fredag 28 december 2007

Olmert

Medan vissa menar att han är ett fall för omständigheterna och egentligen rätt oskyldig så vet vi ju att Winogradkommisionen var mycket hård mot honom - men inte har makt att avsätta honom eftersom han själv har tillsatt Winogradkommisionen utan att ge dem nog makt. En slutomgång utlåtanden kommer snart. Desutom har han 4 polisutredningar på halsen, som långsamt långsamt pågår, så de får väl döma. Men det spelar ingen roll - Olmert har just sagt att han inte har några som helst planer på att avgår förrän någon verkligen tvingar honom från hans älskade tron, definitivt inte pga slututtalandet från Winograd, vad de än säjer. Tala om Orientaliska diktatorsfasoner. En medlem av Likud sa att "Olmerts obegränsade hånfullhet emot väljarna kan inte jämföras med någon annan", men tyvärr finns där många nog av hans stödpartier som desperat är klistrade på sina säten i Knesset, deras riksdag, så de gör inte det naturliga - att hoppa av och framtvinga nyval. En folkrörelse av anhöriga till soldater som i onödan mördades i kriget i Libanon tack vare Olmerts inkompetens, är på krigståg. Dick Haas skriver i sin senaste nyhetssammanfattning att den senaste enkäten säger att 10% fortfarande tror på Olmert som premiärminister. Den massiva vänsterpropagandans makt. Barak, arbetarpartiets ledare som nu är försvarsminister och är den som möjliggjorde Hizbollahs övertagande av södra Libanon, är nere på 13%, medan Likudledaren Binyamin Netanyahu får 35% och lätt hade vunnit ett val idag. Detta trots det kompakta filtret av vänstermedia i Israel.

Bhutto

ska jag inte nämna, men - är du historiskt bevandrad så är det lätt att fundera lite på en jämförelse. Indien delades i en muslimsk och en icke-muslimsk del för 50 år sen ungefär, och i den muslimska delen är det totalt kaos sedan dess - frånsett att de har lyckats att "göra" en atombomb med lite hjälp utifrån. Om nu det Palestinska mandatet hade delats i en muslimsk och en icke-muslimsk del samtidigt - är det någon som tror att den muslimska biten hade varit mer civiliserad än Pakistan? Och om det sker nästa år som vissa påstår sej tro på, vad kan månde hända???? Gör en intelligent profetia.

Aliyah

d.v.s. inflyttande, "uppstigande" av judar till sitt hemland, Israel, fortsätter, och det speciellt för de som vill ha ett judiskt land att flytta till även om deras ekonomi blir sämre, som från USA. Mer än 3000 har i år kommit från USA och England tack vare en organisation, medan 20000 väntar på att pengar ska frigöras så de kan göra aliyah. Olmert månde bäva - det är inte hans vänsterfolk som kommer, de lämnar. Som några av hans barn, medan andra och hans fru tillhör de mest extrema vänsteraktivisterna. Som vi sett i svensk press har även en grupp iranska judar DN Svd Dagen DN lyckats komma till sitt hemland.

Bush

planerar att sticka till Israel i början av januari. Varför hans regering blir desperat när judar bygger i Jerusalem vet vi inte, varför han inte har lagt två strån i kors för att hjälpa Sderot eller att få slut på de kontinuerliga attackerna mot södra Israel vet vi inte, varför ett judiskt kvarter hetsar upp honom, men inte det faktum att Olmert inte har gjort ett skvatt åt de tiotusentals illegala arabiska byggnaderna där vet vi inte, liksom inte heller vad hans kristna tro säger om att muslimerna konstant förstör alla kristna minnesmärken från judarnas heligaste plats, Tempelplatsen, där Jesus slängde ut felafelförsäljarna från Templet. Vad tänker han göra där egentligen? Installera USA:s ambassad i Israels huvudstad, Jerusalem, som han lovade när han fick sitt lönsamma jobb? Nä, det är han för feg för, även om det åtminstone skulle redovisas som något positivt i historieböckerna. En del högeraktivister tänker dagen innan han kommer, att börja en massiv byggnadsinsats på ett antal ställen i Jerusalemtrakten, Judéen och Samarien. Månde Condi få blodstörtning.

Hebron

, som Netanyahu till stor del gav kontroll över åt Arafat MOT VILLKOR ATT ALL TERRORISM UPPHÖRDE OCH ALLA ILLEGALA VAPEN SAMLADES IN - har konstant utsatts för antijudiska trakasserier från Olmerts poliser och den armé som Olmert betraktar som sin privata [upplärd av sin föregångare], och där var stor debatt när ett av judar legalt köpt hus, ändå blev utsatt för polisbrutalitet, huvudsakligen på order av förra försvarsministern Peretz, var han nu blev av. En kommitté i Knesset har nu givit State Comptroller [vad är det på svenska?] Lindenstrauss i uppdrag att utreda varför dessa poliser ville förstöra allt för de där boende judarna trots att ärendet då var under domstolsbehandling för att granska köpekontrakten.

Barak, försvarsminister

säger att han inte kan (d.v.s. inte vill} skydda en synagoga som ligger i Samarien sedan länge, mer än tio år. Han säger att den måste flyttas.... Synagogan har attackerats ett antal gånger av muslimska terrorister. Skulle han för en gångs skull inte kunna vara lite neutral och samtidigt föreslå att vissa moskéer, som ligger på den Judiska Tempelplatsen på ett mycket olämpligt ställe, bör flyttas??? Måste dessa moskéer utsättas för en rad attacker först?

Olmert vill ge

ännu fler terrorister fria att mörda judar, även de som i första försöket mer eller mindre lyckades att mörda några. Det har beräknats att kanske 200 judar i Israel har mördats av lössläppta muslimska terrorister. Två färska undersökningar visar att 2/3 av israelerna är starkt emot detta, samtidigt som ca hälften vill ha en kraftfull inmarch av Israels försvar i Gaza för att seriöst rensa upp. Samtidigt avlossades 18 Kassamraketer och 5 granater mot Israel i onsdags, om nu TT missade dem. En israelisk kille råkade av misstag köra i närheten av Ramallah och omedelbart omringades han av en vansinnig hop av araber som gjorde sitt bästa för att lyncha honom. Men det kanske var deras glädjeyra över att ha fått 50 miljarder kronor i julklapp för att de är exakt som de brukar vara. Bättre betyg kan man inte få. Attacken hade inte kunnat äga rum om inte Olmert som en vänskapsgest mot samma araber hade avlägsnat ett antal vägspärrar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)