onsdag 2 september 2015

"FN: Gaza kan vara obeboeligt 2020"

En lång DN/TT artikel utan ett knyst om anledningen. Jo, där bor mänga men varför gör de det och vad hindrar det från dem att leva bra? Att de råkar kontrolleras av en antisemitisk terroristgrupp anser inte DN vara någon anledning. Att Hamas trivialt kunde göra livet där alldeles utmärkt om de hade lust, nämns inte.

Antalet och folktätheten: jämför


1. Macau 20,497
2. Monaco 15,255
3. Singapore 7,792
4. Hong Kong 6,787
5. Gaza Strip 4,750
6. Gibraltar 4,466
7. Holy See 1,900
8. Bahrain 1,642
9. Maldives 1,323
10. Malta 1,296

Monaco är 3 gånger tätare befolkad men inte lider de av den faktorn, bara DN.

Som du ser är ekonomin inte alls relaterad till storleken och livskvaliteten,  Hamas erkänner att det är deras eget fel att där inte finns något dricksvatten. Abbas gör sitt bästa för att förstöra samarbetet om vatten, med Israel, 

Schweizisk avhandling: palestinaaraberna använder vatten som politiskt vapen.


Varför vill inte palestinierna ha vatten?


TT har ingen aaaaning - Hamas har också blivit erbjuden avsaltningsanläggning men när de hörde att experterna på vatten, Israel måste blandas in, drack de hellre salt kloakvatten. Up to them.

Vill du se de dagliga rapporterna om vad Israel levererar till Gaza, se http://www.cogat.idf.il/894-en/Matpash.aspx
 på startsidan ser du en lista av de senaste dagliga rapporterna, som t.ex. http://www.cogat.idf.il/Sip_Storage/FILES/3/4813.jpg

Detta är vad Hamas deklarerade fiende levererar till dom utan tack. Och vad skriver massmedia? Inte ett ljud utan upprepar bara var gång  frågan kommer upp, hur många mänskliga sköldar som Hamas placerade ut under senaste kriget.

Varför envisas NGOs. UNRWA etc att sända Gaza varor via fiendelandet Israel och inte från Egypen? Där är stor portal mellan länderna. 5 mil söder om den ligger den stora moderna hamnen Al Arish, se bilder.


Al Arish hamn.
Maila nu DN och TT och få vem som betalar dem för att bara berätta en liten liten del av verkligheten! Det är rent politiskt bedrägeri men man har kört med samma sak i många år, uppstartat av Hjérten på TT och fortsatt efter hans pension.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)