söndag 8 september 2013

England sålde kemikalier för att göra nervgas till Assad förra året.

Inte för att jag hittar nåt i svenska massmedia och det enda omnämnandet på svensk blogg var (enligt Googles) på Under Mattan, dit engelska artiklar hade kopierats. Två artiklar du hittar om du googlar på England gas Syria (där finns många fler) är:

Revealed: Britain sold nerve gas chemicals to Syria 10 months after 'civil unrest' began

Revealed: UK Government let British company export nerve gas chemicals to Syria

Är israel förberett för sarin?


I januari i fjol godkände David Cameron exportlicenser för kaliumfluorid and natriumfluorid till Syrien så de kan göra nervgas i lugn och ro. Licensen gavs av affärssekreterare Vince Cable’s Department for Business, Innovation and Skills(?). Ett halvår senare drogs de tillbaka men då var det dags.
Göra? Hm, hittade detta på Internet men det säger väl inte så mycket:
The chemical name for it is methylphosphonofluoridate
GB, and it's is Molecular formula is C4H10FO2P . But unless you have a great deal of chemical knowledge along with laboratory experience in organic chemistry and access to the intermediate chemicals you aren't going to be successful.
Men kan Assad göra det utgående från de två kemikalierna och andra som är mindre restriktion på, lär väl andra också kunna göra.

Israel - se artikel jag nämnde ovan - verkar ha varit alldeles för långsamma med sina gasmasker som också ska komma med motgifter mot kemiska och biologiska stridsmedel medan Assad tycks ha gott om. Om saker är verkligt kritiska i Israel så då plötsligt blir det fart - minns 6-dagarskriget - men ofta är det låt-gå som gäller tyvärr. Det har då och då kommit upp, det senaste året i alla fall, att lagret av gasmasker var mycket bristfälligt.

Det är roande - palestinierna kräver nu gasmasker från Israel samtidigt som de kör hård illegal hatpropaganda i medierna och uppmuntrar floder av terrorister mot judarna, vilket är helt illegalt enligt Osloavtalet. TimesofIsrael Arutz-7 libanesiska Daily Star. Varför ber de inte EU?

Illegala infiltratörer i Israel kräver också gasmasker......

Men USA:s "moderata terrorister" i Syrien får ju inga gasmasker IiS3 så USA kan knappast klaga.

Biologiska/kemiska/nukleara stridsmedel, Weapons of Mass Destruction, WMD är något oerhört och där finns gott om krigslagar emot dessa som ingen behöver följa, som inte vill. Och vilket tycker du är hemskast, att gasas ihjäl, få en dödlig sjukdom eller en utspädd atombomb - även radioaktivt material är oerhört giftigt men lättare att transportera än en hel bomb - eller få en raket i huvudet? Fyll i frågeformuläret i tid. 100.000 har dött i Syrien, 1% av nervgas. 200.000 grovt räknat, i Irak efter Saddam. Vilket borde världen jobba hårdast med för att eliminera? Hur många som dött runt om världen håller ingen reda på, i afrikanska stater, i Nordkorea....... Men nyhetsorganen tar bara en sak i taget och hemlighåller det mesta där. Minns det där att massmedia skulle utgöra den "tredje statsmakten" och granska vad överheten sysslade med? Det var lätt fixat i Sverige, bara ge alla stora media statsbidrag så vart de tystade.

Och Iran jobbar febrilt på att bygga kärnvapen, IAEA är helt överens. Ingen försöker göra något mer än begränsad bojkott med många dispenser som mest drabbar folket, och har inte påverkat produktionen av kärnvapen ett dugg. Men sen är det Ashton som lett förhandlingarna.......

Iran och Syrien har båda skrivit under avtalet som kräver att IAEA kan kontrollera när de känner för det, men bägge länderna vägrar släppa in IAEA utom under mycket kontrollerade omständigheter och till välstädade inrättningar där inget finns att upptäcka. Bägge länder har misstänkta inrättningar dit ingen mer än Ryssland och Nordkorea kan ägna sig åt sightseeing. Bägge kan ge en påse med enormt giftigt kärnmaterial till nån självmordsbombare för placering i Tel Avivs vattensystem.

PayPal

Ett smidigt sätt har framkommit i dagarna. Du vet de två viktiga "visselblåsarna" i Skandinavien, många betalar lite till dessa via PayPal. Så alla som hatar fri information och demokrati kan bara gnälla för PayPal och omedelbart lägger de beslag på alla dessa utbetalningar. Länk1, länk2. Läs gärna regelbundet på de två ställena så lär du dej mycket mer om vår lokala värld än vad våra vanliga statsbetalda media säger.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)