lördag 5 juni 2010

Abbas till dej: jag kräver att du omedelbart ger mej av dina skattepengar för uppehället av 20000 araber!

Det är Ab­bas se­nas­te ra­sis­tis­ka freds­­ska­­pan­­de åt­­gärd: att sä­ga att ara­­ber inte får job­ba för ju­dar.




Och han krä­ver att vi be­ta­lar för det. $50 mil­joner, ome­del­bart.  Han får ju inte ha ar­bets­lös­hets­prob­lem även om hela Eu­ropa har det. Han har redan våldsamma arbetslöshetsproblem men inte hindrar det honom för att sätta ytterligare käppar i hjulet för något slags fredsprocess. Han befarar att en fredsprocess inte som vanligt skulle innebära att han får allt han pekar på och Israel ingenting av sina krav, enligt Olmert-modellen.


Det enklaste vore förstås om Israel omedelbart förbjöd alla palestinaarabiska arbetare i Israel. Jag har sett lite olika siffror på olika ställen om antalet, data av olika årgångar:
Number of Palestinians allowed to work in Israel, in Israeli-controlled industrial zones, and in Israeli settlements:
1987 (1)1991 (2)19921993(3)19961998January 2000 (4)mid-2002end-2002January 2004March 2004
180,000100,000116,00065,00035,00056,000125,0007,53231,01817,00033,386
April i år:  "Palestinians working in Israel hurting own economy" "During the first nine months of last year, 73,700 Palestinians worked in Israel, including in the settlements"   Det från extremväntertidningen Haaretz.


Man måste erkänna att araberna har massvis med fantasi. Minns när Sharon körde iväg 9000 judar från blomstrande verksamhet i Gaza? Han lovade alla jobb och boplats i Israel - fortfarande har 70% inga jobb! Och nu - har araber i Gaza stämt dessa judar för att de blev arbetslösa!!!!!  Hela världen ger dem nog rätt och betalar för deras uppehälle. Varför skulle Hamas ge dem arbete när de redan håller halva sin befolkning i "flyktingläger" utan någon anledning? Utom att UNRWA och liknande säregna företeelser ska tycka än mer synd om dom. Jobba, vad är det?

