söndag 30 december 2007

IDF (Israeli Defence Forces, Israels FörsvarsMakt) har upplyst Olmert om att det skulle ta dem drygt ett år av total ockupation av Gaza för att omöjliggöra raketanfall därifrån. (IMRA) Mer än hälften av USAs kongressmedlemmar är helt emot Bushs önskan att sälja ny vapenteknologi, JDAM, till Saudiarabien. (IMRA) Efter det att USA sa att Iran inte ägnade sig åt att framställa kärnvapen har Ryssland avancerat sin försäljning av både avancerade vapenskydd och material för kärnreaktorer till dem. (IMRA)

Israels fel att Gaza OCH Sinai är fullt av vapen, smugglare och terrorister

Debka skriver en rätt frän artikel om vad Israels tillbakadragande från Gaza och speciellt Philadelphikorridoren mot Egypten, har ställt till med. 750 egyptiska soldater skulle blockera från deras sida, men de varken kan eller vill. Barak har just varit i Egypten och talat allvar med folket där den 26 december. Israel har tryckt mycket på inaktiviteten hos Egypten, men situationen är helt och hållet det logiska resultatet av det blåögda teamet Sharon, Olmert och Livni som utan hänsyn till något mer än vad de hade fått för sig, trots ytterst allvarliga varningar från Israels säkerhertsmän om att resultatet skulle bli vad det har blivitför den politiska korrekthetens skulle och advokaterna som nosade Sharon i nacken, försvann all tankeverksamhet och planering. Som vi vet har fortfarande judarna som blev deporterade från Gaza det mycket illa ställt i Israel, och Olmert har minimalt intresse av att hjälpa dom. Egypten har också lidit mycket. Sinai är fullt av laglösa personer, smugglare, terrorister som har fri promenadväg från Persiska Golfen, Iran, Syrien till Medelhavet. Al Qaeda har blivit hemmastadda i Gaza och Sinai, Al Qaedahgruppen som den libanesiska armén lyckades utrota efter månader, har också fastnat i Gaza. Allt tack vare att Israel hals över huvud sprang från Gaza och förvandlade de till Hamastan.

Författarinnan Naomi Ragen

skriver i sitt senaste nyhetsbrev hur hon sitter och ser en gammal film om Entebbe, när israeliska plan flög långt ner till Afrika och för en lång tid framtid ökade stoltheten i Israel och hos Israels vänner. Shimon Peres var en av de som rekommenderade raiden. Nu sitter han och regeringen under honom och ser hur raketer faller på barnhem i Sderot utan att det rör dem i ryggen. Precis som samma Peres skrev böcker om hur väsentliga bosättarna var, på den tiden det begav sig. Nu sitter han bara där. Vad har hänt?

Danel Pipes

nämner i sitt nyhetsbrev den 27 december bl.a.: Israel, den Judiska staten: en gallupundersökning visar att 72% av israelerna är för den föreslagna lagen om att alla Knessetmedlemmar måste erkänna Israel som den judiska staten. Anmärkningsvärt står det inget i fredsavtalen med Egypten och Jordanien om att freden är med den judiska staten! Han nämner också ett uttalande från Katolska Kyrkan: den 9 juni sa Kardinal Carl Lehmann, ledare för en tysk biskopskonferens, att om muslimer får bygga moskéer i Europa kräver han att få predika i Saudiarabien. Pipes har också skrivit två ytterst väsentliga artiklar den 19 och 26 december, http://www.danielpipes.org/article/5276 http://www.danielpipes.org/article/5300 som bevisar att det enorma penningflödet över dem försämrar deras situation och omöjliggör framsteg! Det enorma penningregnet nu efter Givarkonferensen i Paris innebär att varenda palestinaarab i JudéenSamarien får mer pengar än vad genomsnittsegyptiern tjänar - utan att göra ett skvatt, så varför ska de jobba? Det finns ju ingen anledning. MEN - han tar fram forskning av Sten Stotsky som visar en skrämmande korrelation mellan pengar givna och mord av både araber och judar! Varje gåva av ca 10 miljoner kronor orsakar ytterligare en död människa! Inte för att han säger att pengarna döda, men korrelationen måste betyda något? Helt enkelt att palestinaaraber som inte behöver jobba ägnar sig åt något annat som roar dem? En annan undersökning har likaledes visat positiv korrelation mellan givna pengar och terrorism. Faktum är, att deras ekonomi aldrig har varit sämre än nu när de är översköljda av pengar. Nästa artikel fortsätter med flera fakta: i princip det jag just sa, att alla pengarna har gjort dem fattiga, och att det bästa sättet att hjälpa dem vore att helt stoppa alla bidrag.

