tisdag 30 april 2013

Judisk bosättare dödad på Västbanken.

Inte för att detta är något ovanligt, se t.ex. vad jag har skrivit på länk1 länk2 och terrorstatistik, och jämför med vad TT ger för intryck. TT ser honom som "bara en bosättare som till och med är jude", här blir han människa.

 Här en fylligare artikel från denna länken:

Vittne till den fatala attacken: "Jag sade Shema och slöt hans ögon"

Vittne till den dödliga attacken i Samarien påminner om terror, förvirring och varnar för de allt vanligare attackerna.

Av Maayana Miskin
Först Publicerad: 2013/04/30, 04:34

Efterdyningarna av knivhuggande vid Tapuach Junction Yehuda Shimon från Kfar Gilad var vid Tapuach Junction på tisdagen när en terrorist mördade en ung israelisk far till fem. Han berättade vad han såg.

"Jag var på väg i riktning från mitt hus, och jag såg en arabisk man bryta sig loss från en grupp arabiska män som stod söder om korsningen. Han kom mot liftarposten och hoppade på en av människorna där, tryckte sig mot honom, och blev tillbakapressad" sa Shimon.

"Då jag inte såg exakt vad som pågick," fortsatte han. "Jag stoppade jag min bil. Några sekunder senare började den arabiska mannen gå tillbaka till den punkt han kom ifrån, samtidigt som han sköt på en IDF-position i närheten. Soldaterna sköt tillbaka på honom. "

"Jag kom ur min bil och den kvinna som fick en åktur med mig hukade sig bredvid bilen, eftersom vi inte kunde se om han sköt på oss eller på IDF-positionen," sade han.

"Jag började ge första hjälpen till den skadade mannen. Jag vände honom på rygg, lyfte hans skjorta, som var dränkt i blod. Jag såg knivhugg och jag försökte stoppa blodet tills ambulanspersonalen kom dit," minns han.

"När ambulanspersonalen kom dit lämnade jag den sårade. Polisen kom också, och jag pekade ut för dem den riktning terroristen hade gått, "sade han. "Tydligen hade terroristen träffats av skotten på honom, han hade stupat i mitten av vägen med sin bössa på en meter bort. Han rörde sig fortfarande."

"Jag gick tillbaka till de sårade israeliska mannen och sjukvårdaren berättade att han hade dött. Jag sade "Shema Yisrael" och slöt ögonen på honom, och då började soldaterna anlända, "sade han. Shema Yisrael-bönen är traditionellt sagd två gånger dagligen, och dessutom, i ögonblicken före döden.

Shimon konstaterade, "Tyvärr är vi redan vana vid händelser som denna. För två eller tre veckor sedan sköt de på en israelisk man som står vid liftarstolpen. Tyvärr har terrorism mot judar varit på uppgång sedan. "

Offret för tisdagens attack har identifierats som 31-årige Evyatar Borowsky, far till fem. Borowsky var en populär skådespelare och medlem i Ar El truppen.


 

 Man kan jämföra med redogörelsen i en betydligt mer vänsterinriktad israelisk tidning, Ynetnews. Och här. De tycker det är hemskt när judiska nybyggare är upprörda över att bli mördade eftersom IDF:s närvaro är alldeles för svag. Där talas mycket om att sätta upp privata skyddsgrupper mot arabiska terrorister vilket självklart inkluderar alla som kastar sten och brandbomber.

"Moderata" Abbas privata terrororganisation Al-Aqsa Martyrs' Brigades har nu tagit åt sig äran för mordet.

Araberna klagar högljutt att IDF, de israeliska soldaterna, söker igenom den arabiska mördarens by.

Samariens Råds Chef Gershon Mesika kom till platsen för terrorattacken vid Tapuach Junction, där en israel dödades och sade: "Detta avskyvärda mord är ett direkt resultat av vår hjälplöshet inför stenar, öppna checkpoints och laglösa attityd mot terror i området ..... IDF och säkerhetsetablissemanget måste internalisera att denna terror dödar. regeringen måste göra en förändring och kalla terror för terror. "

 De judiska nybyggarna har nu satt upp egen vägspärr vid platsen eftersom den israeliska staten vägrar. Och israels regering kontrar med att arrestera judiska nybyggare där, inte arabiska terroristmedhjälpare.

http://www.dagen.se/nyheter/judisk-bosattare-dodad-pa-vastbanken/

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5520217

http://www.dn.se/nyheter/varlden/bosattare-dodad-pa-vastbanken   (faktabloggar bortcensurerade)

http://www.laholmstidning.se/article/20130430/TTUTRIKES/304309960/-/bosaumlttare-doumldad-paring-vaumlstbanken

 

"Minst en död i israelisk flygattack" TT och terroristgänget Hamas samarbetar öppet.

Om du ser TT-"nyheten" på SvD SvR DN SkD och andra ställen, är det anmärkningsvärt att TT endast hänvisar till Hamas som informationskälla,
Raketer från Gaza registreras rätt väl på denna länken, men TT är ointresserad när det bara är judar som riskerar att dödas. Minns vad Goldstone sa i sin avbön,
Hundreds more rockets and mortar rounds have been directed at civilian targets in southern Israel. That comparatively few Israelis have been killed by the unlawful rocket and mortar attacks from Gaza in no way minimizes the criminality. The U.N. Human Rights Council should condemn these heinous acts in the strongest terms.
D.v.s:
Hundratals fler raketer och granater har riktats mot civila mål i södra Israel. Att relativt få israeler har dödats av de olagliga raket- och granatattackerna från Gaza minimerar inte på något sätt dess kriminalitet. FN:s människorättsråd bör fördöma dessa avskyvärda handlingar i de starkaste ordalag. [Som vi ser här.]
TT är ointresserad av de vanliga mördarraketerna Hamas & medarbetare sänder mot civila israeler, som man kan läsa på många ställen UTAN att fråga Hamas om informationen:
http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/israeli-responds-to-gaza-rocket-fire-with-airstrike-no-injuries/2013/04/28/45268de2-afc2-11e2-b59e-adb43da03a8a_story.html
http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2013/04/20134287510309748.html
http://www.foxnews.com/world/2013/04/28/israel-responds-to-rocket-fire-from-gaza-with-airstrike/?intcmp=trending
http://www.jpost.com/Defense/IAF-strikes-Gaza-target-in-response-to-rocket-fire-311325
Israel klippte alltså en ärketerrorist, Haitham Ziyad Ibrahim al-Misha och TT tycker det är SÅ synd att hans yrkeskarriär blev avbruten så abrupt.

