måndag 16 januari 2012

Israel-USA samövar i Israel, “Austere Challenge 12”, (Bister utmaning)

USA och Israel har sin största samövning någonsin, som har planerats länge. Se t.ex. Washington Post, Debka, Arutz-7, Här en översättning av Debkaartikeln.

Tusentals amerikanska soldater landar i Israel. Hangarfartyg kommer snart

Exklusiv Rapport 6 Jan 2012, 18:41 (GMT +02:00)
Tusentals amerikanska trupper började komma till Israel denna vecka. Ledande amerikanska militära källor berättade fredag 6 januari att många skulle stanna fram till slutet av året som en del av USA-IDF-utbyggnaden i beredskap för en militär attack mot Iran och dess eventuella eskalering till en regional konflikt. De kommer att få sällskap av ett amerikanskt hangarfartyg. Stridsflygplan på däck kommer att flyga uppdrag med israeliska  flygvapnet. De 9000 amerikanska militärerna som samlas i Israel inom de närmaste veckorna är mestadels flygare, jaktplan med missilteam, marinsoldater, sjömän, tekniker och underrättelseofficerare.
De inkommande amerikanska soldaterna kategoriseras officiellt som deltagare i Bister Utmaning 12, det största gemensamma amerikansk-israeliska krigsspel som någonsin hållits.
Manövern kallades ursprungligen Juniper Stallion 2012. Men det ändrade namn efter kommentarer som hördes från övningens befälhavare, US Tredje flygvapnets Lt Gen Frank Gorenc under hans besök för två veckor sedan, att den kommande händelsen är mer en "samling inför anfall" än en "övning", vilket bekräftade att Washington har utökat sitt uppdrag. Den gemensamma styrkan kommer nu att vara på plats redo för ett beslut att attackera Irans kärntekniska anläggningar eller annan nödsituation inför krig.
Det beslutades i sista minuten i Washington och Jerusalem att tillkännage den kommande Bister Utmaning 12 på torsdagkvällen, Jan 5, innan bulletinen släpptes av Teheran om att ytterligare en iransk militärövning vid Hormuzsundet skulle ske i februari, även om dess 10-dagars övning i denna arena slutade redan måndag 2 januari.
Det tidiga informationssläppet beslutades i samråd mellan USAs försvarsminister Leon Panetta, Israels försvarsminister Ehud Barak och de två armécheferna, amerikanska General Martin Dempsey och Lt Gen Benny Gantz.
Brittiske försvarsministern Phillip Hammond, på besök i Washington, fördes in i diskussionen.
Utskriften till amerikanska korrespondenter från Hammonds samtal i den amerikanska huvudstaden bekräftade att Storbritannien är redo att slå till Iran om Hormuzsundet stängs.
Meningen utelämnades dock från den brittiska ministerns uttalanden vid en presskonferens efter en sista minutenbegäran från Panetta, vilket innebär att Obama-administrationen har intresse av att hålla en låg profil om planer för att attackera Iran.
Teheran går också en spänd lina. De iscensätter militärmanövrar med några dagars mellanrum för att försöka övertyga det iranska folket att dess ledare är fullt beredda att försvara landet mot en amerikansk eller israelisk attack mot landets nationella kärnenergiprogram. Med detta knep förblir Irans mark-, sjö-och luftstridskrafter i konstant krigsberedskap för att förhindra någon överraskningsattack.
Den gemensamma amerikansk-israeliska drillen kommer att testa flera israeliska och amerikanska luftvärnssystem mot inkommande missiler och raketer, enligt den officiella kommunikén.
Militära källor tillägger att de också kommer att öva avlyssning av missiler och raketer som kommer in från Syrien, Hizbollah i Libanon och Hamas på Gazaremsan.
Det blir inte första gången ett amerikanskt hangarfartyg lägger till i Israel för gemensamma operationer med det israeliska flygvapnet. Den 9 juni 2010 ankrade USS Truman i Israel för att testa ett gemensamt samgående mot Iran och dess allierade. Hangarfartyget och dess flyg-och sjöstridskrafter Strike Force iscensatte sedan gemensamt skjutningar med det israeliska flygvapnet över Negev i söder.
Washington och Jerusalem gör sitt yttersta för att presentera en perfekt synkroniserad militär front mot Iran: amerikanska officerare är stationerade på IDF kommandocentraler och israeliska officerare placeras på det amerikansk-europeiska kommandot-EUCOM. Samtidigt avslöjar militära källor att full enighet inte nåtts om varenda särskilda gemensamma operation mot Iran, och man går vidare........


Bilder på Facebook från förra övningen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)