OMedia:

Iran påstår att Israel och USA spionerar på dem via Internet, så de planerar att sätta upp en utställning om detta i Teheran. A well - deras kontraspionage har alltid varit effektivt. När jag reste in i Iran 1975 viskade en kille till mej: "got a gun?", jag sa nä och fick fortsätta. De har också en delartikel här, om cyber-terrorism.

De israeliska flip-flop-ledarna överger metodiskt sina vänner

Evelyn Gordon skriver en väldigt allvarlig artikel i Jerusalem Post - de israeliska ledarna överger metodiskt sina vänner, speciellt efter att ha fått en av de traditionella mentala hjärnskakningarna, då de över en natt plötsligt gör tvärt emot. Vi vet hur många israeliska ledare som på senare år helt har övergivit tidigare ideal och av olika orsaker, ofta för att slingra sej ut från personliga problem, Peres är förstås generalfallet eftersom det har pågått så länge. Från att vara israeliska kärnvapnens fader och från det att han skrev om nödvändigheten av bosättningarna - vem som helst som har sett på kartan hur smalt Israel är och hur högländerna längs med Israel, från Golan söderut, utgör perfekta raketramper, inser att Israel inte har den minsta chans att överleva om de inte har åtminstone punktvis militär kontroll över dessa höjder. Sen började Peres älska med Arafat, eller åtminstone pussas en masse, han och Terje Larsen såg till att stora mängder pengar och Nobelpris levererades till Peres Fredsinstitut. [Precis som Carter, som länge har levt på arabiska miljoner.] Sharon vann med bättre röstsiffror än någon PM på att INTE ge Gaza till araberna - och sen övertygade Olmert och hans advokater och business associates om att han trots allt skulle deportera alla judar där och ge bort det - tvärt emot vad alla säkerhetskällor sa, som å det allvarligaste varnade och förutspådde Hamastan. Han sket i det. Och nu Olmert....... som springer som en knähund med en ovanligt våt nos efter Condis sexiga ben och lyder den minsta vink helt oberoende om det är bra för Israel eller inte. Vad artikeln handlar om är mycket hur Israel metodiskt har övergett sina vänner. När Barak störtflydde från södra Libanon lämnade han helt de Libaneser som hade stött Israel, i sticket. En del fick komma till Israel och behandlades minst sagt taskigt, jämförbart med hur judarna från Gaza behandlas. De som inte fick eller hann komma till Israel under Baraks helt oplanerade vansinnesflykt tog Hizbollah hand om utan att det rörde Barak i ryggen. Hon skriver vidare hur illa Israel har behandlat både druser och beduiner som i regel har varit mer positiva till Israel, militärtjänst etc., än resten av araberna. Att Olmert älskar araber mer än judar och annat krafs lär vara rätt välkänt nu för de som följer med.

Sprängämnen från EU till terrorister i Gaza

SvD DN skriver på TT:s order om "påsar" i rubriken, vilket som vanligt strider helt mot Pressens Etiska Regler om korrekt rubriksättning. Att påsarna är utmärkta som en huvudingrediens får de anbart rubrikläsande människorna, aldrig veta.

Pilgrimer vill hem till Gaza

- och de som har rent mjöl i påsen - eller rent socker... - har inget att vara rädda för om de går vägen som Israel av fullt förklarliga skäl har beordrat dem att ta. Den ENDA anledning Hamas har att förbjuda dessa araber att gå den vägen är att de samtidigt vill importera vältränade terrorister in i deras välkomnande armar. SvD Dagen

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)