Hamas anser det orättvist att Israel avlivar terrorister så de inte kan fortsätta att jobba.



måndag 29 april 2013

Varför hatar Ban ki-Moon Israel så elakartat? Se vad som krävs för att tvinga FN att erkänna.

red-rounded-with-number-1-md (1) Ban_ki_Moon1Jag nämnde redan Ban ki-Moons vägran att fördöma raketer från Gaza. Se den ljusa rutan på min artikel. Inget nämnt i svenska massmedia.
red-rounded-with-number-2-md Från 1 januari 2012 till kriget i november sände Israel 20 brev till Ban ki-Moon och UNHRC om alla brott mot Israel från Hamas, krigsbrott som varenda raketattack är, och krävde att attackerna fördömdes. Israel fick exakt 0 svar!!! Här är några av många ställen som skrev om det,

http://europenews.dk/en/node/61589

http://www.mfa.gov.il/MFA/Foreign+Relations/Israel+and+the+UN/Issues/Letter_UN_Iranian_statements_20-Aug-2012
http://blog.unwatch.org/index.php/2012/11/20/israel-sent-19-letters-to-u-n-on-hamas-rockets-in-2012-before-responding-militarily/
http://pjmedia.com/claudiarosett/letters-of-israels-ambassador-to-the-un-security-council/ 

och ett antal andra ställen, som du ser om du Googlar på Israel 20 letters to UN, de flesta hänvisar till UN Watchartikeln.

Fortfarande inte ett ljud från Moon eller Människorättsrådet UNHRC. Självklart inget i svenska massmedia.
red-rounded-with-number-3-md falk_headshotDen självhatande juden Richard Falk som får diger lön från UNHRC fortsätter som deras favorit att hata Israel och  skrika och skrävla och skriva om det, till den milda grad att han är portad från Israel - och det krävs rätt mycket för att en FN-tjänsteman ska bli det.

Efter våldsam fight från UN Watch, efter det att de har spridit informationen till tusentals mediakällor, har Ban ki-Moon äntligen, efter väldigt många påstötningar, fördömt Falk för att han gjorde vad han kunde för att rättfärdiga Bostonmördarna! Falk ansåg det vara "resistans" mot USA:s och Israels synder.  Falk skrev -  klipp från UN Watch:
Falk publicerade en artikel som sätter skulden för bombdåden i Boston på "det amerikanska projektet för global dominans."
Det blev värre: "Så länge som Tel Aviv har ett lydigt öra hos det amerikanska politiska etablissemanget," skrev Falk, "kan de som önskar fred och rättvisa i världen inte vila lätt."
Här hade vi en topp-FN-tjänsteman som sade att Bostons offer fick vad de förtjänade, och att USA och Israel var att skylla. Ändå var FN tyst. Dess Råd för Mänskliga Rättigheter var tyst. Dess högkommissarie för mänskliga rättigheter, Ms Navi Pillay, var tyst. Falks akademiska kollegor var tysta. Världen var tyst. [Självklart var svenska massmedia dödstysta].
 Tänk lite, ki-Moon vägrade alltså i det längsta att protestera mot Richard Falks uttalande som representerade FN så länge han inte sa emot det! Ingen kommentar om Falk på svenska FN-siten http://www.fn.se

http://www.unwatch.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=bdKKISNqEmG&b=1285603&ct=13095117&notoc=1

Mer om karln på http://blog.unwatch.org/?cat=42

En kongressman skäller också ut  The Moon Man http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4372630,00.html

United Nations & Terrorists Stand Together Against America

UN Watch fick också Falk sparkad från Human Rights Watch i december så de gör stor nytta.

 Finns det fortfarande folk som tror på FN? Jodå, de kan lika mycket som på denna videon. [länk]


Israel i Turkiet: det viktigaste var att diskutera gemensam underrättelsetjänst gentemot Syrien. "Israel i möte om Ship to Gaza-offer"

Svenska blaskor nämner Israels besök i Turkiet utan att med en andedräkt nämna det viktigaste som förhandlades, bara om att Israel ska betala lite pengar till de som förolyckades i Erdogans illegala flotta för att hjälpa Hamas. Se fler detaljer i nedre halvan av denna Debka-artikel.

Teheran pressar Assad att skicka Hizbollah sofistikerade anti-airmissiler.

DEBKAfile Exklusiv rapport April 28, 2013, 11:22 (GMT +02:00)


Självgående SA-17 anti-air interceptor
Israeliska flygvapnets jets rapporterades flyga över Damaskus under de senaste timmarna från utländska källor. Enligt DEBKAfiles iranska och underrättelsekällor har Iran drivit Bashar Assad svårt att låta Hizbollah ha sofistikerade vapen, inklusive självgående SA-17-system interceptormissiler. Teheran påminner om den syriska härskarens skuld till Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah, som var redo att sända 5.000 av Hizbollah s 8.000 stridsklara fighters till syriska slagfält för att bekämpa rebellstyrkor och hålla Assadregimen vid makten.

Assad har därför ingen möjlighet att protestera Teherans efterfrågan.

