onsdag 1 september 2010

Två nya israeler attackerade av muslimska terrorister

En man och en kvinna blev skadade efter att ha blivit omkörda av en arabisk bil och beskjutna. Mannen skadad måttligt till svårt, kvinnan lätt skadad. Jerusalem Post. Ynet. Inget från TT, men det är ju sent på kvällen.

Efter första terrorattacken samlade PA:s poliser in mer än 200 misstänkta Hamasanhängare samtidigt som den israeliska säkerhetstjänsten arbetar parallellt.

2/3 av israelerna supportar bosättning i Judéen/Samarien, helt enligt det fortfarande gällande beslutet från San Remo:
.Artikel 6.Administrationen av Palestina, samtidigt som rättigheter och ställningen för andra delar av befolkningen inte äventyras, skall underlätta judisk invandring under lämpliga förhållanden och skall uppmuntra, i samarbete med det judiska organ som avses i artikel 4, tät bosättning av judar på marken, inklusive statlig mark och obrukbar mark som inte krävs för allmänna ändamål.
Netanyahu har självklart sagt att där inte är någon ändring i beslutet att sluta med frysningen av byggnadsverksamheten. Mera i Arutz7.

Ser man på Osloavtalet har inte muslimerna ett dyft att göra med vad Israel gör i area C där de alla bor - det är fullständigt under Israelisk kontroll och måste så förbli bl.a. av säkerhetsmässiga skäl.

Att Barak babblar bredvid mun - som genast upprepas i svenska media förstås, undrar man om. Är det enbart för att störa förhandlingarna för Netanyahu och den högern som vann valet i Israel, eller talar han till sitt eget splittrade parti, där inte många uppskattade att han tog chansen att få mer personlig makt och sitta med i regeringen.

Eftersom judarna i Judéen/Samarien är helt trötta på situationen, både tack vare de muslimska terroristerna och Baraks hat mot nationalistiska judar, så har i kväll en intensiv byggnadsverksamhet börjat på många platser inom området. De ansig inte alls styrda av Obamas påhitt och påtryckningar. Obama har ingen som helst kontroll över människornas liv i Israel! Jerusalem Post. Arutz7. Ynet. JPost igen.  De är evinnerligt trötta på att Obama och Netanyahu och Barak, var och en på skilda sätt, upprör deras normala liv och ekonomier.

Israels höger, som vann valet, börjar också att allvarligt varna Netanyahu att följa sitt mandat och inte lyda utlänningar. JPost.

 SvD343 SvD159

.

....

1 kommentar :

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)