fredag 30 maj 2008

Olmert och Talansky


Jag läste just DN där Shachar kallar Olmert "en omvittnat skicklig regeringschef" utan att nämna vad han är skicklig med. Definitivt inte i att regera, men däremot att klamra sig kvar i gråzonen mellan laglighet och olaglighet. Att göra det som är bra för Israel och ALLA dess invånare har han inte visat någon som helst talang för, däremot har han sugit sig fast på sin tron som vilken orientalisk bläckfisk som helst.

En amerikansk judisk miljonär, Talansky, har stått i rampljuset de senaste veckorna som en snäll äldre herre. Hm, läs vidare, kanske här. Han är ortodox rabbin, började investera pengar på ett lönande sätt - och har bl.a. givit stora summor till politiker han gillar av olika skäl. På senare år har han mest varit i domstolar p.g.a. sina mycket hårda
metoder att driva in pengar, se här.

Andra ruskiga saker kommer fram i dessa senare referenser. Israel säljer satellitbilder som bekant, men inte gärna till sina fiender. Ej heller till fiendernas bästa vänner, och Talansky var inblandad i en anmälan mot detta israeliska företag, Image Sat, för att de inte ville sälja bilder till Irans bästa kompis i Sydamerika, Chavez, diktator i Venezuela. Olmert själv ville att försäljningen skulle göras......, men Israels försvarsministerium sa nej. Undrar hur mycket han hade fått för den tjänsten. Fler och fler israeler har fått misstanken att han inte är inkompetent men handlar enbart för att fylla sin egen ficka, inte för Israels bästa. Nu sitter han nog illa till och undrar om sin framtid.


Ovannämnda referens, berättar också lite mer om varför det politiska systemet i Israel har fungerat så dåligt på sistone. Varför det stödjer skrupellösa ledare som Olmert. Läs!

Korruptionsanklagelserna mot Olmert har faktiskt skapat en viss beundran hos araberna, som bittert kommenterar att något sådant aldrig skulle ha kunnat ske bland deras egna diktatorer.

SDS SvD * * * * *


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)