Och så har förberedelserna för att skicka dessa vapensystem över till Libanon siktats de senaste dagarna vid syriska militära baser. Israeliska flygvapnet sägs vara ovanför och övervakar dessa rörelser efter Israel upprepade gånger varnat Damaskus alla försök att göra sådana överföringar skulle orsaka en reaktion.

Den 30 januari, bombade Israel en konvoj när den passerade Jamraya nära Damaskus på väg till Libanon med ett parti avancerade vapensystem för Hizbollah.

Den drönare som sändes den 25 april från Libanon, vilken israeliska stridsflygplan sköt ned mittemot Haifa, ses nu som en förvarning från Teheran att om Israel slår en annan vapenkonvoj på väg från Syrien till Libanon, kommer nästa drönare som flyger över Israel att vara beväpnad och kommer i större antal.

Det israeliska säkerhetskabinettet höll en lång session om den syriska frågan söndag 28 april, som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Moshe Ya'alon. De nådde ett antal beslut om hur man ska hantera den senaste utvecklingen på den syriska fronten, inklusive bevis för användning av kemiska vapen.

Tidigare under söndagen körde DEBKAfile följande exklusiva rapport:

Israel och Turkiet enades förra veckan om att börja samordna sina inkommande underrättelser om det syriska inbördeskriget. Informationsutbytet görs på högsta nivå mellan Mossads direktör Tamir Pardo och Håkan Fidan, chef för Turkiets MIT.

USA kommer också att ge extra säkerhet för Syriens sydliga granne genom omlokalisering av amerikanska Patriotmissiler från Västra Saudiarabien och Kuwait till norra Jordanien mitt emot den syriska gränsen.

US Patrioter utplacerades på den turkisk-syriska gränsen förra året.

Den nya Patriotutbyggnaden visar att Obama-administrationen nu behandlar fara för sina allierade från Syrien som större än det iranska hotet.

Saker är också på väg i turkisk-israeliska arenan.


Fördel togs av den israeliska delegationens besök i Istanbul Måndag 22 april, för förhandlingar om den ersättning som ska betalas ut till de anhöriga till de nio turkar som dog när israeliska marinens commandos i maj 2010 stoppade deras fartyg, Mavi Marmara, när det illegalt försökte hjälpa Hamas att bryta Israels FN-sanktionerade blockad av Gazaremsan.

Förhandlingsmötet var kort. Kriterier för att fastställa beloppen för de utbetalningar avgjordes på mindre än en timme. En gemensam israelisk-turkisk grupp ska beräkna de belopp och hänvisa sina uppskattningar tillbaka till delegationerna för godkännande.

De två delegationerna kom sedan ner till den viktiga kärnan av de mest angelägna frågorna av intresse för dem båda. [Som alltså svenska nyheter vägrar att nämna.]

En dag tidigare hade USA:s utrikesminister John Kerry uppmanat Turkiet att skynda och återupprätta förbindelserna med Israel på grund av de brådskande säkerhetsintressen de delade med varandra och USA i Mellanöstern:

Turbulensen i Syrien och Irans strävan efter en atombomb ugör extrema faror för alla tre nationerna.
Delegationerna svarade med att inleda en intensiv diskussion om olika sätt att främja sitt militära och underrättelsesamarbete till ömsesidig nytta.

Ett omedelbart beslut var för Turkiet och Israel att inrätta en gemensam mekanism för utbyte av underrättelser om den syriska konflikten.

Turkiet och Israel är kända för att ha den bästa syriska underrättelsetjänsten i branschen, men deras metoder för informationsinsamling, dess innehåll och deras källor kan variera.

Turkarna använder syriska rebeller och libanesiska informanter verksamma i Syrien. De kontrollerar inte liknande elektroniska resurser som Israel besitter. De två byråerna upprätthåller kontakter med olika delar av rebellstyrkorna.

Det insågs snabbt att båda myndigheterna har mycket att vinna på ett arrangemang för att dela deras input utan ytterligare dröjsmål.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israel-i-mote-om-ship-to-gaza-offer_8110914.svd
http://www.skanskan.se/article/20130422/TTUTRIKES/304229929/-/israel-i-moumlte-om-ship-to-gaza-offer
http://www.nsk.se/article/20130422/TTUTRIKES/304229929/-/israel-i-moumlte-om-ship-to-gaza-offer





söndag 28 april 2013

"Domstol godkände israelisk barriär".

Försöker man hitta vad som ligger bakom - eftersom svenska "nyheter" inte nämner ett dugg om det, endast är en konstant klagan på allt Israel gör, kan man hitta lite till.

Samma domstol har innan fastslagit att man aldrig någonsin ägnar sig åt "markstöld" som de anklagas för -  har nu fastslagit den nya dragningen av terroristbarriären.

Vill du se detaljer hittar du det t.ex. på
http://en.lpj.org/2013/02/15/final-hearing-in-the-case-of-cremisan-against-the-separation-wall/
http://www.thedailybeast.com/articles/2013/03/01/anger-at-the-wall-10-years-later.html


Det handlar alltså inte om att skilja munkarna från nunnorna som vänsterextremistiska Ha'aretz insisterar :)  Det handlar helt enkelt om att skydda människorliv från palestinaarabiska terrorister!

Många människoliv har räddats tack vare terroristbarriären, tyvärr är den inte heltäckande så mördarna lär sig var de kan smita igen, speciellt i söder.

Egentligen är det helt trivialt - stoppar Abbas terrorn behövs inte muren längre! Det är honom alla får klaga på, inte Israel för att de måste försvara sina medborgare! Eftersom barriären stör klosterlivet på denna punkt, sätt Vatikanen att attackera Abbas! Länken är definitivt läsvärd för att få perspektiv på läget.

Till skillnad från TT:s avsiktligt anti-israeliska skrivsätt.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/domstol-godkande-israelisk-barriar_8126710.svd
http://www.skanskan.se/article/20130427/TTUTRIKES/304279993/-/domstol-godkaumlnde-israelisk-barriaumlr
http://www.nsk.se/article/20130427/TTUTRIKES/304279993/-/domstol-godkaumlnde-israelisk-barriaumlr

Stenkastande araber börjar få rimliga straff.


