fredag 15 maj 2015

Judehatande NGOs.

Dessa anti-israeliska NGOs som Peace Now (Fred Nu), B'tselem och Breaking the Silence är väl avslöjade för de som inte redan fattar.

Hur israeliska "mänskliga rättighets"grupper hotar Israels existens


12 maj, 2015 18:18 10 
Av Shimon Ohayon



Staten Israel bildades under en period av intensivt fokus på frågor som rörde mänskliga rättigheter. Alla de ledande politiska rörelserna under denna period ägnade en betydande del av sina plattformar till de mänskliga rättigheterna.

De institutioner och lagar som är etablerade i Israel återspeglar den centrala platsen för de mänskliga rättigheterna i centrum för statens ideologiska grundvalar. Det är därför inte förvånande att människorättsorganisationer alltid har varit framträdande och aktiva i det israeliska samhället.

Men på senare år har vi sett framväxten av nya organisationer som, samtidigt som de kallar sig "människorättsorganisationer", i själva verket är av en helt annan sort än traditionellt. Tvärtemot vad man skulle kunna tro, väcker dessa organisationers verksamhet frågor beträffande uppriktigheten i deras oro för mänskliga rättigheter, frågor som motiveras av dagordningar och mål som styr dem.

Dessa organisationer utgör en samordnad koalition, har valt ett begränsat antal kärnfrågor som de har investerat en stor del av sina resurser i. En viktig fråga är migrationen av infiltratörer till staten Israel. Mänskliga rättigheters-organisationernatgör allt för att utrota den israeliska statens förmåga att stoppa detta flöde av illegala invandrare: framställningar till Högsta Domstolen, demonstrationer, informationscentra, och kategoriska motstånd mot någon lag som ålägger sanktioner mot personer som passerar gränsen.

Hjärnan bakom dessa insatser är New Israel Fund, som har skapat ett forum där medlemmar i organisationer som Assaf (hjälporganisation för flyktingar och asylsökande i Israel),  Physicians for Human Rights, Hotline för flyktingar och invandrare, och andra fungerar och ibland fungerar tillsammans som en enda enhet. Det uttalade syftet med forumet är att bevilja permanent uppehållstillstånd till dessa invandrare. Finansieringen av detta forum kommer från utländska enheter såsom EU, det amerikanska utrikesdepartementet, och från olika europeiska regeringar.

Resultatet har blivit en ansamling av cirka 100.000 illegala invandrare i israeliska städer, som lever i fattigdom och svåra förhållanden och förvandlar hela kvarter till nav av brott. Trots tydliga bevis som tyder på att dessa infiltratörer inte förföljs av regimerna i sina hemländer (till exempel, massor av invandrare var gäster vid en händelse till deras stöd hölls hemma hos södra Sudans ambassadör), har dessa organisationer valt att presentera dem som "flyktingar" och har krävt att Israel ska ge dem permanent status.

Ironiskt nog bekräftar de senaste resultaten bara den sanna ideologiska dagordningen för dessa organisationer. I slutet av mars utfärdade brittiska inrikesdepartementet en rapport om att eritreaner, den överlägset största delen av infiltratörna, befolkningen, är i själva verket inte föremål för förföljelse i Eritrea utan på grund av att de lämnat landet för att undgå militärtjänstgöring.

De kan återvända, med förbehåll för att betala skatt för den tjänst som de missat. Och eftersom infiltratörer gör mycket mer pengar i Tel Aviv än i Eritrea (deras verkliga skäl för att vara här), att betala en skatt är inte något hinder för att deras återkomst.

Detta undergräver tanken att dessa människor är hotade flyktingar, snarare än ekonomiska lycksökande. Men till israeliska frivilligorganisationer är de statslösa, hjälplösa flyktingar. Naturligtvis vad de egentligen representerar för dessa icke-statliga organisationer är ett sätt att minska den judiska karaktären av Israel, den ultimata dagordningen för NIF och dess många finansierade icke-statliga organisationer för mänskliga rättigheter.

En andra kärnfråga i verksamheten hos dessa organisationer är "rätt för araber att återvända." Grupper som Adalah stöds också av New Israel Fund och Zochrot, som visserligen inte stöds av NIF, men har stöd från de europeiska regeringarna och icke-statliga organisationer, kämpar för "Nakba"-medvetenhet [irritation att inte de arabiska härarna 1948 fick förstöra Israel i lugn och ro] - som anser att inrättandet av ett nationalhem för det judiska folket en "katastrof", och de flyende palestinska araberna som "flyktingar" som måste återställas inom Israels gränser. Dessa flyktingar ska beviljas medborgarskap, och kommer naturligtvis att (avsiktligt) djupt påverka Israels etniska identitet.

Grundaren av Zochrot NGO har mest skarpsynt formulerat de dominerande förhoppningarna för dessa organisationer: "Jag vet inte vem som kommer att vilja komma tillbaka, men de som vill - låt dem komma tillbaka. Och om då det inte kommer att vara en judisk stat - låt det bli så. Konceptet jag föredrar är en enda stat från floden till havet, där alla människor har rättigheter och de två nationerna har band till detta land. "

I båda fallen, de som håller på att "skyddas" är  manipuleras i själva verket  av hänsyn till den politiska dagordningen i dessa organisationer och deras finansiärer.

