fredag 8 januari 2010

Obama smajlar fortfarande till Iran men har börjat gardera sej. (c)

Det tar tid för en person, som aldrig haft något praktiskt jobb i hela sitt liv, att tänka om men - Obama börjar få erfarenhet nog nu för att börja ana verkligheten. 6685 Det innebär att han, parallellt med grinandet, slet upp $150 miljoner från bröstfickan för att börja gardera sej för en attack från Iran trots att de snälla prästerna dyrt och heligt lovade att de bara ville ha lite kärnenergi att spä på sina enorma lager av olja och gas. Världspressen garanterar ju deras ärlighet.

Utmärkt. EMP?

Du vet att elektroniska signaler påverkar varandra och annan elektronisk apparatur. Du har inte en aning om hur mycket - både lasarett och flygplan tjatar om att stänga av mobilen utan att förklara mycket mer - och ofta är det overkill. Men det är lätt nog att göra, no problem. Om man nu kan skicka en mastig elektromagnetisk puls i avsikt att förstöra, vad händer då? Det dödar inte människor direkt, men kan tämligen lätt sätta strukturen i ett modernt land som USA, Israel, Europa, helt ur spel för lång tid. Föra oss tillbsaka till förindustriell standard som kunde hålla en bråkdel av dagens befolkning vid liv. Varför ingen har berättat det för dej förrän jag gör det nu, tja..... Man vill kanske inte skrämma folk med att berätta om ännu ett sätt att förstöra den utvecklade världen. Här är några referenser: länk1, länk2, jag har skrivit tidigare om det, länk3. TT har glömt det.

Tvärtom

OK, när du har läst alla referenserna och börjat tänka - fienden brukar lära sej så småningom. USA avslutade andra världskriget 1945 med atombomben, Iran vill avsluta det mesta med en atombomb nu. Man undrar bara varför de tar så mycket längre tid än Nordkorea, Pakistan och Indien. Flera artiklar har skrivits om den relativa lättheten för Iran att producera en EMP över USA, i samband därmed har det skrivits om att Israel inte är särskilt skyddat mot en dylik puls heller, man kan bara hoppas att de gjort en del utan att ha berättat det för TT. Så - om man smäller av en sådan puls över Iran? Den påverkar inte fattiga människor ute i byarna alls så mycket som det hade påverkat elektroniska burkar som militär utrustning och vapenindustrin - internet, elkraft. Sånt som är insprängt långt inne i bergrum är väl lite mer skyddat, jag vet inte exakt vad som krävs där. Men testar Iran sin första atombomb med lyckat resultat så visst vore det otroligt mycket enklare för Israel att sätta upp en EMP eller tre över lämpliga centra i stället för att hundratals jetplan ska bomba dussintals utvecklingscentra för kärnvapen. Kombinera med några mastiga bunker-busters på lämpliga ställen så krymper kanske Ahmadinejads hånflin en aning. Israel kan kanske få lite muskelhjälp av Obama efter alla hans totalt misslyckade försök att tänka självständigt? . SvD633 . . ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)