Två livstidsstraff för terrorist som dödade fadern, baby

Först Publicerat: 2013/04/23, 10:44


Den arabiska mördaren.
En militär domstol har dömt terrorist Wael al-Arja boende på det Abbas-kontrollerade området till två livstidsstraff i fängelse för morden på Asher och Yonatan Palmer.

Han dömdes till ytterligare nästan 60 år i fängelse för sin inblandning i flera andra stenattacker.

Wael slungade stora stenar på Palmers bil, som träffade Asher Palmer i ansiktet, när han körde för att hämta sin hustru, Pua, från arbetet på en Jerusalemsjukhus.

Skadan ledde till en bilolycka där Asher och hans son Yonatan båda dödades. Yonatan akulle ha fyllt ett år två dagar senare..

Polisen trodde inledningsvis att den dödliga bilkraschen var en olycka. Först när deras tillkännagivande utlöste protester bland lokalbefolkningen, tjänstemän och media fick de ompröva, för att slutligen finna att dödsfallen var resultatet av en terroristattack.

Domen fann Wael al-Arja skyldig till mord tidigare i månaden vilket hyllades som ett landmärkesdom av experter, som sade att det visar att domarna börjar behandla stenattacker som potentiellt dödliga angrepp.

lördag 27 april 2013

Totalt Goddag Yxskaft i försök att kommunicera med DN:s "expert på Mellanösterfrågor". De vägrar svara på frågor, är totalt ointresserade av fakta och - tja - har aldrig någonsin hört talas om grävande faktamässig journalistik.

Efter det att DN av rent israelhat slängde upp en totalt irrelevant bildserie från novemberkriget utan några som helst förklaringar på det man kan läsa online - skulle inte få för mej att prenumerera på papperstidningen, eftersom den aldrig ger nyheter jag är intresserad av, och dessutom har jag inte råd. Däremot diskuterade många den totalt vansinniga snyftartikeln i DN som enbart gick ut på att anklaga Israel för att de hade blivit anfallna från Gaza. Jag försökte diskutera med författaren, men han vägrade reagera på några intelligenta stimuli, bara upprepade samma gallimatias om och om igen: hur kan jag säga något när jag inte läst papperstidningen, en artikel jag fått många recensioner om? Det är hans enda kommentar. Kopieringen från e-mails så formateringen är lite si och så. Läs själv:

-------- Original Message --------

Subject: Ang. Re: Ang. Angående http://www.dn.se/webbtv/nyheter/familjens-liv-efter-attacken/
Date: Tue, 23 Apr 2013 17:48:15 +0200
From: erik.ohlsson@dn.se
To: Israelisverige

Käre Israelisverige,

Tack för Ditt mejl. Du bemöter min artikel utan att ha läst den. Om Du tänker efter inser Du säkert att det inte är okej, i synnerhet som Du säger Dig kräva "korrekta originalkällor" i Ditt värv som bloggare om Mellanöstern och Israel.
Tack ändå för tipsen och fortsatt lycka till med Ditt skrivande!

Med vänlig hälsning
Erik Ohlsson

Korrespondent Mellanöstern



Telefon: 08 738 10 00
Fax: 08 738 21 90
Adress: Gjörwellsgatan 30
SE-105 15 Stockholm

www.dn.se

 


Från:        Israelisverige
Till:        erik.ohlsson@dn.se,
Datum:        2013-04-23 15:52
Ärende:        Re: Ang. Angående http://www.dn.se/webbtv/nyheter/familjens-liv-efter-attacken/


Hej,

Här punkter numrerade så du enklare kan svara på dem en efter en - du missade många av de väsentliga punkter jag tog upp:

1) En väldig massa läser enbart vad de ser online. Finns det där något om att det var taget mitt under brinnande krig då Israel var attackerat, att händelsen aldrig hade hänt om inte Israel var tvingat att försvara sig? Ansågs det inte viktigt nog för att nämna där? Varför? Allt färre läser papperstidningar, speciellt de som är mest intresserade av världsnyheter - alla säger ju samma sak i Sverige eftersom alla litar på TT som litar på andra - speciellt AFP när det gäller Mellanöstern eftersom i stort sett alla reportrarna är palestinaaraber.

2) Togs den andra händelsen upp då FN visade att Hamas var den skyldiga till en mycket lik snyftstory, som valsade jorden runt? Några erkände att den var falsk men de flesta gjorde det inte.
http://israelisverige.blogspot.se/2013/03/fn-konstaterar-dodad-gazababy-var-ett.html

3)För att försöka vara neutrala, har DN någonsin tagit upp att Israel under ett år tar hand om 180.000 sjukdomsfall från palestinaaraberna?  
http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?nid=22333&tabid=178
Det gör det faktiskt mindre sannolikt att de avsiktligt skulle attackera någon civilperson.

4) Du säger att folk vill se dödade palestinska barn, ingen vill se judiska barn eller?Ingen vill veta vad som hände med de israeliska offren och deras familjer? Trots att Israel helt har lagen på sin sida.
http://daledamos.blogspot.se/2006/08/123-israeli-children-killed-by.html
Att Israel tar hand om sina barn och till och med har skyddsrum på lekplatserna, medan de i Gaza har raketer och sprängämnen i källaren i stället - tas ingen hänsyn till det när man väljer bilder, att det är mänskliga sköldar som råkar illa ut? Man bara räknar offer och bestämmer att judar är onda, araber goda.

5) Har du sett listan över avsiktligt mördade judar, mördade av palestinaaraber? Där moderata Fatah har tagit åt sig äran lite fler gånger än Hamas, om du räknar. http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Palestinian+terror+since+2000/Victims+of+Palestinian+Violence+and+Terrorism+sinc.htm
Detta är alltså helt avsiktlig och olaglig terror, inte försvar i krig. Inget ni skriver om.

