fredag 21 februari 2014

Kerry beklagar alls inte när arabiska tonåringar kastar sten på judiska kvinnor och barn.

" Vi hörde en explosion och vindrutansSplittrade

"
Palestinska arabiska tonåringar kastdea sten på bilen full av kvinnor och små barn , offren berättar om skräcken. .

Av Tova Dvorin
Först Publicert : 2014/02/19 , 03:42

Palestinska arabiska ungdomar kastade sten på en israelisk bil strax utanför Samariens samhällea Eli onsdag eftermiddag . Medan offren för attacken skakas , blev ingen skadad .

" Vi var i en full bil - två kvinnor och flera barn - på resa från Jerusalem till Elon Mores , "berättade Alona , föraren." Direkt efter att vi passerade Eli hörde vi ett högt " boom " som skakade bilne . Vi såg glsa som krossades i vår bil och insåg att de palestinska arabiska tonåringarna som vi såg tidigare hade kastat sten på oss när vi passerade . "

Det tog en stund - men , tack och lov , offren för attacken lyckats hitta hjälp.

" Vi fann en grupp av israeliska soldater längs Route 60 och berättade för dem vad som hade hänt , " säger Alona . Hon underströk att ingen hade blivit skadad i olyckan .

Klippattacker mot judiska israeler har blivit allt vanligare i Israel under den senaste månaden , i en incitament-kampanj Shin Bet nyligen kopplade till de pågående "freds"samtalen mellan Israel och den palestinska myndigheten .

Tidigare denna månad kastade palestinska arabiska ungdomar sten på en grupp yeshivastudenter som besökte graven av en talmudisk vis man i Nedre Galiléen . Attacken var överlagd , hävdar studenterna, eftersom ungdomarna anföll studenternas turnébuss i masker , och en bil sågs efter bussen när den äntligen lyckats fly . Eleverna var tvungna att gömma sig under sätena för att undvika att bli sårade av projektiler .

Samhället Betel kom också tillbaka in i rampljuset på tisdagen över stenattacker, efter att det påstods att även polisen tog en hård linje mot lokala judiska aktivister, de arabiska förövarna av en ny störtflod av stenkastarincidenter är fortfarande på fri fot.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)