onsdag 15 april 2015

"Iran: Utan lättnader – inget avtal"

DN har kommit på, som nyhet, att Iran vägrar göra något de har förhandlat fram under ett dussin år, som jag skrivit dussintals artiklar om på sistone. Muslimernas bazarmentalitet som framgått med försök till "kompromisser" gäller för Iran likväl som Abbas. Och västerländska förhandlare är helt utan erfarenhet om det liksom svenska massmedia.

DN visar tydligt att de VILL att Obamamodellen att starta ett kärnvapenkrig, ska gå igenom.
För en vecka sedana jämförde jag svenska regeringens förroende för Obama med verkligheten. DN verkar vara lika kunniga som regeringen.

Vill du se vad som har hänt läs
http://www.nytimes.com/2015/04/10/opinion/david-brooks-the-revolution-lives.html?_r=1

9 april kom allså Khomeinis svar - strax därefter mailade jag DN och undrade varför det inte nämnde det med ett ord. Självklart inget svar. Förrän nu en vecka senare.

DN säger att "republikanska hökar" hindrade Obamas kärnvapenkrig men bägge partierna var helt ense som detta, http://www.reuters.com/article/2015/03/19/us-iran-nuclear-usa-congress-idUSKBN0MF2QT20150319
Det råkar helt enkelt vara Kongressens skyldighet, se länk. Det har också hänt ofta nog att deras protest gått igenom som du ser i artikeln. Obama har ofta gått emot sina militära chefers expertis, så har det mesta misslyckats för honom också,Hanas röda linje om gas i Syrien vållade en massa hallaballoo eftersom han nån gång hade muttrat om en röd linje - men det problemet hjälpte ryssarna honom med och när 200.000 mördats nä där hade han ingen röd linje. Och när nya rapporter kommer om att Assad använt gas igen - ingen reaktion.

Tror du han märker nåt när Iran provspränger en liten kärnladdning i sina stora öknar? "Jordbävning huh?"

DN får underkänt för sina försök att driva en agenda i stället för att ge nyheter.








Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)