6) Du gled mycket snyggt över Överste Kemps uttalande om att Israel tekniskt har gjort mer än något annat land för att minimera skador på civilbefolkningen som Hamas använder som mänskliga sköldar, totalt olagligt enligt krigslagarna. Varför? Hade terroristerna haft lust hade de mycket väl kunnat ha sina läger, träningsläger, raketavskjutningar långt från civilbefolkningen  men de gör precis tvärtom för att producera snygga bilder - även om de i sista kriget var tvungna att importera bilder av skadade barn från Syrien, som du kanske skrev om. Du vill med ditt sagoberättande få folk att känna att det är precis tvärtom.

7) Har någon i Sverige bevakat rättegången om al Dura-falsariet, ett stort uppslaget hata-Israelreportage som fick mänga människor dödade och hjälpte till att starta Intifada2 II. Tanken bakom det avsiktliga falsariet var att inga av massan av tittare kan avgöra en sån sak, de litar på pressen och när de inser att de inte kan det, gå det som också i Sverige, pressens tillförlitlighet hamnar i bottenposition.
http://nyheter.paulwiden.se/?p=1616

8) Ditt påstående att det var A och O att jag inte läst papperstidningsversionen, men läst ett otal recensioner av den, är inte särskilt intelligent. Jag har hört vad många människor anser som inte reflexartat är emot Israel. Tidningar har många recensioner och anser dem vara värdefulla. Samma sak som att www@dn.se tjatade om att världsexperten på stadskrigföring, Colonel Kemp, inte hade vankat omkring bland husrester i Gaza guidad av Hamasmedlemmar, som Bildt gjorde, vilket ni rubricerade som "Bildt: Medveten förstörelse i Gaza" http://www.dn.se/nyheter/varlden/bildt-medveten-forstorelse-i-gaza

Ni anser alltså att en världsexpert i ett ämne som inte blivit visad några husrester, har mindre värde än när Bildt vandrar omkring en stund med Hamas, och sen uttalar sig - utan att fråga Israel vad de kan säga om det, eller att DN gör det. Bildt har aldrig, som Goldstone, gjort avbön och erkänt att han babblade en massa utan att ha tillräcklig kunskap. Bildt har aldrig fel, och ni stöder honom.

Där är många tecken på vilken agenda ni har i frågan, och det har jag följt i många år, sedan jag började skriva om det omkring 1990. Den är VÄLDIGT ensidig.

Skriver du en rapport som inte direkt kan klassificeras som anti-israelisk så ge mej gärna länken. Precis som min blogg innehåller en hel del länkar om palestinaaraber som lyckats, och samband mellan dem och judar, som när de gemensamt arbetar för att knäcka BDS-arnas (inkl. EU) bojkott av varor från Judéen/Samarien/Gaza.

Du har många gratistips ovan om vad du kan skriva om. Sjuka palestinier, du kan visa
http://israelisverige.blogspot.se/p/arabiska-attacker-mot-israeler.html  och berätta hur många fall som nämnts i DN - och varför inte.

Du kan berätta om vad Genévekonventionen faktiskt säger,
http://israelisverige.blogspot.se/p/melanie-phillips-forklaring-av.html

Du kan berätta om allt om Osloavtalet som EU helt glömt, trots att de var med bevittnandet, http://israelisverige.blogspot.se/p/omrade-b-och-c-av-jordaniens-vastbank.html
Osloavtalet berättar också hur palestinaaraberna ska få inkomst, Oslo sa aldrig att de skulle leva på bakshish från Väst det närmsta århundradet - jag har aldrig hört det nämnas i svenska massmedia,

http://israelisverige.blogspot.se/p/varfor-arbetar-inte-pal.html

Berätta vad §242 faktiskt säger, berättat av en av skribenterna, http://israelisverige.blogspot.se/p/vad-sager-242-egentligen-rk.html

Se där många tips! Jag kan ge fler.

 

.
On 2013-04-22 11:11,
erik.ohlsson@dn.se wrote:
Bäste Ralph Haglund,

tack för Ditt meddelande.


Dock är det är en dålig premiss för kritik att börja med att fastslå att man inte läst den artikel man kritiserar.


1. Den 15 februari vann DN:s fotograf Paul Hansen utmärkelsen "World Press Photo of the Year" - av 103 000 insända bidrag - för en bild av en begravningsprocession i Gaza i samband med "Operation Pillar of Defense". Det har funnits ett stort intresse från DN:s läsare att få veta hur det har gått för de anhöriga till de döda barn som avbildas på Paul Hansens prisvinnande fotografi.
Detta var utgångspunkten för artikeln.
2. I artikeln står det ordagrant att den israeliska missilen avfyrades "

under den veckolånga storskaliga militäroperation som Israel genomförde för att stoppa raketbeskjutning från Gaza". Hur Du kan få detta till att jag "med hela handen anklagar judarna" är mer än jag kan förstå.
3. Det handlade inte om, som du skriver "ETT dödat barn", utan en attack som dödade två små barn och deras far.

4. I artikeln framgår det att jag kontaktat IDF:s talesman för en kommentar om händelsen. IDF:s officiella version om incidenten publicerades i DN den 16 april.


Anspelningarna om nazitiden etc. lämnar jag därhän.

 

Med vänlig hälsning
Erik Ohlsson

Korrespondent Mellanöstern

 

 


Telefon: 08 738 10 00
Fax: 08 738 21 90
Adress: Gjörwellsgatan 30
SE-105 15 Stockholm

www.dn.se



Från:        
Israelisverige
Till:        
erik.ohlsson@dn.se,
Datum:        
2013-04-20 17:53
Ärende:        
Angående http://www.dn.se/webbtv/nyheter/familjens-liv-efter-attacken/



Jag fick två mycket egenartade svar från
www@dn.se angående din artikel, där de sa att jag skulle kontakta dej för svar, men själva vägrade de att vidarebefordra mitt mail till dej av någon anledning. Så här skriver jag direkt, så får du besvara mina frågor.

