söndag 5 september 2010

Minns vad Hillary Clinton och Obama sade innan? Bilder från 1948. TT.


Hillary: läs t.ex. "campaign position paper on Israel". september 2007.  Där talar hon om ett odelbart Jerusalem som en väsentlig punkt - jämför med hur hon skrek i luren till Netanyahu för några månader sedan för att Israel hade kommit till stadium 4 av 7 i planeringen av några hus i den israeliska huvudstaden Jerusalem.

Man kommer osökt att tänka på det gamla talesättet att prostituerade och politiker gör allt för pengar.

Då sa Netanyahu mycket skarpt att Jerusalem faktiskt var judarnas odelbara huvudstad sedan ett par tusen år tillbaka, vilket alltså Hillary hade hållit med om 2½ år tidigare men sedan hade hon plötsligt flippad över pga politisk korrekthet. Men hur ståndaktig är Netanyahu egentligen? Ett antal artiklar som denna indikerar att Netanyahu trots allt inte har brytt sig om alla löftena han har givit före och efter det att han blev vald.

Vi minns hur den jordanska armén, ledd av engelsmannen Glubb Pascha, drev ut varenda jude från Jerusalem, den gamla staden som var det enda Jerusalem som hade funnits tills för ca 150 år sedan. Där majoriteten var judar. Gå till Life in Israel in 1948 för en fantastisk bildsamling av hur judarna drevs ut - utan att omvärlden eller FN klagade ett knyst.


Obama

Minns vad han sade enbart för att bli vald? Också i slutet av en länk om Clintons falskhet: Då sa han högt och tydligt att han stödde ett odelat Jerusalem som Israels eviga huvudstad. Tills några araber sparkade honom på smalbenen och han också flippade om, så förtvivlat politiskt korrekt, och har fortsatt att vara helt utflippad sedan dess.

Han ville helst byta ut Israels flagga över Jerusalem mot FN-flaggan. Vi minns när det hände senast 1948. Israel accepterade motvilligt Jerusalem som internationell stad , araberna gjorde det inte utan anföll och dödade eller körde ut varenda jude i det område de ockuperade, som alltså omfattade hela gamla stan. FN och resten av världen gjorde inte ett dugg för att hjälpa Israel emot den arabiska attacken och judarna sade självklart nej till internationaliseringstanken därefter. Den som nu Obama gapar och skriker om.

Obamas historiska kunskap om Jerusalem förefaller lika dålig som hans övriga kunskaper om Mellanöstern.

USA har nyligen betalat $250.000 för pro-palestinsk propaganda inför fredsförhandlingarna.

Eftersom mitt minne omfattar lite mer än ett år eller två kanske det förklarar varför jag är högeligen misstänksam över Obamas nya vänlighet mot Netanyahu, om det kommer att vara till efter kongressvalen i november, där hans sida tycks komma att förlora stort. Och likaledes mina funderingar på vad Netanyahu egentligen funderar på och planerar bakom den diplomatiska masken.

Högern i Israel är likaledes mycket misstänksam. Eldad. Ketzaleh.

Vad Abbas sida vill sägs klart av Erakat, en av Abbas favoritförhandlare.

Förvånar det någon att Abbas nu har återgått till att skrika om förhandsvillkor han kräver??? Varför jag muttrar något fult om "araber" ? Varför få israeler tror på något slags fred med en sådan "fredspartner"? Varför jag envist ser Abbas i sin sandlåda med sin röda plastspade?

TT:s flygattack mot Israel

TT hade ingen notis om raketanfall från Gaza. Som vanligt kom en liten rapport först när Israel har försvarat sig. Denna gången var en del tidningar makabra nog att helt utelämna orsaken till anfallet - Hamas avlivning av judar på Västbanken och också ett föregående raketanfall mot civila i södra Israel.  Varken Dagen eller DN hade ett uns om anledningarna.

.

 SvD585

.

....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)