lördag 11 juni 2016

Shut up, you! EU har så bestämt.

http://www.gatestoneinstitute.org/8234/eu-free-speech

Den ovalda EU-regeringen i Bryssel och Merkel har bestämt att åsiktsfrihet endast får äga rum om det inte talar emot deras åsikter. De har tycligen lärt från Kina och Iran.

Läs detaljerna i ovanstående artikel. Google översätter början till:


  • Den tyska förbundskanslern var inte intresserad av en förstärkning av EU: s yttre gränser, återuppförande av sina inre gränser, inrättandet av ett fungerande asylprövning system och återsändande av personer som hade ljugit för att få tillträde till Europa. Istället ville förbundskansler Merkel veta hur Facebooks grundare kunde hjälpa henne begränsa yttrandefriheten för européer, på Facebook och på andra sociala medier.
  • Därefter, den 31 maj, meddelade Europeiska unionen en ny online-tal kod som ska verkställas av fyra stora tech företag, bland annat Facebook och YouTube.
  • Det stod klart från början att Facebook har ett definitionsproblem samt en politisk partiskhet när de  beslutar om dessa mål. Vad är Facebooks definition av "rasism"? Vad är definitionen av "främlingsfientlighet"? Vad, kom till det, är dess definition av hatpropaganda?
  • Naturligtvis är EU en regering - och en icke-vald regering dessutom - så dess önskan är inte bara att undvika att svara på dess kritiker - men att kriminalisera dessas åsikter och förbjuda motstridande uttryck - är lika illa som när regeringen i något land förbjuder eller kriminaliserar uttalanden, som inte är smickrande för regeringen.
  • Människor måste tala - måste tala nu, och måste tala upp snabbt - till stöd för yttrandefrihet innan den tas ifrån dem. Det är tyvärr inte en överdrift att säga att hela vår framtid är beroende av det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)