onsdag 2 januari 2008

Senaste

Hamas får ytterligare en påminnelse

om att Israels vapen är lite träffsäkrare än allt livsfarligt men okoncentrerat plåtskrot de skickar in över Israel i stället för att bygga upp ett land. DN Egentligen tål det att förvånas på att Hamas inte har vågat använda de effektivare vapen man vet att de har importerat - men de är ytterligt väl medvetna om att Israel då slutar att rikta en och annan salva mot definierade mål, utan tar till större don. De kunde utan vidare jämna Gaza med marken med några väl placerade skott, och de kan göra mycket - och kommer att göra det snart, speciellt om det vara mal på som nu, ELLER om Israel får en tänkande ledare snart. Det är ju uruselt också för alla vanliga medborgare i Gaza att dra ut på plågan, en hel del som kan fly, affärsmän etc., har gjort detta. Snabb action, som självklart skulle ha startat igår med blockad av Philadelphiremsan, är bättre för alla inblandade. Utom Olmert och hans gäng. Att hans stödpartier inte heller har tänkt på Israels utan bara deras eget bästa är inte särskilt förtroendeingivande.

Sharons slaganfall

(Daniel Pipes, 31 dec) direkt efter det att han hade givit bort Gaza till terrorister följt av slaganfall, fick den amerikanske evangelisten Pat Robertson anledning att tala om ett Gudomligt ingripande. Många blev upprörda och han fick be om ursäkt. Det kunde ju ha varierats: han var våldsamt fet och det måste ha varit en ytterligt stark mental påfrestning. Han lär fortfarande sitta på en klinik och nicka framför TV:n, enligt något obekräftat rykte. Nu har en enkät gjorts i Israel av garanterat icke-evangeliska israeler om de anser att slaganfallet var ett Gudomligt straff.
Fråga: tror du så?

Ja: 27% Nej: 73%

Indelning av de som svarade ja:

National religious: 58.5% Ultra orthodox: 57% Traditional: 27.5% Secular: 14%

Undrar hur Olmerts rumpcancer mår. Och hur många som sänder upp en bön för att hjälpa den.

Djäfvulen

Har du funderat på karln på sistone? Du vet han som älskar att grilla tjockisar som du och jag över brännhett halster, sen vänder han på oss just innan vi spricker som lunchkorvar. Tricket är att han kan hålla på att vända hur länge som helst. Han är en kristen uppfinning och finns inte i judendomen. Rätt intressant eller hur. Däremot finns onda andar, det finns definitivt gott och ont! Den judiska Shaitan är där för att testa människor för att se hur goda de är eftersom en del av olika anledningar behöver lite extra koll. Fråga Job. Och kan man inte avgöra så tillåter den judiska mystiken återfödsel - kallas gilgul efter gal - hjul. galgal - våg. Jag är väl så långt ifrån teolog man kan komma, men nog undrar man vilka baktankar Kyrkofäderna hade för 1800 år sen när de förkastade massor av intressanta böcker men tog med Uppenbarelseboken, som påtagligt har författats med hjälp av hallucinogener. Men Djävulen och Skärselden och alla förfärfärliga ting som händer om vi inte blint lyder prästerna, har till döds utnyttjats av kristendomen (som den mesta tiden var identiskt med katolicismen). Hur många har mördats pga beskyllningar för att gå Djävulens ärenden? Kristendomen har alltså under hela sin existens försökt SKRÄMMA folk till lydnad, till att vara goda kristna annars så...... Behöver de kristna västerlänningarna skrämmas till att vara goda? Första budet har ofta mystifierat mej. Varför är G_d så avundsjuk på de andra gudarna??? Jag läste någonstans att han på nåt sätt var irriterad över alla de kvinnliga gudarna i Mellanöstern, alla de ytterst väsentliga fertilitetsgudinnorna, kanske för att det började bli tid att tänka på annat än mat? Min nya thailändska fru är just vid det buddhistiska Templet över nyår i Sverige, för att be om lycka och hälsa för familj och vänner. Det ger exakt samma känsla som när kristna eller judar ber för någon. Diskussioner som "hey, Buddha är ju ingen gud!" är totalt irrelevanta. Någonstans är skrivet, vet inte om det är av jude eller kristen, att G_d gjorde oss till hans avbild, för att sedan antagligen avsiktligt låta bli att specificera detaljerna. Själva bönen, och tron på den, kanske gör susen om man tror tillräckligt starkt. Hon ställer också kniviga frågor till munkarna :) Jag föll för henne eftersom hon är den smartaste personen i sin by i centrala Thailand. Bland annat. Jag har fått veta lite av svaren från munkarna som ofta är frågor. På något sätt tycks skiljelinjen mellan de stora religionerna vara om en präst/munk kan vara gift eller ej...... Den dag de upptäcker att en ogift munk/präst är helt inkapabel att moderera i en äktenskapskris krymper väl avstånden. Som min första Nyårsbetraktelse var det väl en god start........ Kanske jag skulle läsa på lite mer :)

