fredag 16 juli 2010

FN förbereder en ny stor gryta med antisemitisk soppa



[Detta diagram är fullständigt okänt för FN och dess arbetare.]

FN rör sig framåt för genomförande av Goldstonerapporten

Ny FN-kommitté med välkänt antisemitiska medlemmar.
AV ANNE BAYEFSKY
14 juli 2010 02:20
Bland de många attackerna mot Israel som FN har sponsrat under årtionden, utmärkte sig förra årets Goldstonerapport om 2009 års Gazakrig  för sin farliga snedvridning av fakta och juridik. Nu har FN: s råd för mänskliga rättigheter sponsrat en andra grupp utredare att gå vidare med rapportens genomförande. Precis som med runda ett, har FN garanterat resultatet av runda två genom att välja personer vars åsikter är välkänt antiisraeliska från början.

Detta andra överlämnande av Goldstonerapporten iho­pasnick­rades av  Rådet för mänskliga rättigheter mars 2010. Denna resolution förklarar först att Israel - och bara Israel - begått "olagliga handlingar" i Gaza kriget. Och då  inrättas en kommitté av "experter" för att övervaka och bedöma alla rättsliga och andra förfaranden som vidtas av Israel att svara på ge­neral­försam­lin­gens stöd för Goldstonerapporten och dess långa lista med påstådda israeliska brott.

Mandatet ber också den nya kommittén att utvärdera arbetet i den gåtfulla "palestinska sidan." I många resolutioner om Gaza kriget från generalförsamlingen och Rådet för mänskliga rättigheter nämns aldrig "Hamas", vilket överensstämmer med FN saga att kriget innebar godtyckliga israeliska aggressionen i ett vakuum. stället för åtta år av raketattacker mot Israels civilbefolkning och en vald regering som öppet förespråkar folkmord,  resolutionen om att bilda Goldstoneutredningen beskriver problemet med den palestinska sidan som "enkla hemmagjorda raketer ... som har dödat fyra personer och orsakat några skador. " [Se diagrammet i början, som inte hör till denna artikel - klicka på den så kommer du till dess ursprung.]

Det faktum att mandatet för Goldstoneundersökningen var smittat från början, och att dess efterträdare klipps av samma tyg, har inte avskräckt tre ytterligare advokater att ta detta senaste FN-jobbet för grova löner.Tysken Christian Tomuschat (ordförande), malaysiska Param Cumaraswamy, och amerikanska Mary Davis. Som det visar sig har dessa människor mer gemensamt än som först möter ögat.

Ledamöterna i den nya kommittén utsågs den 14 juni av FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Sydafrikas Navi Pillay. En av Pillays två juridiska rådgivare och chef för hennes kansli: s "rättssäkerhet", är palestinsk Mona Rishmawi, tidigare verkställande direktören för den palestinska NGO al-Haq och fram till 2000 en framstående ledare för en enhet av Internationella juristkommissionen (ICJ).

Alla tre av den nya kommitténs medlemmar är anslutna till ICJ. Kommittéledamöterna Christian Tomuschat och Param Cumaraswamy var medlemmar av ICJ: s verkställande utskott under Rishmawis mandattid på ICJ. Cumaraswamy var ICJ: s vice ordförande fram till 2006. För närvarande r båda hedersmedlemmar. Mary Davis är för närvarande i styrelsen för American Association för ICJ.

