fredag 4 januari 2008

Israel Bombar Gaza

Israel bombar Gaza

DN vrider och vänder på det - tycker att det är israeliska extremister och sensationsjournalister som varnar för vad alla ser håller på att hända och DN:s Nathan Shachar tycker påtagligt att judarna i Israel förlorar sin värdighet om de inte lugnt och städat dör i tysthet. Dessutom bryter de mot Presens Etiska Regler genom att skriva en helt missvisande rubrik. Huvudnyheten råkar vara att de arabiska terroristerna envetet håller på att attackera Israel och har gott om pengar och tid åt verksamheten. Varför behöver palestinaaraberna inte arbeta som alla vi andra? Gissa en gång. Arutz-7 skriver om att man hittat ett raketlaboratorium i Nablus/Sikem, mera här. För DN blir detta en sur kommentar från palestinierna om israelerna att "de stormar in" - som om de inte hade en aning om det intima samarbetet mellan Abbas' säkerhetsstyrkor och terrorister, och hade man föranmält sin visit hade man självklart inte hittat något. Ytterligare vinkling emot de Pressetiska Reglerna. Årsrapporten visar att Hamas och övriga terrorister i Gaza (Abbas har fortfarande sina egna terrorister där) avlossade i genomsnitt 8.2 raketer per dag mot Israel under 2007, och det är inte bara judiska extremister som har räknat fram det. Häromdagen sade Abbas att en av hans terroristorganisationer Al Aqsa Martyrerna inte fanns längre. Lite senare sa de själva att uttalandet var något förhastat - och de insisterar på att de har sänt en missil från Jenin mot Israel.

Hur illa får man tycka om Olmert?

- den person som har fått störst makt att förstöra Israel. Debattens vågor går höga i Jerusalem Post.

Egypten har brutit sitt löfte

som Mubarak och (Israels försvarsminister) Barak gjorde upp om när Barak var i Egypten för samtal förra veckan. Det var väl känt att terorister och stora summor pengar för terror, fanns lätt dolda bland pilgrimerna. Man undrar vad som sades mellan Mubarak och Barak - det rimliga hade självklart varit att Barak kort och gott hade sagt: "får inte Egypten slut på strömmen av vapen och terrorister till Gaza måste Israel omedelbart åter kontrollera Philadelphi-korridoren, remsan mellan Gaza och Egypten. Israel lämnade den för mer än 2 år sedan för att palestinaaraberna skulle visa hur de ville bygga en stat UNDER ANSVAR, och för att ingen skulle kunna säga att Israel fortfarande ockuperade en enda kvadratmeter av Gaza. Som vi vet har få brytt sig om denna detalj utan fortsätter att anklaga Israel för att ockupera remsan. Olmert och Barak har alltså inte kvar den anledningen att inte göra någonting.

EU har lämnat tullstationen mellan Egypten och Gaza

Herald Tribune När Israel lämnade Gaza till palestinaaraberna för att låta dem demonstrera hur de ville bygga en stat, för att ta lärdom hur man skulle underlätta att också stora delar av Judéen och Samarien skulle bli delar av denna stat, var ett krav att EU hjälpte till att bevaka gränsen. Minst tio kända Hamasterrorister, bl.a. Khalil al-Haya finns med bland de som nu väntar på att återvända till Gaza. Det tuffa EU-folket sprang med svansen mellan benen när Hamas tog över kontrollen i Gaza och har inte vågat återkomma. Hur vore det om de gjorde en verklig insats för en gångs skull och inte bara mutade palestinaarabernas ledare med cash?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)