Här en färsk artikel i Frontpage

Betala pale­stinierna för att inte samarbeta med judar
Dov Fischer den 4 Juni 2010
Mahmoud Abbas och hans palestinska myndighet säger man oss, utgör det moderata palestinska alternativet till den Hamas-drivna visionen av kaos och terror i Gaza. Denna försäkran upprepas trots Abbas väletablerade biografi om hans hat till judarna som ett folk. I sin doktorsavhandling, skriven vid Moskvas institut för orientaliska studier, föregick Abbas Mahmoud Ahmadinejad genom att förneka Förintelsen. Som en topplöjtnant till Yasser Arafat - han döpte en son "Yassir" efter hans mentor - han var en terroristledare, odlade även sitt krigsnamn: Abu Mazen. I sin framträdande roll inom al-Fatah, levererade Abbas de medel som Abu Daoud används för att begå  massakern 1972 på elva israeliska idrottsmän vid de  olympiska spelen i München. Under perioden Abbas har lett den palestinska myndigheten på den mark som araberna kallar "Västbanken" och judarna kallar "Judéen och Samarien", har han hedrat massmördare genom att namnge torg efter dem, har tillåtit massmedia under hans kontroll att förnedra judarna som folk och till och med har gjort antijudiskt skymfande som ett led i undervisningen i läroplanerna för sin skola.
Nu kommer ord att hans regering - som konstant stryker ikring på den  internationella marknaden med  utsträckt hand och söker hundratals miljoner dollar och euro för att mildra dess konkursekonomi - har skapat en fond på $50.000.000 för att finansiera ett nytt initiativ. Den palestinska myndigheten betalar araber för att inte att ta anställning i judiska samhällen i Judéen och Samarien.
Kommer amerikanska skattepengar indirekt att finansiera denna "fond"? Obönhörligen så. Bara förra året lovade USA den palestinska myndigheten och Gaza $ 900.000.000, sedan kom de rusade med ytterligare $ 200 miljoner då deras ekonomi rasat. Men medan den palestinska myndigheten kanske inte är förmögen, är deras känsla för ironi rik: Om israelerna tvekar att anställa palestinska arbetare, uppriktigt fruktar terrorism i de egna leden, blir de läxade upp som "rasister" och "apartheid." Nu i ansiktet på tiotusentals palestinier som arbetar i lugn och ro hos judar, kommer Mahmoud Abbas att betala dem för att återgå till arbetslöshet i stället för att ta anställning inom Judéen och Samarien.
Mer än 20.000 palestinska araber arbetar nu på industriella parker och byggarbetsplatser där de är anställda i hela Judéen och Samarien. Trots ständiga ansträngningar av Abbas och Israelhatare i hela världen för att förtala Israel som en "apartheid"-enhet, är verkligheten den att araberna ofta tjänar från sina judiska arbetsgivare två gånger den inkomst de kan få inom Abbas politiska domäner. Dessa är goda löner, och de lönerna stöder stora familjer. De människor vars liv skulle påverkas av den cynism - arbetarna i industriparkerna - vill inte ge upp dessa arbetstillfällen. Associated Press intervjuade Suhail Jaber, som stöder hans familj på åtta genom att arbeta i ett företag som tillverkar bildramar i området Barkan i Samarien, ett industriområde som sysselsätter cirka 5.000 araber. Jaber berättade för AP att om de tvingades av Abbas att sluta utan att vara säkra på ett nytt jobb, skulle han vara tvingad till stöld att föda sin familj. En annan anställd, Samer Awad, sade han skulle sova i Barkans möbelfabrik för att undvika upptäckt av den palestinska polisen, i stället för att sluta. "
Detta är den årstid då grupper av västvärldens universitetscampus radikaler njuter att utropa på respektive campus deras årliga dag eller vecka av anti-israeliskt hat. (De markerar 15 maj 1948 som "Day of Catastrophe" eftersom Israel utropade sin existens som Mellanösterns första demokrati den dagen.) Märkligt nog har anti-sionisterna faktiskt halvvägs rätt när de sörjer förekomst av apartheidsegregation och naziliknande hat i Mellanöstern. Det är verkligen "apartheid i Palestina." Det är verkligen "nazi-liknande hat" i Mellanöstern. Den enda problemet med de anti-israeliska affischerna, judisk-hatande slogans, och judehatare som kallar Israel-anhängare "de nya nazisterna," är att apartheid och giftet från nazi-liknande hat i Palestina är vad som begås av palestinska araber. Det är deras ohämmade krav på demografisk uppdelning - komplett, ytterlig separation från judar - och samtidig avhumanisering och demonisering av judar, vägran att leva permanent parallellt med en judisk stat  någonstans i Mellanöstern. Denna sociala patologi speglar apartheid och naziliknande gift som gör att den  koptiska kristna minoriteten förföljs i Egypten, berberspråksminoriteten förföljs i Algeriet, den kristna minoriteten förföljs i Saudiarabien, afrikanska kristna förföljs i Sudan, bahai förföljs i Iran , kurder massmördades i Irak, och även shiiter förföljs i sunnimuslimska länder och sunnimuslimer förföljs av shiiter. Samhörigheten med Hitlers paradigm för massmord och judiskt hat kan spåras tillbaka till fadern till den palestinska nationalismen, stormuftin av Jerusalem.
