torsdag 21 januari 2016

"Israel annekterar palestinsk mark" - som inte existerar!

Man undrar hur nyhetsbyråer kör på med lätt verifierade lögner och dagstidningar upprepar dessa direkt emot Pressens Etiska Regler om att de måste kontrollera sanningshalten i vad de säger - det är ingen  ursäkt att TT spottat ut det.

Där har aldrig någonsin existerat någon "palestinsk mark" - när skulle den ha uppstått? Västbanken var Ottomanskt tills de förlorade den efter första världskriget. England var mandatmakt till 1947. England gav bort 80% till Jordanien - efter att redan ha givit 200 gånger mer land runt om mandatet till araberna. Därefter anföll Jordanien Västbanken och Jerusalem med brittisk hjälp och annekterade illegalt det mesta. Israel vann över dem 1967, och återtog den halvan av Jerusalem de ockuperade, och Västbanken.

När fanns det tid att bli någon "palestinsk mark"? Jordanien har därefter avsagt sig alla anspråk på vad de ockuperade.

Så vad är en palestinier? Dagens definition hittades på av KGB mitt på 60-talet som propagandahjälpmedel till Arafat, innan betydde det alla i mandatet Palestina inklusive alla judar där. Den största engelskspråkiga judiska tidningen hette Palestine Post tills den blev Jerusalem Post. Dagens "palestinier" är ingalunda någon ursprungsbefolkning, se länk.

Så nyhetssagorna om "palestinskt land" är ren och skär antisemitism och judehat. Det existerar lika lite som Löfvéns "palestina" eller jultomten eller andra fantasier.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)