söndag 16 februari 2014

EU-represen­tant ljuger i Knesset. Palestinsk vattenstöld.


EU-chefens anti-israeliska tal i Knesset slog gnistor då han gick ut med PA:s krav på mer vatten och Israels diskriminering av terroristerna i Gaza"

MKs (Knessetledamöter) vandrar ut från EU:chefens anti-Israeliska tal.

Av Maayana Miskin

Först Publicerat : 2014/02/12, 14:27

Ett tal i Knesset onsdag gavs av chefen för EU-parlamentet som orsakade upprördhet, och slutligen utlöste en promenad ut. Flera MKs uttryckte upprördhet som EU-parlamentets ordförande Martin Schulz, som talade på tyska, upprepade palestinska myndighetens propagandasiffror om israelisk diskriminering beträffande fördelningen av vatten i Judéen och Samarien, och av en "blockad" av Gaza.

Schulz fördömde Israels "bosättningar" öster om 1949 års vapenstilleståndslinje som "ett hinder för fred", (trots att de följer internationell lag och Arafat fick Nobelpris för att instämma) och hävdade att "Blockaden av Gaza skapar förtvivlan och extremism. "MKs reagerade med ilska. " Ordföranden för Europaparlamentet, en son till den tyska nationen, är oblyg att citera vad han hörde igår i Ramallah," anklagade MK Motti Yogev (Jewish Home). Yogev avbröt Schulz tal, säger att EU:s parlamentariska huvud hade "chutzpah" "att stödja palestinierna som uppmanar till att förgöra Israel 70 år efter Förintelsen. "Båda påståenden Schulz citerade är falska, sade han. Israeliska judar och palestinska araber som bor i Judéen och Samarien får lika stora mängder vatten. "

När det gäller "blockaden" av Gaza har Israel inte varit i Gaza under en tid, och Israel är den som förser palestinierna i Gaza med mat och med betongen som de använder mot Israel", sade han. Minister för ekonomi Naftali Bennett uttryckte upprördhet över Schulz påståenden också. "Vi kommer inte att vara tysta i ansiktet av lögner", sade han

.Kulturminister Limor Livnat och minister för Pensionärsfrågor Uri Orbach kritiserade Schulz också. Judiska Hems MKs gick slutligen ut från Schulz anförande. Efter reaktionen attackerade judiska Hems MK Orit Struk Shulz s "chutzpah" och sade att hennes partis representanter kände att de inte hade något annat val än att gå ut " När Europaparlamentets talman spottar på dig, kan du inte bara vara tyst, torka ansiktet och kalla det regn. Det är utan motstycke att ha mage att stå upp i Israels Knesset och fortsätta att förtala hela kroppen av förtroendevalda och hela det judiska folket, " rev hon av.
Efterföljande artiklar: Se under ovanstående länk.

Jerusalem Post nämnde att "Schulz sa  att han nämnde EU:s uppfattning, d.v.s. lögnaktiga fakta.

Fakta om den palestinska arabiska Vattenförsörjningen
Publicerad : torsdag, februari 13, 2014 06:15

Europaparlamentets chef, Martin Schulz, erkände att han inte hade kontrollerat fakta innan han kritiserade Israel - från Knessets podium - för att förneka palestinska araber vatten . Här är de.

Mark Langfan

Författaren, som skriver om säkerhetsfrågor, har skapat ett originellt pedagogiskt 3d Topografiskt Kartsystem (se ovanstående länk) för Israel för att underlätta tydlig förståelse för de faror Israel och dess vattenförsörjning står inför. Det har studerats av amerikanska lagstiftare och kan ses på www.marklangfan.com.

► Mer från denna författare

Staten Israel Water Authority ( IWA - för vidarelänkar se originalartikeln) släppte en PowerPoint-rapport med titeln "vattenfrågan mellan Israel och palestinierna . " ("IWA rapporten") under 2012.

IWA rapporten motbevisar BDS ( bojkott - avyttring sanktion)-myten om att "Israel stjäl Västbanksvatten från palestinierna ,"
I själva verket ger IWA rapporten dokumentära och grafiska bevis på att palestinierna har stulit vatten från Israel i direkt och konstant brott av Osloavtalet .

IWA rapporten är full av tydlig och färggrann grafik som illustrerar många av "Västbankens" Vattenfrågor . Till exempel , bilden nedan visar hur Tel Aviv Yarkon - Taninims kust-akvifer laddas med regn i "Västbanken" ( Judéen och Samarien).
Vatten i Israel ( IWA )

IWA rapportens viktigaste slutsatser är :
Israel levererar till de palestinska araberna i Judéen och Samarien 46 miljoner kubikmeter ( MCM ) ett år mer vatten än vad Israel är skyldigt till enligt Osloavtalet.

Israel levererar till de palestinska araberna, som helhet, 52 MCM per år mer vatten än vad Israel är skyldigt till enligt Osloavtalet.

I direkt brott mot Osloavtalet har de palestinska araberna borrat över 300 obehöriga brunnar i "Västbanken" . ( Detta "utanför böckerna" extra vatten av den palestinska myndigheten , är utöver de extra 52 MCM vatten Israel har tilldelat de palestinska araberna ovanför önskad Osloavtalettilldelning.)

De palestinska araberna behandlar inte deras avloppsvatten som förorenar väst Samariens akvifär som topografiskt rinner västerut ner den västra halvan av Samariska "Västbankens" berg till Tel Avivs kustnära slätt-akviferer. ( Se denna reports grafiska sammanställning.)
I direkt brott mot Osloavtalet utvecklarär den palestinska myndigheten inte några nya källor av vatten, antingen genom reningsverk eller avsaltning.

Nyligen släppte BESA Institute en rapport av den internationellt kända Hebrew University's vatten-expert Dr Haim Gvirtzman med titeln " Den israelisk-palestinska Vattenkonflikten: Ett israeliskt perspektive " , som hävdade att " trots att det finns en $ 500.000.000 internationell givarfond tillgängliga för byggandet av reningsverk , vägrar palestinierna att bygga reningsverk."

Gvirtzmans BESA rapport är ett utmärkt och grundligt förklarande artikel som fyller i IWA rapporten, och tydligt utvecklar många av de underliggande " Västbankens" vattenfrågor.

De båda rapporterna är ett "måste läsa" för alla som försöker motverka BDS "vatten-blod - förtal" mot Israel.

Denna artikel har först skrivits den 22 mars 2012. Situationen har inte förändrats ..

Om vatten och Gaza, se http://israelisverige.info/?p=16556 och http://israelisverige.info/?p=12777

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)