lördag 7 februari 2009

Bildt: judarnas förstörelselusta är enorm! Valet. Iran.

februari 04, 2009

Karln har varit i Gaza på blixtbesök och dragen runt vid näsan av lämpliga personer, som pekat ut vad de har känt för och sagt “detta är Israels fel!” Eller står där en skylt överallt vid vad man kan skylla Israel för? Bildt häver ur sej: “Israel har medvetet förstört fabriker och angripit näringslivet i Gaza på ett sätt som får svåra följder för befolkningen, menar utrikesminister Carl Bildt efter att själv ha besökt området.

Det är ju klassiskt för svenska politiker att inte ha en aaaaaaaaaaning om någonting, liksom för svenska präster, men det är lite väl grovt. Han har nog inte en aaaaaaning om - tja, jag lade just på hans blogg:

Hade Bildt haft tid hade han kunnat få reda på att det under måndagen kom 194 lastbilar från Israel med 5354 ton med godis av allehanda slag, parallellt med privat gods till privata affärsidkare i Gaza. 2855 ton olika slags säd levererades, 609000 liter med dieselolja plus 391000 liter speciellt för UNRWA. 254 ton gas för matlagning. Lika många planerades för tisdagen.

Sedan Israel deklarerade vapenstillestånd har de levererat 57511 ton med nödvändighetsvaror, mat och medicin och mer än 4 miljoner liter bränsle till kraftstationen. Eftersom ingen svensk tidning rapporterar sådant borde faktiskt Bildt, om han var ens en gnutta neutral, ha berättat också om det.

Som tack sände Hamas en Gradraket mot Ashkelon importerad från Iran. DÄR rapporterar Bildt ingen förstörelselusta - som trivialt kan bevisas! Man önskar att den hade träffat den tjocka elkabeln från kraftverket där som försörjer större delen av Gaza.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129748

Bildt ser sej visst som stor, stark, viktig och allvis - ungefär som

Hur Israel ser honom? Tja, rätt oförarglig och meningslös.

Valet i Israel 10 februari

Tisdagens gallupundersökning gav:

Likud, 24-25 Kadima, 21 Labor, 17 Israel Is Our Home (Yisrael Beiteinu), 17 [Lieberman] Shas, 11 Meretz, 8 Ichud Leumi (National Union), 6 Arab Parties, 6 United Torah Judaism, 6

Översikten över flera gallupundersökningar på denna länk. En annan här.

Högern blir starkare, de till höger om Netanyahu och Likud och Netanyahus högt uttryckta önskan att regera med Arbetarpartiet och Kadima blir därmed mer problematisk - de skulle inte kunna umgås med högern efter att ha förstört så mycket enligt deras sätt att se det. Efter allt som Kadima har hittat på, som den etniska rensningen av Gaza och den totalt miserabla behandlingen av de judar som de deporterade, finns där ingen som skulle rösta på något vänster om Likud, i förra valet var de lamslagna och tyckte inte det var någon mening med nånting. Nu går det en drive bland dessa att gå till urnorna och rösta höger vid valet. Rösta vad som helst, från Likud högerut men rösta!

Samtidigt utväxlar Kadima och Arbetarpartiets ledare och tillikes försvarsminister Barak vassa knivar. En talesman för Kadima beskyllde Barak för att motarbeta ledarna inom Kadima som vill ha hårdare tag mot Hamas. Barak beskylldes för att mest göra hål i sanden i Gaza. Han har trots allt inte gjort jobbet utan mer än 30 raketer har fallit i Israel efter det ensidiga vapenstilleståndet. Jobbet var att se till att inte en enda kom.

Livni yrar förstås om att Netanyahu inte vet vad han sysslar med eftersom han talar om ekonomi såsom tidigare ekonomiminister med erkänt gott resultat. Hon kan inte föreställa sej att en stat först måste ha ekonomi för att existera, innan man börjar tala om att signera fina papper och få rättigheter. Netanyahus konstifika idé om att en stat måste ha råd att existera först och främst, på samma sätt som Israel började bygga upp sitt land för 100 år sedan, fattar hon inte.

National Union är ett höger-religiöst parti, vilket inte bara innebär skäggiga gubbar som nickar över Torah. Ledaren har rätt mycket skinn på näsan och ärr för övrigt efter att ha slagits för sitt land, läs här.

Obama mycket bekymrad över den Iranska satellituppskjutningen

Iran har skjutit upp sin första satellit helt på egen hand - självklart för att testa tekniken att kunna skyffla över en atombomb till Israel.

DN314 SvD833 AB Ba SDS Da SDS db db VG DN348 *

araber Barak Gaza Hamas Iran islamism Israel judar Livni mediekritik Netanyahu Palestina palestinier terrorism ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)