Detta patologiska judehat överskrider de värsta bilderna av Hitlers Mein Kampf. I kärnan i deras heliga skrift, i kapitel fem ("Bordet"), Surah 5:57-62, diskuterar Koranen att "bokens folk", porträtterar judar som sub-människor, avskyvärda djur: "troende, sök inte vänskap med de otrogna och de som gavs Boken före dig. . . . Säg: "bokens folk, hatar du oss av andra skäl än. . . att de flesta av er är missdådare? ". . . . Du ser många av dem tävlar med varandra i synd och ondska. . . . Ondskan är vad de gör. "Allah Kommer därför att lägga sin" värsta belöning" på judar, omvandla dem till apor och grisar. "Den onda apan / gris-demoniseringen av judar återkommer i hela Koranen (se t.ex." Kon , "2:64-65), och att onda bilder - ett veritabelt förtal - har varit ett centralt budskap som spritts av den palestinska myndigheten i dess massmedia i åratal, det är även ett återkommande tema för fredagspredikan som sänds över palestinsk tv- - Den bokstavliga demoniseringen av judar som Blood Brothers eller barn till apor och grisar.
För allt hat som finns i världen, är kanske apartheidtänkandet i Palestina mer skadligt än något annat motsvarande. Endast inom den arabiska världen hittar vi  en  civilbefolkning som i tusental förpassats till "flyktingläger" i sextio år. Detta eviga inburande - ja, virtuell internering - utgör en av de värsta brotten mot mänskligheten vi bevittnar i modern tid: den samordnade förföljelsen av palestinska araber som cyniska arabiska regimer har planterat i "flyktinglägren." Ingenstans är den cynism mer uppenbar än den är inom den palestinska myndigheten, som upprätthåller "flyktingläger" i städer som Jenin. Tänk på att dessa innevånare faktiskt är palestinska araber, och att den palestinska myndigheten övervakar hemlandet för palestinierna, hur i hela världen kan människor som lever i sitt eget land, under en regering fritt vald av sitt eget folk, anses vara "flyktingar" ?
Dessa "flyktingläger" är historiska anomalier, grundligt otidsenliga. Sina invånare dumpas på internationella välfärdsrullar, under rubriken hos ett cyniskt anti-judiskt FN-organ, "FN:s Hjälporganisation för Palestinska Flyktingar i Mellanöstern" (UNRWA), som driver läger och deras skolor. UNRWA har ett egenintresse - det vill säga bevara sin egen existens, att bevara sin egen fortsatta anställning och lön, bevara sina jobb - slå vakt om det historiska brottet, vägra att ge de boende en chans att tas upp i sina lokala miljöer.
Under det senaste århundradet har världen sett så många tragiska smärtsamma"befolkningsväxlingar" spela ut sig på världsscenen. Etniska greker tvingades lämna Bulgarien och till Grekland, medan bulgarer tvingades från Grekland till Bulgarien. År 1922 under Nationernas Förbund, överfördes 1.250.000 grekisk-ortodoxa från Turkiet och en halv miljon muslimer överfördes ömsesidigt till Turkiet från Grekland. Fridtjof Nansen, som övervakade befolkningstbytet, tilldelades 1922 Nobels fredspris för sin insats. År 1940, enligt Fördraget i Craiova, skedde ett enormt befolkningsutbyte: 80.000 etniska  rumäner tvingades in i Bulgarien och 65.000 etniska bulgarer tvingades bort från Rumänien. Efter andra världskriget, fördes mellan 14 till 16.000.000 etniska tyskar ut ur Central-och Östeuropa och till Tyskland. Polen och Sovjetunionen utväxlade populationer: mellan 1944 och 1946, cirka 2 miljoner människor, etniska polacker skickades till Polen från Ukraina och ukrainare sändes ut ur Polen . Mer än 5 miljoner hinduer och sikher tvingades till Indien från de regioner som blev Pakistan, och mer än 6 miljoner muslimer knuffades från Indien till Pakistan.
Var finns de tynande bulgariska flyktinglägren? Grekiska flyktingläger? Rumänska / polska / tyska / ukrainska / hinduiska / sikhiska flyktingläger? Var finns de bosniska muslimska flyktinglägren? Varför finns det ingen massiv internationell välfärdsapparat i rubriken för en FN hjälporganisation för någon av dessa flyktingar? Hur kommer det sig att ingen ens tänker på att fråga?
Kanske, nu när Abbas beordrar att sätta upp en fond på  $ 50.000.000 för att få de palestinska araberna att lämna sina jobb vid sidan av judar, och att återvända till eländet i sina egna "flyktingläger," är det dags för amerikanerna att ställa den frågan - innan vi skriver nästa miljard-dollar check.
Dov Fischer är en juridisk konsult och adjungerad professor i civilprocesslagstiftning och avancerade skadeståndsgrundande. Han var tidigare chefsredaktör för UCLA Law Review och skriver mycket om politiska, kulturella och religiösa frågor. Han är författare till general Sharons krig mot Time Magazine och bloggar på www.rabbidov.com.
.
SvD825  |
.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)