tisdag 17 januari 2012

Är det Barak och Obama som sliter i Netanyahus koppel, eller går han själv för att pinka på lyktstolpen till vänster?

Där är nästan dagliga mediarapporter om kampen mellan vänstern och högern, som vann valet, men som vänstern hela tiden protesterar emot.
Vänstern håller i armén med Barak som försvarsminister som också har tagit på sig diverse andra roande uppgifter som att trakassera nybyggare i area C i Judéen/Samarien, som är helt under Israels kontroll fram till förhandlad fred, enligt Osloavtalet. Där finns egentligen ingen laglig anledning förutom att Barak hatar dom och de aldrig skulle välja honom.
Där är ett nytt lagförslag i Knesset, "Bosättningslagen" som säger att det är förbjudet att demolera ett nybygge som stått i fyra år och har minst 20 familjer. Om - som alltför ofta hänt - Fred Nu kommer med ett papper som säger att de representerar en arab som plötsligt, 18 år efter Osloavtalet, har upptäckt att han äger en bit land just där, så har fram till nu den extremvänsterstyrda Högsta Domstolen omedelbart godkänt det och bett om demolering av alla dessa familjers tillgångar, även om de har fått pengar och infrastruktur från staten, likson alla israeliska medborgare får. Barak var varit minst lika snabb att sända sina soldater och poliser att förstöra allt 4 på morgonen, och kasta ut barn och tillgångar på närmsta fält i närheten. Netanyahu försöker lyda Barak och tala emot lagen, men 67% av Likudröstarna har i en förfrågan sagt ja till lagen förstås, och 45% har sagt att de ska gå över till Liebermans parti om Netanyahu än en gång fånar sig på samma sätt, som han gjort ett antal gånger på sistone.
Om det kan bevisas att en arab plötsligt äger land där ska han kompenseras med land någon annanstans (eftersom han ändå inte utnyttjade det) eller pengar.
Ett tillhygge som använts av vänstern är Sasson-rapporten, där denna kvinna - nu i extremvänsterpartiet Meretz - under Sharons tid hittade på någon regel att olagligförklara många av nybyggena även om de ligger inom det israeliskkontrollerade area C. En professor har granskat rapporten, se länken, och säger att tolkningen att man får förstöra nybyggarnas tillgångar pga rapporten är helt fel, tvärtom handlar den om att auktorisera icke-auktoriserade nybyggen.
En annan rapport om hur Netanyahu gör sitt bästa för att slingra sig mot önskemålen från sina väljare.
Mera om lagförslaget.
Tjänstemän erkänner att de använder olagliga procedurer för att fördriva judar från Judéen/Samarien utan bevis för att något olagligt har skett.
 "Nybyggare i Samarien: Israel håller på att bli en diktatur".  Regeringen Netanyahu och Barak sänder beväpnade, maskerade män för att förfölja nybyggarna, 4 på morgonen, delar ut order om att de inte får passera gränslinjen mellan Judéen/Samarien och övriga Israel, helt i strid mot lagen. De maskerade männen skrämde livet ur folk genom att bryta sig in i personliga hem för att dela ut sina order. Ordningsmakten har inte hittat på några bevis på att de gjort något fel utan hotar och provocerar dem på detta vis i stället. Som det spekulerades om: hade en sådan person blivit nerskjuten av en nybyggare, vilket mycket lätt hade kunnat ske med sånt beteende, hade det blivit intressanta rubriker i vänsterpressen, som är majoritet i både Israel och Sverige.

 Ett annat problem i Israel är att Högsta Domstolen länge har varit ett centrum för extremvänstern. Nästa problem är att det har pågått länge pga inavel - domarna väljer själva nya domare och ingen som helst demokratisk process är inblandad. Nu har Netanyahu blandat sig in så enbart två av fyra nya är av samma extremvänsterfalang som anser att domstolen kan döma ut vad de valda Knessetledamöterna beslutat. Artikel om Knessethanteringen av ärendetSe en rapport om händelsen. Israels vänsterpress skriver hellre om fotboll.
.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)