måndag 6 april 2015

Varfär gör inte Wallström ett dugg mot kvinnovåldet bland palestinierna?

Har redan Abbas fått de oändliga summorna som Löfvén snodde från oss pensionärer, utan några som helst krav? Som att sluta slå sina kvinnor? Eller är det ok? Åtminstone för Wallström.
På tal om palAraber såg du kanske Shachars eländiga artikel just?
Han anstränger sig verkligen att få folk att hata Israel med diverse halvsanningar. Han nämner inte att betalningen av skattepengar är ett resultat av Osloavtalet, där Israel håller sina löften så långt det går medan Abbas inte håller ett enda. Shachar försöker övertyga läsarna att Israel är bestar eftersom de måste ha betalt för el- och vattenräkningar, vem skulle annars betala det? Vissa mängder får palAraberna enligt Osloavtalet men långtifrån allt de använder. Shachar anser att israeliska skattebetalare ska betala det samtidigt som de blir mördade av Abbas folk........  


Israel har försökt "rådgöra" i åratal om att Abbas ska betala sin elräkning, han har till och med fått donationer för det, som gått "till annat"som var viktigare, som till terrorister och deras familjer.

Shachar: "palestinierna har blivit lovade medlemskap i ICC" Ungefär som om vem kan bli det för att någon blivit "lovad", inte genom att följa reglerna. Eftersom inte palestinierna har någon stat lagligt sett så har de inte heller tillstånd att låtsas vara en i ICC, och INGEN kan tillverka en stat, man kan bara erkänna en som redan existerar, som när Israel erkändes 1948 - Löfvén har heller inte insett det, men det ingick väl inte i svetsutbildningen.

Hur vore det om palAraberna började arbeta som alla andra? Det står exakt hur i Osloavtalet.

Våld mot kvinnor "Del av palestinsk kultur"


Expert till PA medier: palestinska män visa kvinnor som egendom; de flesta palestinska kvinnor säger våld i hemmet är berättigad.

Av Tova Dvorin
Först Publicerat: 2015/06/04, 05:40

Muslimska kvinnor
Våld mot palestinska arabiska kvinnor frodas hos den palestinska myndigheten (PA) under Abbas kontroll och Gaza, rapporterade officiella PA-medier förra månaden, eftersom båda territoriernas lagar och palestinsk kulturen ger män "äganderätt" över sina fruar.

Chefen för Women's Legal Counseling Center, Zainab Al-Ghneimi, uppgav till Al Hayat-Al Jadida att enligt palestinsk regel "är det mannen som befaller och förbjuder." Hennes kommentarer översatta av Palestinian Media Watch.

"Kulturen i hela samhället" är att en man "har köpt kvinnan och betalat för henne, och därför har hon blivit hans egendom och måste lyda hans order", säger Al-Ghneimi.

Palestinska arabiska kvinnor har odlats till att acceptera detta patriarkat, konstaterade hon.

"41% av kvinnorna var överens om att våldet var berättigat om kvinnan lämnar hemmet utan att meddela sin man, medan 74% var överens om att våldet var berättigat om hon försummade sina barn", sade hon, föratt citera 29 mars Al-Hayat-artikeln.

Detta är inte islam, avslutade hon.

"Det finns inte en enda religiös [islamisk] text som uppmuntrar våld mot kvinnor", hävtar hon.

Våld mot kvinnor är välkänt i Gaza, eftersom Hamas utfört en stringent tolkning av islamisk lag, efter sitt våldsamma maktövertagande där under 2007.

Gruppen har förbjudit kvinnor och ungdomar från att röka vattenpipa offentligt, beordrat att kvinnors klädbutiker får inte ha omklädningsrum,  män kan inte äga frisörsalonger för kvinnor och  skyltdockor formade som kvinnor måste vara klädda i blygsamma kläder.

Gruppen har också infört en strikt klädkod för kvinnliga universitetsstudenter, kräver att de bär "blygsamma kläder."

Hedersmord i Gaza ökade exponentiellt under 2014.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)