ICJ hade nära samband med rådet för mänskliga rättigheters kampanj att förtala Israel under Gazakriget, särskilt Goldstone rapporten och dess uppföljning. I januari 2009 höll rådet ett extra möte för att fördöma Israels agerande och anta resolutionen som gav upphov till Goldstones "undersökning". Av de tusentals FN-ackrediterade icke-statliga organisationer, var ICJ en av två dussin som talade. Det hävdade Israel hade brutit mot folkrätten under konflikten och kallade för en undersökninge. Då, den 16 oktober 2009, när rådet höll ett särskilt möte att godkänna Goldstone- rapporten var ICJ igen en av de få icke-statliga organisationerna som talade. Den här gången uttalade de att de israeliska undersökningarna av konflikten i Gaza var "ineffektiva eftersom de inte har garantier för oberoende och opartiskhet ..." Den 24 juni 2010, strax efter utnämningen av tre ledande ICJ medlemmar till Goldstoneuppföljningens kommitté, gjorde ICJ ett offentligt uttalande som kom till försvar av Goldstone, hans förflutna från apartheidtiden, och hans betänkande.

Mandatet om inrättande av kommittén befolkas nu av ICJ medlemmar, men kräver en bedömning av "oberoende" och "effektivitet" av de israeliska processerna och deras överensstämmelse med internationella normer. Inte bara har ICJ redan uttryckt sin åsikt i frågan och yrkat åtal och bestraffning av Israels "civila ledare och militära befälhavare" enligt Goldstones lista över brott.

I själva verket kommer därför den nya kommittén att ägna sig åt ett angrepp mot enskilda personer och rötterna av judiskt självbestämmande.

Kommitténs arbete kommer att samordnas och underlättas av en tjänsteman hos  FN-sekretariatet som valts ut av högkommissarie Pillay, en sydafrikansk advokat Ahmed Motala. Utan tvekan var Motala glad över att få uppdraget. Den 5 januari 2009 i mitten av Gaza kriget, skrev han på den sydafrikanska webbplatsen http://www.thoughtleader.co.za följande: "Kriget i Gaza och ödande av oskyldiga palestinier handlar inte om Hamas, utan enbart om det kommande valet i Israel ... där finns inte något bättre sätt att vinna stöd från den israeliska väljarkåren än att ... döda oskyldiga civila ... Kostnaderna för seger i ett val i Israel håller på att betalas av blodet från oskyldiga palestinier. "

Advokaterna Motala, Tomuschat, Cumaraswamy, och Davis kommer nu att arbeta tillsammans för att genomföra det som även skulle kunna beskrivas som ritualmord  i centrum av Goldstonerapporten. Med rapportens ord: Israel "har avsiktligt ... terroriserat en civilbefolkning" och israelista "våld mot civila W [som] en del av en medveten politik." Snarare än att vara motiverade av självförsvar, påstås Israels politiska och militära ledarskap gå ut för att mörda människor som är mest skyddsvärda, och denna nya FN-kabal kommer att använda sin fantasi att berätta hur Israels rättsväsende reagerar enligt planerna.

Organisationen för den islamiska konferensen, Arabförbundet, och FNs apparater låtsas ursinnigt att det handlar om rätt - de kallar det "ansvar" och ett "slut på straffriheten." Inte överraskande att de mest högljudda samtal kommer från stater som inte har någotdera när det gäller deras egna medborgare, eller kräver ansvar för de många avskyvärda handlingar palestinier begår på varandra.

I verkligheten har naturligtvis från början målet för Goldstonerapporten och dess uppföljning alltid varit Israel. Även om slagfältet har målats om för att likna en rättssal är kampen politisk. Idag råkar det ta formen av en "opartisk kommitté" med uppgift att utreda oberoendet hos Israels egna undersökningar, med stöd av pro-palestinska advokater som extraknäckar som tjänstemän för FN: s organisation för mänskliga rättigheter.

Det enda sättet att reagera är att utmana den rättsliga hederligheten hos rapporten och dess avkomma och exponera  den politiska dagordningen som ligger bakom. Fallet måste börja genom att vägra att ett ögonblick tro på denna senaste mutation av FN viruset.

Anne Bayefsky är en Senior Fellow vid Hudson Institute och chef för Touro institutet för mänskliga rättigheter och Förintelsen.

Jerusalem Post har också en artikel om detta, FN:s eviga hackande på Israel som inte kan kallas något annat än kristallklar antisemitism.

.

 SvD861

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)