lördag 12 november 2016

Sverige och Iran gratulerar inte Trump.

Alla andra inkl. Abbas och övriga arabvärlden.har gratulerat, men inte sura Sverige.
Obama har supportat demokrati i USA - så länge hans sida vinner.

Sveriges regering väntar med att gratulera Donald Trump

från länken


Foto: WikimediaFoto: Wikimedia
Medan andra nordiska statsledare redan har gratulerat Donald Trump som USA:s nye president, kommer Sveriges regering vänta med att göra det. Barack Obama var man dock snabba att gratulera 2012.
– Jag vill passa på att gratulera Donald Trump till valsegern, sade Norges statsminister Erna Solberg vid en presskonferens i Oslo på onsdagsförmiddagen.
Finlands Statsminister Juha Sipilä har också gratulerat Donald Trump till segern och uttryckt hopp om fortsatt goda relationer mellan Finland och USA.
Faktum är att ledare över hela världen har gratulerat Donald Trump.
– Vi har följt kampanjen uppmärksamt och jag vill gratulera det amerikanska folket till ett avklarat val. Jag vill också gratulera Donald Trump till segern i det här valet, sade Rysslands president Vladimir Putin i samband med en välkomstceremoni för nya ambassadörer.
Men från Sveriges håll låter det annorlunda.
Istället har den svenska regeringen publicerat ett kallt, kort och nedsättande ”Uttalande av statsminister Stefan Löfven med anledning av valresultatet i USA”, där man påpekar att:
Det här är ett valresultat som många känner oro inför, men som vi har förberett oss på.
Sveriges utrikesminister Margon Wallström har inte heller gratulerat Donald Trump, utan publicerat ett lika nedsättande Twitter-inlägg vars mening tycks vara att Trump är någon form av monster som världen måste räddas från:

Mer än någonsin behöver världen hopp om en framtid med fred, jämställdhet och hållbar utveckling.

Men när Barack Obama, som inte lyckats åstadkomma nåt vettigt på åtta år, vann det amerikanska presidentvalet för andra gången 2012 var Sverige snabba med att samma dag gratulera honom.
– Först vill jag gratulera Barack Obama till omvalet och till att demokraterna ser ut att behålla majoriteten i senaten, sade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) till DN.
Sverige tänker dock gratulera Trump senare och fortsätta sitt samarbete med landet.

1 kommentar :

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)