Dagordningen är klart undergrävandet av staten Israel som en judisk och demokratisk stat, genom att ändra den demografiska balansen i Israel för att eliminera dess judiska majoritet.

Omvänt, och inte överraskande, vid sidan av de politiskt motiverade frågor som dessa "människorättsorganisationer fokuserar på är verkliga bona fide människorättskriser, som dessa organisationer helt ignorerade.

Till exempel, i åratal har Hamas begått brott mot mänskligheten, skjutit raketer in i tätorter, grävt terrortunnlar som leder till israeliska samhällen, och systematiskt mördat alla som motsätter sig dess politisk inom Gazaremsan. Invånarna i södra Tel Aviv är rädda för att lämna sina hem på natten efter många fall av våldtäkt och grovt våld som har begåtts av infiltratörer som trakasserar och skrämmer lokalbefolkningen, särskilt äldre.

På Tempelberget förvägras  religionsfrihet för judar, som är förbjudna från att be där; nyligen försökte en arab  döda en människorättsaktivist som var aktiv där.

I alla dessa fall har så kallade "israeliska människorättsorganisationer" förblivit tysta. I sällsynta fall när de har talat ut, har deras svar alltid varit motvilliga och halvhjärtade. Ibland har de i sitt fördömande hänvisat till "våld på båda sidor" eller "provokationer som ledde till attacken."

Än en gång, och inte överraskande, en viktig gemensam tråd på alla dessa problem är att de flesta av offren har varit judiska.

Ett utmärkande drag för denna nya generation av israeliska "människorättsorganisationer" är omfattande utländsk finansiering. Enorma belopp bidrager till dessa organisationer från länder och statsliknande enheter som FN och EU, liksom från New Israel Fund. Många fler miljoner har kanaliseras genom europeiska  staters relaterade icke-statliga organisationer, som finansieras av deras respektive regeringar.

Det finns helt enkelt ingen parallell med denna omfattning av ingripande från utlandet inom den offentliga verksamheten i ett demokratiskt land någon annanstans i världen.

I motsats till all logik, främjas denna unika situation genom frånvaron av all lagstiftning som skulle begränsa, eller åtminstone reglera sådan verksamhet. En sådan lagstiftning är i själva verket norm i andra demokratiska länder, som USA

Denna fråga har tagits upp och avancerat i Israel, främst genom Im Tirtzu, en sionistisk israelisk frivilligorganisation, som tidigare hade visat att 16 organisationer som stöds av New Israel Fund och europeiska länder var ansvariga för de flesta negativa "israeliska" vittnesmål mot Israel och IDF  till Goldstone-kommittén efter Gaza Cast Lead operation 2009.

Im Tirtzu har utfärdat ett antal ställningstaganden för att motverka de berättelser som förtalade Israel, inklusive: Nakba-nonsens, som vederlägger Nakbaberättelsen; en rapport om palestinsk finansiering av organisationer som producerade "bevis" mot IDF och Israel under Operation Skydds Edge; en rapport som avslöjade organisationerna bakom och finansieringen av migranternas protester; och ståndpunkter med inriktning på utländsk statlig finansiering av israeliska organisationer.

En jämförelse av de frågor som betonas av dessa organisationer med de som de väljer att ignorera visar en helt annan bild än vad man kan förvänta sig från en människorättsorganisation. Faktum är att dessa organisationer, som talar i gälla toner i jämställdhetens namn, faktiskt och medvetet begår etnisk diskriminering som en del av sina politiska agendor.

Organisationer som skriker till förmån för grundläggande levnadsvillkor för alla infiltratörer uppmuntrar nöd av invånarna i hela kvarter (och, ironiskt nog, av infiltratörerna själva). Verkligheten av utländsk finansiering ger en skrämmande bild där europeiska regeringar medvetet har försökt att främja rasistiska attacker mot judar och deras rättigheter i sitt nationella hem.

Det lämpliga namnet för dessa organisationer är faktiskt "organisationer för att utnyttja frågan om de mänskliga rättigheterna som ett politiskt mål." Inte bara staten Israel, utan också dess anhängare över hela världen måste förstå det hot som hänger över Israel från utländsk finansiering syftar till att påverka landets identitet.

Framför allt måste Israel stoppa det destruktiva inflytandet från "anti-humana-rättigheter"-tjafset hos dessa  "mänskliga rättigheter-organisationer".

Författaren är född i Marocko, Shimon Ohayon var en medlem av Knesset från 2013 till 2015. Dessförinnan var han på fakulteten av Bar Ilan-universitetet i Pedagogiska institutionen. Han har lång erfarenhet som administratör i olika sociala åtgärds byråer, bland annat som ordförande i marockanska invandrare-associationen.


Säreget nog är det dessa grupper Nathan Sachar höjer till skyarna.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)