onsdag 9 juni 2010

Israel och de sjuka araberna

Insänt parallellt till Newsmill. I första försöket nekad helt utan motivering.

Då Newsmill är ett mediaställe som inte kör med universellt åsiktsförbud som vanliga svenska massmedia ska jag nämna en sak, som jag skrivit till många svenska massmedia om och alltid blivit refuserad – sjukvård i Israel för icke-israeler.

Denna bloggartikel (i förkortad form) har alltså konsekvent refuserats i media.

Det har trots allt nämnts att där är en ständigt ökad ström av sjuka från Gaza till Israel för vård. Nästan det enda som nämnts i svenska media om detta är om någon blivit refuserad av säkerhetsskäl, och kanske sänts till Västbanken eller Egypten i stället. Förra året kom 10.544 patienter och deras följeslagare till Israel, 382 akutfall.

Under samma tid levererades 4883 ton med medicin och medicinsk utrustning, inklusive hjälpmedel som rullstolar, kryckor och första hjälpenkit.

Annat som sänts är hjärtmonitorer, utrustning för att mata babies, tandvårdsutrustning, medicinsk litteratur, utrustning för ambulanser, konstgjorda armar och ben, sovsäckar för babies.

Under första kvartalet 2010 sändes 152 lastbilar med medicinsk utrustning till Gaza, under en genomsnittlig månad sändes ca 37 lastbilslaster med hygienprodukter. En ny datortomograf sändes i februari.

Omkring 200 medicinska yrkesmän passerar gränsen varje månad. Israel hjälper också jordanska läkare att arbeta i Gaza.

Den vanligaste orsaken att inte patienter kommer till Israel är att Hamas inte ger dem utresetillstånd. ALLA patienter som inte misstänks för terrorverksamhet, tas emot.

Den medicinska organisationen Hadassah i Jerusalem donerar hjälp för $3 miljoner årligen för behandling av palestinaaraber i Israel. Inför svininfluensan reserverades tre israeliska sjukhus för att ta emot fall från Gaza, och 44500 doser vaccin sändes dit.

Dottern till Hamas inrikesminister Elham Fathi Hammad räddades till livet i Israel häromdagen, efter en misslyckad hjärtoperation i Gaza.

Israel är ett centrum för sjukvård i regionen och tar emot patienter från Östeuropa, Mellanöstern och Afrika i stora mängder. Prislistan har du här.

Israel har en speciell organisation, Save a Child’s Heart, där många barn från hela regionen opereras. Se denna länken.

Det är absurt att läsa sida upp och sida ner om ”dödsräden” (som SvD uttrycker det, en gång en seriös tidning). Om en grupp svenska soldater ställs inför en våldsam mobb med knivar och järnstänger, som rycker åt sig soldaternas vapen och börjar skjuta – vad har de svenska soldaterna  order att göra? Sitta vackert och spela hundvalpar för att tillfredsställa pressen? Har man lite perspektiv på vad som händer i Mellanöstern och skriver sådana saker, men inte skulle drömma om att skriva hur man ska stoppa Hamas framfart – har den grävande journalistiken helt dött ut och enbart sensationsreportage återstår. Nordkorea satte just en torped i ett Sydkoreanskt fartyg och 46 sjömän dog – inte någon massaker där. I stort sett ingenting. Danskarna undrar högljutt om den svenska israel-hysterin.

Samtidigt som svenska media blockerar info om allt positivt Israel gör.

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)