de höga kostnaderna för att upprätthålla flyktingar, och dels på de brott och andra sociala problem som de för med sig. Samtidigt som han medger att det föreligger sådana svårigheter insisterade Helmerson att "det är djupt cyniskt att anta att problemen är olösliga och därmed undandra sig ansvar och medkänsla."

Kolumnisten Ivar Arpi på Svenska Dagbladet applåderade den nya politiken, kallade den "oförvitlig." Antagande en oväntad realistisk ton påpekade han dock att Sveriges kommuner helt enkelt inte har tillräckligt med bostäder eller de ekonomiska resurserna för att ta hand om nykomlingar korrekt. Plus ett faktum att den svenska arbetsmarknaden är fruktansvärd, med skyhög arbetslöshet, särskilt bland de utrikes födda.

Hur kan då Sverige förväntas att betala för mat och husrum alla dessa flyktingar? En artikel som publicerades för ett par veckor sedan gav ett svar. Rubriken var trubbig: "Malmö tar från gamla och sjuka och ger till invandrare." Tyngdpunkten i rapporten var att Malmö stad, desperat att hitta ett sätt att täcka sina ständigt stigande utgifter för invandrare (de spenderar $15 miljoner per år enbart på modersmålsundervisning), och har föreslagit kraftiga nedskärningar i utgifterna för sjuka och äldre infödda svenskar.

Kom ihåg att vi här pratar om ett land där den främsta motiveringen för höga skatter är ett generöst välfärdssystem som ger ett skyddsnät för de arbetslösa, de sjuka och de äldre. Svenskar är uppfostrade till att se sig själva som partner i ett förbund med staten: betala din väg när du kan, och du kommer att tas om hand när och om du inte kan. Men i Malmö, tack vare de stigande kostnaderna för invandringen, kan den lokala regeringen inte längre hålla sin del av avtalet.

Därför har det föreslagits att sjukhemsavgifterna höjs avsevärt, att fria måltider på vårdhem fasas ut, vilket tvingar invånarna att täcka sina matkostnader sjäva, att pensionärer som hittills har fått fri hemvård tvingas betala för det, att de äldre fattiga, som nu får rabatt på olika slags hälso- och sjukvård som bygger på deras inkomst, ska bli tvungna att punga ut fullt pris, och att gamla människor som inte röra på sig, och därmed inte kan ta sig till en klinik, debiteras extra för hembesök. När det gäller gamla människor som helt enkelt inte har pengar att betala för mat, husrum eller viktig medicinsk behandling, kommer de att tvingas att " förnedra sig inför kommunens tjänstemän genom att be att vara befriade från avgifter."

Samtidigt har den svenska regeringen beslutat att illegala invandrare ska ges fri sjukvård och tandvård.
Sett från utlandet, är det mycket klart vart allt detta leder. Varför kan inte svenskarna se det själva?

 Varför tänker man på hur Europa tog hand om sina judar för 75 år sedan?

Tänk efter vilken frustansvärd orättvisa detta är för alla de miljoner som inte har hundratusentals kronor lediga att betala människosmugglare för, utan som drömmer om att förbättra sitt eget land? Men som får minimal hjälp för detta. 100.000 döda i Syrien på två år, 200.000 döda i Irak efter Saddam.

Var deas död helt förgäves, endast de som vunnit lotteriet och kommit till Sverige får någon som helst hjälp - på bekostnad av alla svenskar som har skapat detta samhälle. De har skapat sitt samhälle. De har inte klarat av det så i stället för att hjälpa dem, plockas de upp - de har vunnit lotterivinsten.

syria_tribesI länder som Irak, Syrien, Libanon körde man för 100 år sen med den något förkastliga metoden att sätta upp zoo och slänga in alla tillsammans som att slänga in ett helt zoo i en tigerbur. Det enda som kan rädda situationen är att sätta upp fler burar nu, balkanisera dessa länder. Folkvandring till Sverige och EU - vore det inte bättre med lite intern folkvandring? Syrien t.ex. ser ut som christian-areas-in-syria-wikipedia

kartan till vänster. De kristna är inte  lika sammanklumpade, som synes på följande beskrivning. Jag hittade en annan karta över kristna i området som följer. Därefter en karta över rebellkoncentrationer i Syrien.

Läser man vad svenska blaskor har fått ihop är det ungefär som om det enda, stora problemet är vad man ska göra med de som har pengar och kontakter nog att komma till Sverige. Tala om egoism.

För att tala om storpolitik: stora starka FN har skickat några gubbar för att ta reda på om det var Sarin som användes i Syrien, ingen aning om varifrån det kom. Om FN satte USA och Ryssland på att samarbeta, med samma videos, satellitbilder, drönarbilder, radarbilder för att tillsammans studera varifrån giftet kommit och hur man ska eliminera det, hade de kunnat göra nytta. Om de hade velat. Inte heller Ryssland vill anklagas för att ha supportat användning av nervgas, låt deras specialister vara inlåsta i samma rum med samma råmaterial tills de är överens!

Varför inte?

Och sen alltså fundera på hur man gör folkvandringar inom ett land, i samma stil som när Grekland och Turkiet folkvandrade, det som Nansen fick Nobels Fredspris för. Det är fortfarande en otroligt mycket bättre lösning än att ett land försöker få andra att uppskatta dess vansinne genom att importera alla problemen. syriaForMax-1
Syrien_Kristna)

http://www.migrationsverket.se/info/7595.html
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flyktingar-fran-syrien-far-stanna_8480242.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/alla-syriska-flyktingar-far-stanna/   [åsiktsförbud]
http://www.expressen.se/nyheter/nytt-beslut-alla-syrier-far-stanna-i-sverige/
http://www.skanskan.se/article/20130903/TTINRIKES/309039972/1163/-/syriska-flyktingar-faringr-stanna
http://www.exponerat.info/sverige-forst-i-eu-att-ge-alla-syrier-och-slakten-permanent-uppehallstillstand/
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5630056


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)