torsdag 15 juli 2010

Judiska hus rivs

När såg du det sist? Konstigt, inte alls? Men svenska tidningar är fulla av tårar så snart ett illegalt byggt arabiskt hus rivs. Aldrig någonsin om ett judiskt hus, legalt eller illegalt byggt, rivs.

En känd studie om husrivningar i Jerusalem finns här - från sammanfattningen:
  • den illegala konstruktionen har nått epidemiska proportioner. En erfaren palestinsk tjänstemän skröt över att de hade byggt 6,000 hem utan tillstånd under de senaste 4 åren, där mindre än 200 demolerades av stadsplanerarna.
  • Denna massiva illegala konstruktion fortsätter trots att staden har givit ut mer än 36,000 byggnadstillstånd till araber, mer än nog för att tillfredsställa behoven av laglig byggnadsverksamhet fram till 2020.
  • Araber som behöver legalt tillstånd har full tillgång till stadsplanen översatt till arabiska, och får individuellt stöd av arabisktalande tjänstemän.
  • Både araber och judar behöver ca 4-6 veckor för att få ett tillstånd, procentandelen godkända är samma för bägge, och där är samma kostnad för bägge, ($3,600) för att koppla in vatten och kloaksystem..
  • Samma procedurer gäller för hanteringen av demolering av hus, för araber och judar i hela staden, för olagliga strukturer som byggts olagligt på mark som t.ex. reserverats för vägar, skolor, kliniker etc.
  • PA, arabiska regeringar, EU, FN, USA och Sverige har spenderat hundratals miljoner dollars för internationell propaganda om detta problem, som en del av deras "demografiska krig" mot Israel.
  • Många stora flervånings lyxbyggnader har byggts av kriminella ligor på land de inte äger, ofta på land som ägs av kristna araber som bor utomlands.
  • Liknande epidemi finns i många andra länder där inga massmedia protesterar mot myndigheternas arbete för att lösa problemet.
  • En faktor som har förvärrat problemet avsevärt är att araberna har bojkottat Jerusalems myndigheter i 35 år - och självklart har detta givit viss obalans i service som givits till olika områden.
  • Trots anklagelser mot stadspaneringen i Jerusalem har har procentandelen araber i Jerusalem ökat sedan 1967, från från 27% till 32%. Sedan 1067 har där också varit flera arabiska än judiska husbyggnadsprojekt sedan samma år.



Illegal husbyggnad på en basketballplan förhindrar utbyggnaden av en skola.






Där är illegal arabisk byggnadsverksamhet över hela Israel och även Västbanken. En film från södra Israel kan du se på denna länken.

Politik spelar förstås en stor roll - och Netanyahu försöker smeka Obama medhårs emot många israelers önskningar, även genom att se mellan fingrarna när det gäller olaglig byggnadsverksamhet. Både araber och FN bygger på judiskt privatägt land.  Inte ens Aftonbladet klagar......

Att enbart slänga ut en sån här sak är självklart ren antisemitism enligt EU:s definition.

.

 SvD841

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)