Jag måste erkänna att jag själv inte läser DN mer än scannar utlandsnyheterna, eftersom jag aldrig får nån ny information av intresse - jag bloggar om Mellanöstern och Israel och kräver betydligt korrektare originalkällor.

Däremot fick jag många mail om din makabra artikel från DN-läsare och den diskuterades i diskussionsgrupper och på Facebook.

Kort sagt - varför gräver du upp en 5 månader gammal "nyhet" från mitt i ett brinnande krig, om ETT dödat barn, och anklagar med hela handen judarna. Utan att med ett ord nämna detta? Bara visar snaskiga bilder.

Jag minns en gång för ett antal decennier sedan, jag bad irakiska turistbyrån om turistbroschyrer. Mitt ibland dom låg ett foto av ett massakrerat barn med texten "detta har Israel gjort". Inget annat. Din artikel var exakt samma sak.

Du skriver inget om att det var mitt under ett krig där de muslimska terroristerna sände, vad var det, 1500 raketer mot civila i Israel, varenda en ett krigsbrott enligt Goldstones avbön, vilka enligt hans bestämda åsikt, skulle ha tagits upp av UNHRC,
http://articles.washingtonpost.com/2011-04-01/opinions/35207016_1_drone-image-goldstone-report-israeli-evidence . Och dessa terrorister hade startat kriget.

Du jämförde inte med den snarlika händelsen som hände ungefär samtidigt med ett annat barn, där - när bilderna hade valsat jorden runt - FN visade att det var en Hamasraket som orsakat den händelsen. Det hade i högsta grad varit relevant, se mitt blogginlägg på
http://israelisverige.blogspot.se/2013/04/dn-kor-med-ren-och-skar-antisemitism_7.html

Du kunde mycket väl talat om för läsarna att en världsexpert, Colonel Kemp, brittisk specialist på stadskrigföring, har berättat i föreläsningar och också inför FN att ingen har klarat av konsten lika bra, att så långt tekniskt möjligt spara civilbefolkningen under krig, som Israels krig i Gaza. Se
http://thegolanispy.wordpress.com/2009/10/16/overste-kemp-specialist-i-stads-krigforing-infor-fn/

Du skulle ha kunnat berätta om händelsen i ett sammanhang som hade givit läsarna mycket mer än uppmaning till hat av Israel och judarna, men där finns inget sånt.

Varför skriver du inte ett ord om Israels kommentarer till händelsen? De utreder allt minutiöst. I ddetta fall var det ett tekniskt misstag som händer under krig, så det säger inte så mycket.

Hur många gånger har du rapporterat att 180.000 palestinaaraber (alltså inte israeliska araber) har behandlats i israeliska sjukhus under det senaste året, ofta gratis?

http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?nid=22333&tabid=178

Jag har ALDRIG sett det nämnas i svenska massmedia av någon förunderlig anledning - ingår inte i agendan huh! Har du nån aning om anledningen? Jag lade just ut en story om denna verksamheten,
http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?nid=22333&tabid=178
som heller inga svenska massmedia skulle få för sej att nämna.

Lite mer allmänt kan du läsa på
http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Israel#Palestinian_medical_tourism

jag startade min bloggverksamhet rätt mycket för att komplettera vad massmedia i Sverige skriver, med vad de INTE skiver, och ofta rätta verifierbara lögner, som också ofta nog påminner om nazitiden i Tyskland. Både EU och BDSarna kör ju med det gamla nazistskriket "Köp inte från judar". EU vill just nu än en gång specialmärka judiska produkter från Judéen/Samarien men man behöver inte lusläsa för att se att de inte är intresserade att göra något som helst för att hjälpa araberna producera mer säljbara produkter, enbart att trakassera judiska nybyggen - och i samma svep ta maten ur munnen på de 15000 araberna som arbetar där!  http://elderofziyon.blogspot.se/2012/08/15k-arabs-work-in-settlements-and-they.html  Ännu ett tips för artikel!

Du får gärna fråga, men jag kräver faktiskt ett intelligent svar,har fått för många löjliga och barnsliga från tidningshåll, när de orkar svara överhuvudtaget! Enligt Pressens Etiska Regler ska felaktigheter snarast korrigeras och detta ligger väl inom denna etik - allt annat är ren och skär antisemitism. Väntar på ditt svar, som jag publicerar på min blogg.

Vänligen

Palestiniernas nybyggda stad Rawabi kastar bort 3000 träd donerade av judar.

Som ett led i att visa sitt fredsintresse kastar Rawabi bort träd donerade av Judiska Nationalfonden. Varför skulle Israel hjälpa palestinaaraber med någonting? De är alls inte tvingade enligt internationell lag.


Rawabis utvecklare ersätter träd som donerats av JNF


Publicerad Tisdag 08/02/2011 (Uppdaterad) 10/02/2011 11:43

Ramallah (Ma'an) - Bashar al-Masri, utvecklare av en ny Västbanksstad Rawabi, sade på tisdagen att träden som donerats till projektet från Jewish National Fund skulle kastas och ersättas av olivträd.

Masri sade att det fanns viss förvirring över träden, och förklarade att tallar nära staden faktiskt var i Area C, en zon under full israelisk kontroll.

Han betonade att den nya stadens identitet var palestinsk, och att vissa israeliska element försökte "att manipulera frågan."

Tidigare på tisdagen bad en senior Fatahmedlem, Uri Davis på Masri att utrota träden i en debattartikel publicerad på Ma'an.

Davis sade Masri att accepterade en donation på 3000 träd från Jewish National Fund under 2009 som ett "grönt" bidrag.

