torsdag 15 maj 2008

Firande, inte käbbel med arabiska barnrumpor.


När man läser nyheterna här och där är det mycket som saknas. En del håller sig till saken, men en överväldigande mängd beklagar sig över att araberna inte i lugn och ro får fortsätta uppföra sej som barnrumpor man inte kan kräva något från. Inget som helst krävs av dem, Abbas har skrivit under Vägplanen vars inledning utgörs av absolut stopp för hatpropaganda, han har intensifierat den. Hamas gör det förstås eftersom det är motivet för dess existens, om du inte har upptäckt det genom att läsa hur de definierar sig själva.

Varken i Hamas eller Fatahs Charter, deras Stadgar, finns där något positivt, något om att bygga upp ett land, utan bara om att förstöra Israel. De har heller inte försökt, om du nu inte har upptäckt det ibland de allmänna snyfthistorierna som ALLTID kramas fram ur arabiska åldringar, aldrig någonsin ur judiska sådana, som fick vandra kors och tvärs över antingen de arabiska öknarna eller de europeiska efterkrigslandskapen för att nå till ett land där de inte behövde fråga om lov för att göra vad de ansåg bäst.

Shachar försöker vända ut och in på många saker. Han anser att det var en fullträff för Hamas att lyckas träffa Ashkelon och skada många judar och tja - det hjälper ju åtminstone högern i Israel till fler röster när det blir nyval, men han månar väl mer om den katastrofala regeringen av idag. Därefter talar han om att antisemitismen är så spridd i västvärlden att många länder inte sände någon representant till Israel - Sverige ett typfall där många hellre hade åkt till festligheter hos Hamas för att småspråka med dem. 10% av de svenska riksdagsledamöterna gratulerade Israel - undrar hur många som hade velat gratulera Hamas för sin träffsäkerhet. Han har helt och hållet fel när han säger att det inte är en artighetsvisit - läs de större tidningarna utomlands och i Israel, som alla betonar just att det är en artighetsvisit för att fira Israel, inte på något sätt att än en gång försöka tjata på Abbas att stoppa terrorism och ändra de Stadgar som säger att Israel inte får existera. Och ta reda på varför Abbas behöver YTTERLIGARE säkerhetsstyrkor - för att skydda sig mot det enorma antal han redan har och betalar stora pengar till men som är olydiga och ägnar sig åt terrorism som bisyssla?

Det finns faktiskt klarsynta araber i arabvärlden som är betydligt mer positiva mot judar än majoriteten av svenska media, som tycks ha återupplivat Hitlersyndromet efter en tyst minut på 50 år.

Man undrar varför media här betonar att den iranska Gradraketen landade i en shoppinggata medan israeliska media talar om att den landade i en klinik i ett shoppingområde - även New York Times nämner detta. Den avsköts från en av de judiska byarna, Dugit, där Sharon utrotade varenda jude och placerade dem i läger i Israel; de flesta har fortfarande varken jobb eller riktig bostad. Olmert har inte heller lagt två strån i kors för att lösa det problemet. Jag har väl också misstanken att Gradraketerna har gömts under ett tiovåningshus i Gaza och att Olmert känner till var, men att han hellre låter judar än araber dö eftersom det är mer politiskt korrekt i hans regering. Synligt när han gärna släpper arabiska fångar från fängelserna som en "gest" väl medveten om vilken procentandel statistiskt sett som kommer att mörda judar om de släpps - och hans absoluta vägran att låta judiska politiska fångar lämna fängelserna lite tidigare. Landets vänsterliga beundrar honom ju inte för det och andra röstar inte på honom.

Bush påstår sej fortfarande har en tro på fredsplanen till skillnad från Condi - han får väl tro på något. Hans omtalade tro på många andra saker har vacklat i högsta grad med allt han INTE har gjort. Han började med att garantera att han skulle flytta den amerikanska ambassaden till Israels huvudstad, Jerusalem, och har därefter skjutit upp det varje halvår eftersom han är rädd för araberna. Han har sett till att en israelisk agent hållits fängslad i 23 år nu för ett brott som brukar bestraffas med 2-3 års fängelse, och ofta mycket mindre. I stället för att besöka Klagomuren i Israel under sitt besök, eftersom det kunde irritera ett par araber som anser att judar inte har något att göra i Jerusalem, togs han till Massadah, monumentet över när judarna förlorade mot romarna.

En liten procent av alla artiklarna har varit positiva och förklarande istället för att vara baserade på antisemitism, kanske 10% liksom svenska Riksdagen. Exakt så många kunde där för må sej att högt säga att de anser att en demokrati som Israel har fördelar jämfört med dess omkringliggande länder och områden, med total avsaknad av demokrati.

Araberna fortsätter sin mordorgie som du ser om du klickar på http://www.debka.com/headline.php?hid=5270

D HD SDS SDS DN124 SvD493 *

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)