onsdag 2 juni 2010

Den terrorfinansierade flottiljen

Konvojen av fartyg  som påstår sig försöka att transportera stöd till Gazaremsan var organiserad av en grupp som tillhör en officiellt erkänd terroristorganisation.

Av Jonathan Schanzer
31 Maj 2010 04:20

Den turkiska arrangören av den Gaza-bundna flottilj som bordades av israeliska kommandosoldater visste långt i förväg att deras fartyg aldrig skulle nå israeliska vatten. Det beror på att arrangörerna tillhör en ideell organisation som förbjöds av den israeliska regeringen i juli 2008 för sitt band till terrorismfinansiering.

Den turkiska IHH (Islan Haklary Ve Hurriyetleri Vakfi på turkiska) grundades 1992, och enligt uppgift poppade upp på CIA: s radar 1996 för sina radikala islamistiska tendenser. Liksom många andra islamistiska välgörenhetsorganisationer har IHH ett syndaregister när det gäller att ge bistånd till områden där katastrof har drabbat den muslimska världen.

Men organisationen inte kraft för det goda. Den turkiska ideella organisationen  tillhör en Saudi-baserad paraplyorganisation känd för att finansiera terrorism som kallas DeN goda Unionen (Ittilaf al-Kheir på arabiska). Noterbart är unionen leds av Sheikh Yusuf Qaradawi, som är mest känd för sin religiösa beslut som uppmuntrar till självmordsattacker mot israeliska civila. Enligt en rapport, överför Qardawi personligen miljontals dollar till unionen i ett försök att ge ekonomiskt stöd till Hamas.

Under 2008 förbjöd israelerna IHH, tillsammans med 35 andra islamistiska välgörenhetsorganisationer världen över för sin anknytning till unionen för god. Detta var en uppföljning utses, israeler första blockerade godas från att verka på Västbanken och i Gaza 2002.

Intressant nog kan Det  Godas Union inte bara knytas till Hamas. I den israeliska listan över 36 utsedda ingår Internationella Islamic Relief Organization (Iiro). Under 2006 har både USA: s regering och FN fastställt att Iiros filial i Indonesien och Filippinerna  finansierar al-Qaida. Franska domaren Jean-Louis Brougiere vittnade också att IHH hade en "viktig roll" i Ahmed Ressams s misslyckade "millennium plot" att bomba Los Angeles flygplats i slutet av 1999.

Den amerikanska regeringen, vilket bör noteras, ser också Det Godas Union som en terroristorganisation. Den 12 november 2008,  kom ett pressmeddelande från det amerikanska finansdepartementet som sa att paraplygruppens ledare hörde till gruppen speciellt utvalda globala terrorister (SDGT), och anger att gruppen var "skapad av Hamas ledarskap för att överföra medel till terroristorganisationen."

"Terrorgrupper som Hamas fortsätter att utnyttja välgörenhetsorganisationer för att radikalisera utsatta samhällen och odla stöd för sina våldshandlingar, sade finansministerns statssekreterare Stuart Levey.

Enligt finansministeriet skapade Hamas ledarskap faktiskt Den Goda Unionen  2000-strax efter lanseringen av den väpnade kampen mot Israel, som ett sätt att överföra medel till Hamas. Vid tiden för dess skapelse 2008 ansåg finansministeriet att Den Goda Unionen överförde  "tiotals miljoner dollar per år" till Hamas-kontrollerade enheter på Västbanken och i Gaza.

Som finansministeriet release förklarade: "det godas fungerar som en mäklare för Hamas genom att underlätta finansiella överföringar mellan ett nätverk av välgörenhetsorganisationer-inklusive flera organisationer som tidigare utsetts ... för att stödja Hamas-och Hamas-styrda organisationer på Västbanken och Gaza. Det främsta syftet med denna verksamhet är att stärka Hamas politiska och militära ställning på Västbanken och i Gaza. "

Det blir värre. Finansdepartementet tog fram tidigare hemligstämplat material och konstaterade entydigt attDet Godas Union kompenserar Hamas terrorister genom betalningar till de anhöriga självmordsbombarna. En av [välgörenhetsorganisationerna], al-Salah Society, tidigare identifierat som ett viktig t stödpunkt för Hamas, utsågs i augusti 2007 ... Sällskapet använder ett antal medlemmar i Hamas militära gren och stödde Hamas-anknutna soldater under den första intifadan. "

Därefter kommer vi till ledarskapet. Förutom ovannämnda Qardawi, inkluderar Den Goda Unionens topptjänstemän Hamas-medlemmar, samt den jemenitiske  medborgaren Abd al-Majid al-Zindani, som utsetts av det amerikanska finansministeriet som terrorist under 2004 för att stödja al-Qaida.

Vi ser alltså att konvojen av fartyg som påstås försöka bringa hjälp till Gazaremsan aldrig skulle kunna  karakteriseras som en "fredsflottilj." Med band till Hamas och andra terrorgrupper kan IHH endast beskrivas som en farlig organisation. Dess medlemmar underströk bara detta faktum när de attackerade israeliska militära personal med järnrör och knivar, vilekt slutligen ledde till de beklagliga dödsfallen i Medelhavet.

Jonathan Schanzer är en fd analytiker av terrorismfinansieraing  vid det amerikanska finansdepartementet och vice VD för Foundation for Defense of Democracies.

.

SvD299 SvD129 SvD375 SvD971 SvD563 SvD935

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)