Det skrevs  att JNF:s avsikt var "inlösen" av palestinsk mark för judisk bosättning, Davis sade att  genom att acceptera donationen hade PA "blandat sig i den etniska rensningen av Palestina vid sidan av JNF och den israeliska armén." [Fredspartner huh.]

Han tillade att JNF planterade "typiskt politisk-sionistiska Pinera [confiers], det vanligaste trädet som planterades av JNF i skogar och fritidsanläggningar på land och över ruinerna av palestinsk-arabiska byar etniskt rensade av den israeliska armén."

Enligt Davis hade Masri vägrat tidigare begäran att utrota plantor.


Tips: EU planerar hur de ska censurera media.

Jag ger dej bara länken här,

European Union Spending Millions to Silence Critics


I högsta grad läsvärt, så du vet vart alla miljoner vi ger till EU går. Frågan är när man tvingas placera bloggen utomlands i någon mer civiliserad omgivning.

Hade det gällt att EU hade krävt något liknande Pressens Etiska Regler för at rensa upp direkta lögner, och få dom att acceptera korrektioner hade mycket varit vunnet, nu gör de tvärtom




180.000 palestinier behandlades i israeliska sjukhus under ett år.

http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?nid=22333&tabid=178

Söndag 28 November, 2010 | Ryan Jones

[Detta faktum är absolut tabu för svenska massmedia - när det var en nyhet skrev jag till dussintals, alla vägrade sätta in det. Ger fel signal.]

Enligt Israels belackare är det en grym och rasistisk nation besluten att förtrycka de palestinska araberna så mycket som möjligt. Men medicinska tjänstemän publicerade förra veckan en annan bit av bevis för att Israel är allt annat än vad dess belackare säger.

Under det senaste året har 180.000 araber från Palestina-kontrollerade områden behandlats på israeliska sjukhus.

Under ett tal på en konferens om humanitär medicin vid Hadassah Medical Center i Jerusalem, sade Mos Nitzan Alon, befälhavare för IDF:s Judéen och Samarien division, att under de första åren av det nya palestinska terroristupproret, hade så få palestinier kunnat få hjälp på israeliska sjukhus att en verklig humanitär kris hägrade.

Innan den så kallade "intifadan," hade palestinier lätt kunnat köra till israeliska sjukhus. Men som terroristattackerna eskalerade, hade Israel inget annat val än att klämma åt restriktioner för resor mellan Israel och de palestinska områdena.

"Vi kunde inte utöva läkaryrket utöver ett minimum," sade general Alon. "På den tiden var vi på randen till en humanitär kris."

Men det medicinska samarbetet förbättras och med IDF:s framgångsrika stoppande av de flesta av de återstående terroristhoten, har Israel kunnat avsevärt öka antalet palestinier det hjälper.

MEN

de palestinska myndigheterna försöker hela tiden motverka denna chans för vanliga palestinier att få den hjälp de behöver. Se New York Times. Även Wikipedian nämner detta. Frågan är varför inte PA använder mer av de enorma summor de får i donationer, till att förbättra sina sjukhus. Det är omöjligt att veta hur mycket de egentligen får, men det är otroliga summor.


Avigdor Lieberman inför rätten igen.

Det är nu säkert överståndet, valet i Israel så den totalt vänsterkontrollerade allmänna åklagaren kände plötsligt att efter ett antal månader ta upp fallet med kontinuerligt krympande anklagelser mot Lieberman. ett av deras förnämsta hatobjekt.

Vänstern har försökt hitta anledningar att stämma Lieberman i minst ett dussin år, har inte hittat nåt men de har gett sej katten att fortsätta trakassera honom. Senast, när de körde igång igen före valspurten, var de nere på EN anklagelse - att han otillbörligt hade givit Ben Ari ett jobb eftersom han hjälpte honom innan. Ben Ari var ambassadör i Belarusia, Israels vänster snokade där för att försöka hitta några olagliga transaktioner Lieberman hade utfört, utan att lyckas. Ben Ari berättade detta för Lieberman - inget säger att det var olagligt, Lieberman ansåg upplysningen oväsentlig. Och nu katastrof för vänsterattackerarna:

Ben Ari säger nu efter alla trakasserier att han helt tappat minnet om affären! Så vänstern har inga argument kvar mot Lieberman, de är helt förtvivlade! Också här.

Fortsättningen av storyn, Ben Ari fick sen jobb som ambassadör i Lettland eftersom han var den enda möjliga som kunde ryska, men allmänne åklagaren rök på Lieberman än en gång, med en vild glimt, och anklagade honom lör att ha gett jobbet som en väntjänst för det jag nämnde tidigare!

Lieberman har nu hotat att stämma vänstern för alla avsiktliga läckor till pressen om hans polisförhör för att svärta ner hans rykte.

Du  kan se en kort sammanfattning av affären här, punkt 2.

Eftersom Lieberman är en av de få som säger sanningen utan att linda in den, har han självklart många fiender. Både i politik och vänsterpress,  Men han har också många vänner - Netanyahu har hållit positionen som utrikesminister åt honom.



fredag 26 april 2013

Utbildning av muslimbarn.

Här en video av hur talibanerna undervisar sina barn i väsentligheterna. [videolänk]

En skola inom FN-organet UNRWA, där en stor del av lärarna tillhör HAMAS. Här ser man vad FN undervisar telningarna [videolänk]

Till denna undervisning ger Sverige helt otroliga summor - alltså till undervisningen på videon. direkt undervisning för att bli terrorist, för att mörda judar och inget annat. Denna undervisning i mord kan inte på något sätt ursäktas.

torsdag 25 april 2013

Notis: palestinaaraberna dansade på gatorna efter det lyckade dådet i Boston. Obama, diktatorn.