Egypten sura på Israel och Livni

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3488903,00.html berättar att de har surnat till efter det att Livni visade för USA en video som demonstrerar hur Egypten hjälper Hamas att smuggla vapen till Gaza. Egypten får redan mindre socialbidrag från USA eftersom de helt påtagligt inte gör mycket för att stoppa inflödet av vapen och annat till Gaza.

Barak helt desperat

eftersom ungdom som inte tror på hans och Olmerts tes om att Israel i princip hör till araberna, vägrar lyda honom och envist slår sej ner på de bergstoppar i Judéen/Samarien som är helt väsentliga för att försvara den strandremsa som Israel utgör. 
www.haaretz.com/hasen/spages/940357.html
Någon borde sälja dessa herrar ett exemplar av det enda beslut som någonsin fattats med laglig rätt, som skrevs i San Remo efter första världskriget då Ottomanska Riket gavs till araberna - utom det palestinska Mandatet, inte mycket mer än en promille, som skulle vara det Judiska Hemlandet.

Olmert förbjuder

en säkerhetsenhet för judiska bussar att fortsätta arbeta. 
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1198517258682&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Mord och mördare

Två judiska män i 20-årspldern, soldater på permis, Achikam Amichai och David Rubin avrättades i fredags av två arabiska terrorister Ali A Hamid Dandis, 24, och Amar Badr a Halim Taha. Fler och fler "intressanta" detaljer framkommer De två terroristerna ingår i Abbas enorma "säkerhetsstyrkor" och är alltså betalda av Sverige och beväpnade av Olmert. Som bekant vill Olmert frige fler av dessa terrorister till Abbas, och ändra på kriterierna så även terrorister som har begått allvarligare brott ska kunna få chans att mörda flera judar. En israelisk riksdagsledamot, Aryeh Eldad säger rent ut att Olmert, som hatar alla judar med religiösa och nationella känslor för Israel, avsiktligt gör det lättare för araberna att mörda speciellt de judar som bor där Olmert inte tycker de ska bo, i Judéen/Samarien, genom att frige fänglslade arabiska terrorister. Sammalunda har andra ledare explicit sagt att Olmerts plan är att förvandla Judéen/Samarien till ett Fatahstan precis som han har gjort Gaza till Hamastan och inte gjort ett dyft för att förhindra det - t.ex. genom att återta kontrollen över gränsen mellan Egypten och Gaza. Han har konsekvent motarbetat det sedan Sharon utförde den vansinnesåtgärden, tvärt emot alla säkerhetsrådgivare, att släppa kontrollen där. Varför? Hans eget ego skulle få sig en ordentlig spark om han erkände att hans idoga arbete för att lämna Gaza kosta vad det kosta ville, var - fel. Likaledes sa en annan riksdagsledamot, Gideon Sa'ar rent ut att det visar på regeringen Olmert-Baraks idioti, att fortsätta att ge Abbas utvilade terrorister och vapen utan att någonsin få något i gengäld, är direkt uppmuntran till terror. TT tycks ha missat händelsen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)