Israel News Agensy skriver:


Jerusalem, Israel --- April 15, 2013 ... Strax efter terrorbomberna exploderade och mördade minst tre personer vid Boston Marathon, rapporterades medlemmar i Hamas, Islamiska Jihad och Hizbollah dansa på gatorna i Gaza, delade ut godis till förbipasserande.
Ett antal palestinier hade dansat på gatan i firandet av 9/11 attackerna 2001 mot World Trade Center och Washington som resulterade i dödandet av tusentals amerikaner.
Chefen för en islamisk terrororganisation i Jordanien - den muslimska Salafistgruppen säger att han är "glad att se skräcken i Amerika" efter bombattentaten i Boston.
"Amerikanskt blod är inte mer värdefullt än muslimskt blod," sade Mohammad al-Chalabi, som dömdes i en al-Qaida-kopplad komplott för att attackera USA och andra västerländska diplomatiska beskickningar i Jordanien 2003.
"Låt amerikanerna känna den smärta vi fått utstå från deras arméer som ockuperar Irak och Afghanistan och dödar vårt folk där", sade han i dag.

Och som tack har Obama, emot kongressens vilja, gett dom $500 miljoner av USA:s överflöd, direkt stulet från skattebetalarna.

Samtidigt har Obama halverat budgeten för USA:s inre säkerhet!

Obama visar hur givmild han är mot Israel när han låter Hagel sälja vapen till dom och berätta för alla - för att skrämma Iran som han säger. Sorry to say har Israel inte fått köpa de stora bunker buster-bomber de behöver för att verkligen gå till roten av det onda - för att nå de förädlingsanläggningar som Fordo, som Iran har mitt under 200 fot av berg, Konstigt ställe att ha en industri för tillverkning av energi.......

Obama har slutat låtsas att han är kristen förresten.

Han vill också fortsätta vara diktator och - liksom de flesta muslimska diktatorer sitta i all oändlighet, så han verkligen kan förstöra världen, han har ju i stort sett klarat av Arabvärlden och USA. Och är han överhuvudtaget vald? I ALLA stater som krävde fotolegitimation vid valet, förlorade han! Länk1 länk2



CIA ville placera de muslimska jihadisterna i Boston på bevakningslistan, Obama förbjöd det.


http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/04/obamas-epic-fail-cia-wanted-boston-bombing-suspect-placed-on-terror-watchlist-.html


Detta ser mer och mer ut som Benghaziröran [där Obama och Hillary vägrade berätta om sanningen i det längsta och slingrade sig i flera månader]. Och att tro att Obama satte FBI att ansvara för Benghaziutredningen - nu vet vi varför. Se ingen jihad, hör ingen jihad, tala ingen jihad. Den senaste bombningen är fantastisk. Efter ryssarna gick till FBI med oro över Tamerlan Tsarnaevs jihadaktiviteter och var summariskt ignorerade, gick ryssarna till CIA, som ville sätta Bostonbombarna på bevakningslistan för potentiella terrorister. Men det gick inte för sig, inte i O-merika.

Men Obamas kultur av inkompetens och shariakänslighet går långt utöver FBI. Department of Homeland Security's Janet Napolitano ändrar sin berättelse hela tiden. DHS har aldrig hört talas om något förrän det hände. Napolitano sade vid tisdagens utfrågning om invandringsreform att hennes byrå visste om Bostonbombarren Tamerlan Tsarnaevs resa till Ryssland förra året, trots att hans namn var felstavat på ett resedokument. Detta var nyheter för senatorn Lindsey Graham (RS.C.), som berättade för sekreteraren att det motsade vad han hade fått höra av FBI.


Han uppgav detta även igår på "Fox and Friends": "Anledningen till att vi inte visste att han reste till Ryssland var att hans namn var felstavat."
"De sa att de inte hade någon kännedom att han lämnat eller kommit tillbaka så jag skulle vilja prata med dig mer om det här fallet," sa Graham till Napolitano idag när hon vittnade om svepande lagstiftning om invandring.
Napolitano sade att även om Tsarnaevs namn var felstavat, tillät felsäkerheten i systemet hans avgång att observeras av amerikanska myndigheter i januari 2012. Men hon sa att när han kom tillbaka sex månader senare, hade en FBI varning på honom gått ut men hans återinträde noterades inte.
"Systemet pingade när han lämnade USA. När han återvände hade alla undersökningar stängts," sade Napolitano.


Lögnen är djup, och speglar den ständigt föränderliga berättelsen om den saudiska medborgare som först grillades i Bostonbombningen. Nu detta:


CIA ville ha den misstänkta Bostonbombaren placerad på terrorbevakningslistan Breitbart
CIA bad direkt FBI att placera den äldre av de misstänkta Bostonbombarna, Tamerlan Tsarnaev på kontraterrorism bevakningslistan som hanteras avNationella Kontraterrorismcentrat. Denna begäran kom efter den ryska regeringen bett CIA att hålla ett öga på Tsarnaev. Det kom också ett år efter det att FBI stängde sin första utredning av Tsarnaev baserad på ryska varningar.
Bevakningslistan, känd som Terrorist Identities Datamart Environment (TIDE), är faktiskt en huvudbevakningslista som tillhandahåller information för en rad mindre bevakningslistor, inklusive FBI :scentrala Terrorist Screening Database, och den ökända Transportation Security Administrations flygförbudslista.
Trots att Tsarnaev lades till i listan, vittnade Secretary of Homeland Security Janet Napolitano igår att Tsarnaev inte övervakades när han återvände från Ryssland år 2012. FBI säger nu att ryssarna var bra men nivån av granskningen på Tsarnaev bestämdes av den amerikanska regeringen, dvs Obama. "De var nöjda," berättade en icke namngiven tjänsteman för Washington Post. "Vi hade kontrollerat deras uppgifter."

Inte konstigt att de var nöjda. Tsarnaevs attackerade inte deras maraton.

[Lätt att inse varför terrorister tas tillfånga i Kanade men inte i USA.]